Şimdi Ara

Fren diskleri yamulması hakkında!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
17.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2011 model astra j aracım var.bundan 2 ay kadar önce fren yaptığımda aracımın titrediğini farkettim servise götürdüm diskler yamulmuş tornalanması lazım dediler.Torna işleminden sonra düzelmediklerini onalrda farketti yeni disk siparişi verdiler.Diskler garantiden değişti ancak titreme tekrar başladı.Asla diskler sıcakken su tutmadım.Bu diskleri yamultan başka bir sebep olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

diskler sicakken su birikintisine hizli girmeniz de buna sebep olabilir

Öyle birşey olsaydı her kış 3 kez disk değiştirmek gerekirdi, fren disklerinin hemen sıcak soğuk çarpışmasından etkilenip yamulması olayı o kadar basit değil :)
  • diskler sicakken su birikintisine hizli girmeniz de buna sebep olabilir
  • quote:

diskler sıcakken su dokundurtmadım :) ne su tuttum ne birikintiye girdim.ayrıca düz yoldan başka bi yerde sürmüyorum disklerim suya değip yamulacak kadar ısınmış olamaz.bakalım servise götürdüm umarım esas sebebi bulunur ki sanmıyorum bulacaklarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: oydelee

diskler sıcakken su dokundurtmadım :) ne su tuttum ne birikintiye girdim.ayrıca düz yoldan başka bi yerde sürmüyorum disklerim suya değip yamulacak kadar ısınmış olamaz.bakalım servise götürdüm umarım esas sebebi bulunur ki sanmıyorum bulacaklarını

Alıntıları Göster
    Aracınızı sıfır aldıysanız disklerde bir üretim hatası olabileceği aklıma geliyor.. Disklerde sıkıntı yoksa problem balatalarda olabilir..
  • quote:

Öyle birşey olsaydı her kış 3 kez disk değiştirmek gerekirdi, fren disklerinin hemen sıcak soğuk çarpışmasından etkilenip yamulması olayı o kadar basit değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

+1 sudan yamulma olayı öyle hemen olmaz
    muhtemelen fren sisteminizde bi sorun vardır ona bi baktırın bulamazlarsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

+1 sudan yamulma olayı öyle hemen olmaz
    muhtemelen fren sisteminizde bi sorun vardır ona bi baktırın bulamazlarsa

Alıntıları Göster
    aynen sıcak soğuk olayı olsaydı sürekli diskler yamulurdu.Sorunun başka bi yerden kaynaklandığını düşünüyorum ama ne yazık ki sürekli torna daha sonrasında disk değişimi yapacaklar gibi bi his var ve garantide olmasına rağmen kullanıcı hatası denilip garanti kapsamı dışına çıkıp ücret talep edecekler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Fren Disk ve Balata
    5 yıl önce açıldı
    Sıfır fren diski çizilmesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aynen sıcak soğuk olayı olsaydı sürekli diskler yamulurdu.Sorunun başka bi yerden kaynaklandığını düşünüyorum ama ne yazık ki sürekli torna daha sonrasında disk değişimi yapacaklar gibi bi his var ve garantide olmasına rağmen kullanıcı hatası denilip garanti kapsamı dışına çıkıp ücret talep edecekler.

Alıntıları Göster
    Bende soğuk su olayından yamulmadıgını düşünüyordum.Ama forumdaki tartışmalar forumdaki hatırı sayılır kişilerin yorumlarından soğuk olayında disklerin yamuldugunu öğrendim.

Ancak yağmur suyuyla falan olacak kadar narin de degiller.

Servisin eline kalmışsınız.Sonuçta uzmanları onlar ve onlar çözüm bulacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Bende soğuk su olayından yamulmadıgını düşünüyordum.Ama forumdaki tartışmalar forumdaki hatırı sayılır kişilerin yorumlarından soğuk olayında disklerin yamuldugunu öğrendim.

Ancak yağmur suyuyla falan olacak kadar narin de degiller.

Servisin eline kalmışsınız.Sonuçta uzmanları onlar ve onlar çözüm bulacaklar.

Alıntıları Göster
    Sorun büyük olabilir, çünkü ikinci kez oldu demişsiniz.
    Bence durumu Opel Türkiye distrübitörüne bildirin, sonuç alamazsanız yurt dışına kadar iletin. Zira bahsettiğiniz konu frenle alakalı, Allah korusun bir sakatlık çıkmadan halletmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Sorun büyük olabilir, çünkü ikinci kez oldu demişsiniz.
    Bence durumu Opel Türkiye distrübitörüne bildirin, sonuç alamazsanız yurt dışına kadar iletin. Zira bahsettiğiniz konu frenle alakalı, Allah korusun bir sakatlık çıkmadan halletmek lazım.

