Şimdi Ara

Kardeşim debriyajsız vites attı vitese ne oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşime araba sürmeyi öğretirken 1. Vitesten 2. Vitese debriyaja basmadan attı. Daha önce de böyle yapmıştı. Ama şimdi vites sallanıyor. Vitesi değiştirdiğim zaman vites çalışıyor ama vites çok sallanıyor. Mesela 2. Vitese atıyorum araba 2. Vitese geçiyor ama vites olması gereken yerden daha aşağıda oluyor. Gaza basınca vites yatıyor. Arabaya ne oldu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şanzıman bilyeleri yerinden oynamıs olabilir daha çok aşındırmadan bi servise götürün

• Ya şimdi tatildeyiz bugün oldu olay malum iki gün sonra kurban bayramı ne kadar sürer ki tamiri sonra da yola çıkacağız

• dişliler zarar görmüş olabilir
  • Araba bayramda yatacak sizin artık.Zorlarsanız geri dönüşü olmayan yola girersiniz..
  • Araba ne.
  • Şanzıman kulağına baktırın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Araba bayramda yatacak sizin artık.Zorlarsanız geri dönüşü olmayan yola girersiniz..

Abartma

• quote:

Orijinalden alıntı: AkdenizLee

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Araba bayramda yatacak sizin artık.Zorlarsanız geri dönüşü olmayan yola girersiniz..

Abartma

• şanzıman meme yapmış
  • asil merak ettigim kardesinize ne oldu? :D

• 2.vitesi kullanmayın. ..

• birşey olmaz bir seferden...

arabayı bir kontrol edin , çıkın gezin vitesleri 1-2-3 sırasıyla atın, çart kart ses gelmiyorsa devam edin... foruma da bakmayın ...

vites herzamanki yerindedir, size psikolojik olarak öyle geliyordur

bende bir clio var gaza basınca vites ne tarafa oynayacağını şaşırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 13 Ekim 2013; 17:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

2.vitesi kullanmayın. ..

direk 1 den 3 e atlasın değil mi ? hey güzel ALLAH ım ...
  • Vites yari otomatik olmuş :)
    Saka bir yana hemen bir ustaya baktırın iciniz rahat olsun.

• Duzlukte birinci vitesi yüksek devirde kullanıp direk 3 e atabilir. Ayrıca vitesler sırayla atılmak zorunda diye birşey yok. Bknz. Yokuş aşağı boşa almak yerinde 5 e takmak...

2.yi kullanmayip digerlerinin kullanilmasi sadece 2.vites dislisinde sorun olduğu vakit mümkündür.

Vakti zamaninda eski aracimiz 3 e gecmiyorken direk 4 e atardik.

bu da ufak bir tecrübe size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 13 Ekim 2013; 17:55:25 >
  • Arkadaş görmeyeli forumda ne kadar çok cahil potansiyeli olmuş,gelene gidene çakıyorlar.Yarısından çoğu da çoluk çocuk.

Debriyaja basmadan vites atmak mümkündür,ben de yaptım bazı araçlarda hala daha yaparım.Şanzıman ve vites devrini tutturduktan sonra vites geçer.Bir şey de olmaz o ayarı tutturursanız.Vites atarken absürt bir ses gelmediyse ki hele,hiç endişelenmeye gerek yok.Muhtemelen sen çok heyecan yaptın,üzüldün bu duruma o yüzden bir şey olmuş gibi geliyor.Bahsettiğin vitesin titreme olayı Renault'un eskice modellerinde her daim olur.Hem gaza basında şanzımanın oynadığını vites topuzunun geriye gittiğini görürsün hem de titrer.Milim vitesin olduğu yeri hesapladığını ise hiç sanmıyorum,hatta vites attıktan sonra ''Ulan vites nerede bir bakayım'' gibi bir tepki verdiğini hiç hiç sanmıyorum.

Araç normal vitese geçiyorsa sıkıntı yok demektir.Burada çoluk çocuğun lafına kanıp da endişelenme.

• Yalniz bunu ben yapsam babam beni gebertir la

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

2.vitesi kullanmayın. ..

direk 1 den 3 e atlasın değil mi ? hey güzel ALLAH ım ...

2007 yılında 84 model131 doğanım vardı 1. vitesle 3 vites bozuktu
    2. vitesle kalkıp hızlanıp 4 de 5 e atıyodum. yokuşlarda biraz sıkıntı oluyodu sadece 6 ay böyle kullandım.
    bide arka koltukta yoktu orada çimento kum ,montaj edeceğim makineler gibi şeyleri taşıyordum bagajda tıka basa takım dolu o haliyle araba canavardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Arkadaş görmeyeli forumda ne kadar çok cahil potansiyeli olmuş,gelene gidene çakıyorlar.Yarısından çoğu da çoluk çocuk.

Debriyaja basmadan vites atmak mümkündür,ben de yaptım bazı araçlarda hala daha yaparım.Şanzıman ve vites devrini tutturduktan sonra vites geçer.Bir şey de olmaz o ayarı tutturursanız.Vites atarken absürt bir ses gelmediyse ki hele,hiç endişelenmeye gerek yok.Muhtemelen sen çok heyecan yaptın,üzüldün bu duruma o yüzden bir şey olmuş gibi geliyor.Bahsettiğin vitesin titreme olayı Renault'un eskice modellerinde her daim olur.Hem gaza basında şanzımanın oynadığını vites topuzunun geriye gittiğini görürsün hem de titrer.Milim vitesin olduğu yeri hesapladığını ise hiç sanmıyorum,hatta vites attıktan sonra ''Ulan vites nerede bir bakayım'' gibi bir tepki verdiğini hiç hiç sanmıyorum.

Araç normal vitese geçiyorsa sıkıntı yok demektir.Burada çoluk çocuğun lafına kanıp da endişelenme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.