Şimdi Ara

Karın Kaslarımı Bir Türlü Belirginleştiremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, son 5 aydır ağırlıklarla karın kası çalışıyorum. Güncel olarak cable oblique twist'te 30kg 3x10, Cable crunch'ta 80kg ile 3x15 ve toes to bar hareketinde 5x10(yorgunluğuma göre 3x10 da olabiliyor) çıkartıyorum. Haftada 3 kere karın çalışıyorum kiloları düzenli olarak arttırıp overload yapmaya çalışıyorum. Benim kilolarımdan en az 10kg düşük kilolarla bu hareketleri yapabilen arkadaşımın gayet düzgün ve belirgin sixpack'i var ve doğru düzgün karın çalıştığını da görmedim. 5 aylık sürecin öncesinde ise evde spor yapıyordum(6-7ay) ve haftanın 4 günü karın egzersizleri yapıyordum. Boyum 1.78 ve 69kg'ım. En çok önerilen yağ oranı ölçüm yöntemlerini denedim, yaklaşık olarak %10-11 yağ oranlarındayım. Karın kaslarım hiç yok değil fakat uygun ışık altında ancak 3 pack sayabiliyorum. Napacağımı şaşırmış durumdayım. Ağırlıklı çalışmaya başlamadan önceki haliyle arasında neredeyse fark yok şu anki görüntünün. Diğer hareketlerde de geride değilim zaten spor geçmişim var(Örneğin bench presste 86kg ile 3x5, Barfikste +30kg(toplamda 100kg'a yakın oluyor) ile 3x5 yapabiliyorum.) fakat karın çalışmaya bu sene başladım diyebilirim. Bu haldeyken karın kaslarımı görmemek motivasyonumu düşürüyor.

https://resmim.net/

Güncel formum bu şekilde (kollarım havada ve düzgün ışıkta olduğum için 3 pack gözüküyor. Normal duruşumda 2 pack ancak gözüküyor.) Dediğim gibi 5 6 ay önce de bundan pek farkım yoktu. Bu kadar ağırlık arttırıp bu görüntüde kalmayı aklım almıyor.

Sizce düşük kalori alarak yağ oranımı 8-9 yapmaya mı odaklanmalıyım? Yeterince hafif olduğumu düşünüyorum, ekstra kalori açığı yaratırsam ağırlık artışında da geride kalacağım. Yaşadığım bu süreç normal de ben mi abartıyorum? Fikir verirseniz çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Edit: Yağ oranı için kullandığım vücut ölçülerimi de yazayım.

Bel 78cm

Boyun 38cm

Boy 178

Kilo 69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainawesome -- 7 Nisan 2021; 3:11:32 >

• Şimdi buraya çok klişe olan bir fitness atasözü yazıcam " Karın kası mutfakta yapılır"   Yediklerine dikkat etmen lazım cheat day yapıyosan ilk ona güle güle demen lazım. Kalori takibi yapman lazım. 4gün karın çalışmak yerine 3gün abs 1 gün kardiyo yapmak faydalı olur forumda kardiyo düşmanları bu yazdığımı görünce hemen karşı çıkacaktır ama kardiyo fitness yapan biri için olmazsa olmazdır. Son olarak tüm bunları yaptın ve hala aynıysan genetik dicen çokta kafaya takmıcan bazen olmayınca olmuyor  

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Şimdi buraya çok klişe olan bir fitness atasözü yazıcam " Karın kası mutfakta yapılır"   Yediklerine dikkat etmen lazım cheat day yapıyosan ilk ona güle güle demen lazım. Kalori takibi yapman lazım. 4gün karın çalışmak yerine 3gün abs 1 gün kardiyo yapmak faydalı olur forumda kardiyo düşmanları bu yazdığımı görünce hemen karşı çıkacaktır ama kardiyo fitness yapan biri için olmazsa olmazdır. Son olarak tüm bunları yaptın ve hala aynıysan genetik dicen çokta kafaya takmıcan bazen olmayınca olmuyor  

hocam sanırım bir süre daha yağ oranımı düşürmeyi deneyeceğim %8-9 dolaylarında da en azından 4 pack göremezsem genetik diyip bırakıcam, yoruldum gerçekten. teşekkür ederim yanıt için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada bilgin olsun yağ oranı öyle bel kol bacak cm siyle ölçülmüyo en doğru ve genel olan ölçüm body fat caliper diye alet ondan sonra üzerinde BAI çip bulunan banyo tartıları ondan sonra ise boyun bel göğüs çevresi ölçümü sonuçları olarak gider sıralama ( en doğrudan en yanlışa göre sıralama ) Yağ oranını sürekli %8 civarında tutmak çok çok zor. O yüzden lean kalıcam diye sağlığından olmaya gerek yok. Kendini yormaya gerek yok kısa sürede çok şey başarmak anormal olur zaten. Yavaş yavaş yap kendini yormadan yap en ufak bir değişiklik bile uzun sürede etkisini gösterebiliyor.

• Yüzde 10-12 yağ oranı civarında karın kası çalışan birisinin karın kasları gayet belli olur. 8 lerde ise çalışmasan bile belli olur :) Hem spor yapıp hemde yüzde 8 lere düşmek zordur. Hele ne yaptığını bilmeyenler için tehlikelidir bile. Çokça azim ve bilgi gereklidir. Şimdiden kolay gelsin.

• Tamamen yağ oranı ile alakalı bir durum eskiden tecrübesiz iken bende bu hataya düşüyordum deli gibi spor yapıyordum deli gibi karın çalışıyordum büyümek için karbonhidrat gainer vs. kullandığım için diyordum ki lan benim karın kaslarım neden çıkmıyor sonra zamanla tecrübe ettik karın kası istiyorsan karbonhidrat oranını düşür hatta hiç alma şekeri tamamen kes süt ürünlerinden uzak dur süt ürünleri malesef ki deriyi kalınlaştırır onuda şöyle örnek vermek isterim derinin altındaki yağ dokusu azaldıkça kasların görünmeye başlar ama derin kalın ise sanki bir tül perdesi gibi kaslarını gizler o yüzden güzel bir diet yapıp güzel beslenip güzelde ağırlık antremanı yaparsan kasların görünmeye başlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.