Şimdi Ara

Karides Lezzetli midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce hiç karides yemedim, tadı falan nasıl hiç bir bilgim yok, ama şimdi tadına bakmak istiyorum bu karidesler nasıldır tadı güzel midir, lezzetli midir, kokusu çok kötü ama tadımı bilmiyorum işte lezzetli midir tadı güzel midir bu karideslerin.

    Birde bana şu konuda yardımcı olun karidesin pişirme teknikleri nelerdir, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, neyle yapılır yani ( kaynatarak mı, BBQ ile mi , fırında mı ) yani bunlar olur mu pişirmek için. En güzel neyle yapınca güzel lezzetli oluyor. Birde nasıl yapıldığını anlatır mısınız mesela kaynatarak yapacağım ama nasıl yada BBQ ile yapacağım ama nasıl yardım eder misiniz.

    Birde bu karidesleri pişirmeden önce balıklarda olduğu gibi temizlemek gerekiyor mu, yani kafasını , bağırsaklarını falan işte , yani herhangi bir şeyde pişirmeden önce temizleyecek miyiz , temizleyeceksen nasıl yapacağız.

    Yani anlaşılan arkadaşlar hiç bir bilgim yok karideslerle ilgili lütfen yardım eder misiniz.







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Karides: Lezzetli Bir Deniz Delikatesi

    Karidesler, dünya çapında sevilen lezzetli ve çok yönlü deniz ürünleridir. İnce, tatlı etleri ve hafif deniz kokuları ile bilinirler.

    Karideslerin tadı, pişirilme yöntemine göre değişebilir. Haşlanmış veya ızgara karidesler, hafif ve sulu bir tada sahiptir. Kızartılmış veya sotelenmiş karidesler ise daha gevrek ve lezzetlidir.

    Karidesler ayrıca çeşitli soslarla ve çeşnilerle lezzetlendirilebilir. Limonlu tereyağ sosu, koktey sosu veya baharatlı Asya sosları ile iyi giderler.

    Karidesin tadı, boyuna ve türüne de bağlıdır. Küçük karidesler genellikle daha tatlı ve hassastır, daha büyük karidesler ise daha sert ve lezzetli olma eğilimindedir.

    Karidesin tadını ve kokusunu beğenip beğenmeme konusunda kişisel tercihler değişebilir. Ancak genel olarak karidesler, hafif, ferahlatıcı ve lezzetli bir deniz ürünü olarak kabul edilir.

    Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

    • Karideslerin tadı nasıl?
    • Karides tadı güzel mi?
    • Karides kokusu neye benzer?
    • Karidesin tadı güzel mi?
    • Karides lezzetli mi?
    • Karides tadı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En lezzetli deniz ürünlerinden biri bence.
    Mutlaka yemelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    En lezzetli deniz ürünlerinden biri bence.
    Mutlaka yemelisin.
    Bende denemek istiyorum ama normal balığın kokusu bile midemi kaldırmaya yetiyor. Bunu koklamadım tabiki ama görüntüsü :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reo*

    Bende denemek istiyorum ama normal balığın kokusu bile midemi kaldırmaya yetiyor. Bunu koklamadım tabiki ama görüntüsü :D

    Alıntıları Göster
    2 ay önce balıkçıdan aldım küçük boy olanlarından sanırım yapamdım kokusundan iğrenip attım.
    Superfresh in jumbo karideslerini alıp deneyeceğim.Sakın küçük karideslerden alma
  • Evde denemek istiyorsan öncelikle kucuk karidesile başla. En kolayı karides sotedir domates biber sarimsak vs ile sotelenir mis gibi De olur. Jumbo ile başlama bana kalırsa. Hatta evde de başlama git bir yerde karides güveç ye :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Bilmem Beyin Bilir

    Evde denemek istiyorsan öncelikle kucuk karidesile başla. En kolayı karides sotedir domates biber sarimsak vs ile sotelenir mis gibi De olur. Jumbo ile başlama bana kalırsa. Hatta evde de başlama git bir yerde karides güveç ye :)

    evde denemek istiyorum :)) şu sotenin nasıl yapıldığını pişirildiğini anlatır mısın :) detaylı olarak
  • blackbyte kullanıcısına yanıt
    PM attım hocam :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kakao Sebze mi Meyve mi
    11 yıl önce açıldı
    Konserve ton balığı yenir mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayıklaması çok zahmetli o hataya bile bile düştüm ondan dolayı donmuş alıp yapmanı tavsiye ederim.
  • Kokusu bildiğin leş, tadınında ondan farkı yok. İkea da karidesli salata oalrak ilk kez denemiştim..
  • Hardal ve mayonezi karistirarak muhtesem bir sos yapabilirsiniz karides icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    Hardal ve mayonezi karistirarak muhtesem bir sos yapabilirsiniz karides icin
    Karides çok çeşitli yapılır ama ayıklaması zahmetlidir, sen ilk etapta büyük marketlerde hazır ayıklanmışları var onlardan al ve dene.
    Bunlar hafif haşlanmıştır, çok fazla haşlama.
    Söğüş olarak kullanmak için kaynar suya at, suyuna az biraz limon ve sirke at, suyuna tuzda serpebilirsin, suda fazla tutma sertleşir tadı olmaz.
    Sonra onları bir tabağa al üzerine çiçekyağı veya zeytinyağı gezdir, kenarlarına maydanoz koy, istediğin kadar tuz serp ve afiyet olsun. Bu süper rakı mezesi oldu