Alıntıları Göster
    eski eğri olan diskleriniz balatayıda yamulttu hali ile onlarda değişirse işlem tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: oner35

eski eğri olan diskleriniz balatayıda yamulttu hali ile onlarda değişirse işlem tamam

+1

Su birikintisine hızlı bir şekilde girilirse diskler yamulur ve bunu gözle farkedemezsin.
    quote:

ALINTI
    Aracınızı yıkatmaya götürdüğünüzde 5 dk bekletmekte fayda vardır.
    Fren disklerini sıcakken tazyikli suya (oto yıkamalardaki basınçlı yıkama makinasına) maruz bırakmamanızı öneriyoruz. Tazyikli su, ısınarak yumuşamış sıcak fren diskini daha rahat aşındırarak diskin yüzeyini rahatlıkla bozabilir. Yüzeyi bozulmuş fren diskleride sağlam fren balatasını kısa zamanda bitirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

quote:

Orijinalden alıntı: oner35

+1

Su birikintisine hızlı bir şekilde girilirse diskler yamulur ve bunu gözle farkedemezsin.
    quote:

ALINTI
    Aracınızı yıkatmaya götürdüğünüzde 5 dk bekletmekte fayda vardır.
    Fren disklerini sıcakken tazyikli suya (oto yıkamalardaki basınçlı yıkama makinasına) maruz bırakmamanızı öneriyoruz. Tazyikli su, ısınarak yumuşamış sıcak fren diskini daha rahat aşındırarak diskin yüzeyini rahatlıkla bozabilir. Yüzeyi bozulmuş fren diskleride sağlam fren balatasını kısa zamanda bitirir.

Alıntıları Göster
    lackers sizin alıntı yaptığınız mesajda diski aşındırır diyor yamultur demiyor.orda denilmek istenen korozyonla disk yüzeyinin pürtüklü hale gelip balataları eritmesi.Fren sisteminde balataların karşılıklı geldiği yerler simetrik olmadığından elfrenini çektiğimde diski bu olay mı yamultuyor ki.Servisten mantıklı bir açıklama gelene kadar ya da sorunum düzelene kadar sanırım bi milyon fikir üretebilirim :)

• quote:

lackers sizin alıntı yaptığınız mesajda diski aşındırır diyor yamultur demiyor.orda denilmek istenen korozyonla disk yüzeyinin pürtüklü hale gelip balataları eritmesi.Fren sisteminde balataların karşılıklı geldiği yerler simetrik olmadığından elfrenini çektiğimde diski bu olay mı yamultuyor ki.Servisten mantıklı bir açıklama gelene kadar ya da sorunum düzelene kadar sanırım bi milyon fikir üretebilirim :)

Alıntıları Göster
    Aşınması da fren sistemini bozar.
    Suyun şiddetine bağlı olarak yamulma eğilimi gösteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Aşınması da fren sistemini bozar.
    Suyun şiddetine bağlı olarak yamulma eğilimi gösteriyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Aynı problemi ben de yaşıyorum. 2010 model Astra J 115 HP aracım var. Şimdiye kadar 5 kez fren diskleri değişti ve bu sabah yine servise bıraktım bu problem yüzünden. Opel Türkiye merkeziyle de görüştüm ama onlar da çözüm bulamadılar. Sağdan soldan duyduğum "sorun balatadadır, poryededir" vs gibi önerilerin hepsine de baktırdım ancak yine bir sonuç yok. Ne yazık ki artık arabamdan soğuma noktasına geldim ve yeni araba bakmaya başladım.

Sorunla ilgili öneride bulunabilecek varsa çok mutlu olurum. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: odunun_önde_gideni

Arkadaşlar merhaba,

Aynı problemi ben de yaşıyorum. 2010 model Astra J 115 HP aracım var. Şimdiye kadar 5 kez fren diskleri değişti ve bu sabah yine servise bıraktım bu problem yüzünden. Opel Türkiye merkeziyle de görüştüm ama onlar da çözüm bulamadılar. Sağdan soldan duyduğum "sorun balatadadır, poryededir" vs gibi önerilerin hepsine de baktırdım ancak yine bir sonuç yok. Ne yazık ki artık arabamdan soğuma noktasına geldim ve yeni araba bakmaya başladım.