    Kabuklu alırsan tencerede su yine kaynak olacak, bir limonu dilimle be dilimleri bu suya at, az birazda sirke at bunlar o kötü dediğin kokuyu alır ve lezzet verir.
    Su kaynarken hepsini at yine fazla tutma, onlar kıvrılınca sudan çıkar bunun süresi iriliğine bağlı 4-5 dakikadır.
    Piştiğinden emin olunca çıkar, soğuk suyun altına tutu bira soğusun, daha sonra ayıklama faslı,
    Kafa kısmını Baş ve işaret parmağınla kopar, arka kuyruk kısmından kopardığımız kısma doğru hafif sıkınca içerisindeki etli kısım çıkacaktır, birkaç sefer dene alışırsın.
    Ayrıca diğer deniz ürünleri ile tava kızartması, karides salatası gibi çeşit çeşit yapılır. En çok kullnılan şekli benim verdiğim şekillerdir.

    Karides Güveci ise uzun uzun anlatmayayım burada videolu tarifi var çok lezzetlidir, balık restoranlarının hepsi lezzetli yapamaz, özel bir lezzettir.

    Karides güveç Videolu Tarifi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: patriot34

    Karides çok çeşitli yapılır ama ayıklaması zahmetlidir, sen ilk etapta büyük marketlerde hazır ayıklanmışları var onlardan al ve dene.
    Bunlar hafif haşlanmıştır, çok fazla haşlama.
    Söğüş olarak kullanmak için kaynar suya at, suyuna az biraz limon ve sirke at, suyuna tuzda serpebilirsin, suda fazla tutma sertleşir tadı olmaz.
    Sonra onları bir tabağa al üzerine çiçekyağı veya zeytinyağı gezdir, kenarlarına maydanoz koy, istediğin kadar tuz serp ve afiyet olsun. Bu süper rakı mezesi oldu

    Kabuklu alırsan tencerede su yine kaynak olacak, bir limonu dilimle be dilimleri bu suya at, az birazda sirke at bunlar o kötü dediğin kokuyu alır ve lezzet verir.
    Su kaynarken hepsini at yine fazla tutma, onlar kıvrılınca sudan çıkar bunun süresi iriliğine bağlı 4-5 dakikadır.
    Piştiğinden emin olunca çıkar, soğuk suyun altına tutu bira soğusun, daha sonra ayıklama faslı,
    Kafa kısmını Baş ve işaret parmağınla kopar, arka kuyruk kısmından kopardığımız kısma doğru hafif sıkınca içerisindeki etli kısım çıkacaktır, birkaç sefer dene alışırsın.
    Ayrıca diğer deniz ürünleri ile tava kızartması, karides salatası gibi çeşit çeşit yapılır. En çok kullnılan şekli benim verdiğim şekillerdir.

    Karides Güveci ise uzun uzun anlatmayayım burada videolu tarifi var çok lezzetlidir, balık restoranlarının hepsi lezzetli yapamaz, özel bir lezzettir.

    Karides güveç Videolu Tarifi

    Alıntıları Göster
    IĞYYYYY




  • Gayet lezzetli ve besleyici. Kesinlikle tavsiye ederim özellikle güvecini.

    Kalamara da bakabilirsin kızartması güzeldir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    midye , karides , ıstakoz , gibi kabuklu deniz ürünleri dinen caiz değildir ama yemek isteyene karışamayız tabii.

    Yav kak yürü git ya dinen caiz degilmiş.senin nihat hatipoğlu mekanlarda yiyor ama karidesi.Bide islam değiştirilmedi diyorlar böyle adamlar olduğu sürece nah değişmemiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    midye , karides , ıstakoz , gibi kabuklu deniz ürünleri dinen caiz değildir ama yemek isteyene karışamayız tabii.

    sadece hanefi ulemanın görüşü böyle, diğerlerine göre caiz...
    ihtilaflı konularda tek görüşü alıp "dinen" caiz değildir demeyelim, "bazı hanefi islam alimlerine göre caiz değildir, ancak çoğunluğa göre caizdir" diyelim...
    bu durumda da en fazla mekruh olur yani haram değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    midye , karides , ıstakoz , gibi kabuklu deniz ürünleri dinen caiz değildir ama yemek isteyene karışamayız tabii.

    O nasıl bir fetvadır öyle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fds14

    quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    midye , karides , ıstakoz , gibi kabuklu deniz ürünleri dinen caiz değildir ama yemek isteyene karışamayız tabii.

    O nasıl bir fetvadır öyle...

    Alıntıları Göster
    ben de karides konusunda çok ön yargılıydım ama deneyince, keşke dah önce yeseymişim dedim, limonlu suda haşlayıp mayoneze banarak yemelisin ;)
  • Karides güveç tavsiyemdir mutlaka yemelisin ,zeytinyaglisinin yanindan.gecme ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evinda

    Karides güveç tavsiyemdir mutlaka yemelisin ,zeytinyaglisinin yanindan.gecme ,
    Ben görüntüsünden dolayı hiçbir zaman tadamadım. Böcek gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the right hand of evil

    Ben görüntüsünden dolayı hiçbir zaman tadamadım. Böcek gibi geliyor bana.

    Aynı ben.Bende sizin gibiydim ama birgün arkadaşlar ısrar edince yedim ve şuan müptalasıyımAyrıca sümüklü böcek(garavolli) içinde aynısını diyordum ama haşlaması çok güzel,turşusu iğrenç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.