Sorunla ilgili öneride bulunabilecek varsa çok mutlu olurum. Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Opel cık secdıgım bır marka olmasına rağmen bu gibi kronık sorunlardan dolayıı maleseff Opelden korktuu resmen gözüm abuk sabuk elektronık arızaları falan fılan hep duyuyorum çevremden Opel gıbı yüksek bır prestijlı markanın durumuna bakın resmen içler acısıı degılmı arkadaşlar yoksa yanlışmı düşünüyorum tartışabılırız foreum kuralları ıcerısınde...

• Aynı sorun bizim fiorino iş aracımızdada var frene basınca mızıka çalıyo araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanusta51

Aynı sorun bizim fiorino iş aracımızdada var frene basınca mızıka çalıyo araba
    Diskler sıcakken yıkamayın, yıkatmayın. Kendi aracımla 10km kullanım sonrası yıkatmak için petrole girdim. Girmeden önce yaklaşık 100km hızdan 20 kmye düşüyorsunuz yol durumu sebebiyle. Petrolde disklere dokunduğumda elim yandı. Buz gibi su değdiğinde zarar verir sıcak metale.
  • Geçenlerde de ben konu açmıştım. Yüksek hızda fren yaptığımda araç yalpalıyor gibi olup titremişti. Şimdi şunu da farkettim; 20-30 km. Hızda daha iyi anlaşılıyor ki, fren yapınca araç bir anlık yavaşlayıp bırakıyor kendini, bunu çok net değil ani yaparak yavaşlayabiliyorum. Arkadaşların yorumlarından anladığım şudur ki; diskler eğrilmiş. Tamam ama diskleri daha 6-7 ay önce balatalarla birlikte değiştirtmiştim ve henüz 10.000 km. yol yaptım. Diskler acdelco diye bir markaydı. Keşke orijinal bir şey taktırsaydım ama onlar da çok tuzlu geldi bana. Diskleri aldığım yere durumu bildirsem ücretsiz bir şekilde tamirini yapabilir mi veya tornalatsa ne kadar tutar sizce? Artık bu silkeleyerek yavaşlaması beni rahatsız etmeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Geçenlerde de ben konu açmıştım. Yüksek hızda fren yaptığımda araç yalpalıyor gibi olup titremişti. Şimdi şunu da farkettim; 20-30 km. Hızda daha iyi anlaşılıyor ki, fren yapınca araç bir anlık yavaşlayıp bırakıyor kendini, bunu çok net değil ani yaparak yavaşlayabiliyorum. Arkadaşların yorumlarından anladığım şudur ki; diskler eğrilmiş. Tamam ama diskleri daha 6-7 ay önce balatalarla birlikte değiştirtmiştim ve henüz 10.000 km. yol yaptım. Diskler acdelco diye bir markaydı. Keşke orijinal bir şey taktırsaydım ama onlar da çok tuzlu geldi bana. Diskleri aldığım yere durumu bildirsem ücretsiz bir şekilde tamirini yapabilir mi veya tornalatsa ne kadar tutar sizce? Artık bu silkeleyerek yavaşlaması beni rahatsız etmeye başladı.

Yüzde 3-4 lük bir eğrilik varsa torna ile düzeltilebilir, bana sorarsanız tuzlu falan demeyip orjinal bir disk takın aracınıza ve disklerin bağlı olduğu poryalara baktırın yamulmanın sebebi onlarda olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Geçenlerde de ben konu açmıştım. Yüksek hızda fren yaptığımda araç yalpalıyor gibi olup titremişti. Şimdi şunu da farkettim; 20-30 km. Hızda daha iyi anlaşılıyor ki, fren yapınca araç bir anlık yavaşlayıp bırakıyor kendini, bunu çok net değil ani yaparak yavaşlayabiliyorum. Arkadaşların yorumlarından anladığım şudur ki; diskler eğrilmiş. Tamam ama diskleri daha 6-7 ay önce balatalarla birlikte değiştirtmiştim ve henüz 10.000 km. yol yaptım. Diskler acdelco diye bir markaydı. Keşke orijinal bir şey taktırsaydım ama onlar da çok tuzlu geldi bana. Diskleri aldığım yere durumu bildirsem ücretsiz bir şekilde tamirini yapabilir mi veya tornalatsa ne kadar tutar sizce? Artık bu silkeleyerek yavaşlaması beni rahatsız etmeye başladı.

Yüzde 3-4 lük bir eğrilik varsa torna ile düzeltilebilir, bana sorarsanız tuzlu falan demeyip orjinal bir disk takın aracınıza ve disklerin bağlı olduğu poryalara baktırın yamulmanın sebebi onlarda olabilir.

İnşallah torna ile halledilir. Porya konusunda ise; sağ ön tekerin porya rulmanı bozulmuştu, bir yıl önce değiştirilmişti. Onları da dediğiniz gibi kontrol ettireceğim. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.