Şimdi Ara

Karıncalarla başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın içinde iki üç gündür karıncalar dolaşıyor. En son bugün iyice arttı bagaj koltuk torpido vs. Araçta yiyecek içecek bırakmam temizde kullanırım titizimdir. Çocuğum var bebek arabasını ve çocuk koltuğunu söküp eve çıkardım. Yıkamacıya detaylı temizlik yaptırmayı ve motoru yıkatmayı düşünüyorum. Başına böyle bir şey gelen çözüm önerisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgilendirici Metin: Karıncalarla Arabanızda Mücadele

Karıncalar, yaygın ve inatçı böceklerdir ve arabanıza dadanabilirler. Arabanızda karınca görmek can sıkıcı ve hatta endişe verici olabilir. İşte karıncalardan kurtulmanız ve gelecekteki istilaları önlemeniz için bazı ipuçları:

Karınca İstilası Nedenleri

Karıncalar, yiyecek arayışında arabanıza girebilir. Arabanızda yiyecek kırıntısı, döküntü veya içecekler kalırsa, karıncaları cezbedebilir. Ek olarak, karıncalar, sıcak ve kuru ortamları yuvalama alanları olarak tercih eder, bu nedenle park halindeki arabalar onlar için ideal olabilir.

Arabanıza Karınca Girdiyse Ne Yapmalısınız?

• Arabanızı temizleyin: Arabanızdaki yiyecek kırıntılarını, döküntüleri ve içecekleri iyice temizleyin.
    • Karıncaları tespit edin: Karıncaları nerede bulduğunuzu belirleyin ve giriş noktalarını kapatmaya çalışın.
    • Kimyasal böcek öldürücüler kullanın: Karıncaları öldürmek için araç içi böcek öldürücüler kullanabilirsiniz. Ancak, talimatları dikkatlice uyguladığınızdan ve aracınızı çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tuttuğunuzdan emin olun.

Arabanızdaki Karıncalardan Kurtulmak İçin Diğer İpuçları

• Doğal caydırıcılar kullanın: Nane yağı, tarçın veya sirke gibi doğal karınca caydırıcıları kullanabilirsiniz.
    • Giriş noktalarını kapatın: Karıncaların girebileceği tüm çatlakları ve delikleri kapatın.
    • Arabanızın dışını düzenli olarak yıkayın: Arabanızın dışını düzenli olarak yıkamak, karıncaları çekebilecek yiyecek kalıntılarını veya döküntüleri gidermeye yardımcı olur.

Karıncalar arabanıza zarar verebilir mi?

Karıncalar tipik olarak araçlara ciddi zarar vermez, ancak kabloları veya diğer elektrikli bileşenleri çiğneyerek küçük sorunlara neden olabilirler. Bu nedenle, karıncaları arabanızdan mümkün olan en kısa sürede uzaklaştırmak önemlidir.

Bu ipuçlarını uygulayarak, arabanızda karıncalardan kurtulabilir ve gelecekteki istilaları önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracı parkettiğin yerde kolonisi vardır onun.

Fıs fıs şişesine sirkeli su karıştır sık aracın paspasına altına tekerlere park yerlerine.
  • sakın Motoru yıkatma
    Karıncalar limon tarcın ve karanfil kokusunu pek sevmez bir deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babapars -- 8 Mayıs 2019; 11:41:53 >
  • Motoru yıkatmayın başınıza dert açarsınız.
  • Sakın öldürmeyin yazıktır günahtır bırakın dolaşsın. Benim araçta da vardı hiç ellemedim sonra gittikçe azaldı. Sonra farkettim meğer aracın içinde erimiş şeker kalmış ona gelmişler. Şekeri yediler gittiler. Aracı da temizlemiş oldular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 4 Mayıs 2019; 21:50:46 >
  • Sirkeli su, limon suyu bunların kokusunu sevmez karıncalar.
    Öldürmez sadece kaçırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Sirkeli su, limon suyu bunların kokusunu sevmez karıncalar.
    Öldürmez sadece kaçırır.
    Teşekkür ederim . Bilseydim bunları 1 ay boyunca arabada karıncalarla kalmazdım
  • Kahve kokusundanda hoslanmaz karincalar
  • Karınca tabletleri alıp ön koltukların altına, bagaja vs koyun. 1 haftada karınca kalmaz arabada. Başıma geldi, bu şekilde çözdüm.
  • Benim başıma gelmişti 2 yıl önce, park ettiğim yerde yuvaları varmış heralde ordan gün boyu arabaya çıkmışlar, ilk önce arabanın içini temizlettim daha sonra belli yerlere karınca tozu kullandım( bu sırada arabayı olduğunca güneş altında sıcakta bıraktım) 3-4 gün hiç binmedim arabaya, sonrasında ise tekrar iç temizlik yaptırdım ve bir tane bile karınca kalmamıştı
  • Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Bugün işteydim yarın yıkamacıya götüreceğim aracı sonrasında karınca tableti, tazyikli hava, sirkeli su, defne yaprağı Allah ne verdiyse deneyeceğim bakalım
  • Kesin çözüm önereceğim, ama tüm karıncalar öelecek işlem sonucu, baştan uyarayım. Eczaneye gidip az bişey boraks alıyorsunuz, boraksı toz şeker ile karıştırıyorsunuz (boraks ta toz şeker gibi gözüküyor), sonra karışıma kaynar su ilave ediyorsunuz ve bikaç tane küçük pamuk parçasını o karışıma batırıp aracın içerisine bırakıyorsunuz. Kesin olarak hiçbir karınca sağ çıkamaz araçtan, karıncalar o boraks parçalarını alıp kraliçeye ve yuvaya da götürüyorlar hepsi ölüyorlar. Bikaç kez şahsen denedim, çok hızlı ve etkili bir çözümdür.

Bende aylarca yok karanfil, yok domates tarzı önlemler denedim, olmadı başka doğal yöntemler denedim, ama hiçbir zaman tamamen kurtulamadım. Boraks yaptıktan 1 gün sonra karıncada iz kalmadı ve yıllardır da karınca yüzü görmedim.
  • Bilmediğimiz ne çok şey varmış. Karınca karınca değil Vedat Milör

Defne yaprağı sevmez sirke beğenmez kahveden hoşlanmaz sanki bana devlet erkanı
  • Sakın motor yıkatmayın.
  • Arkadaslar karınca tabletini araca koydum. İki gün olacak yarın bakacağım sonuca. Olmazsa yeni yaptırımlar uygulayacağım karıncalara
  • konudısına dondu buralar
  • Motoru kesinlikle serviste yıkayın. Servisler genelde garanti veriyor yaptığı işe. Ben serviste yıkatmıştım piyasaya göre 1.5-2 kat pahalı ama kafa rahat.
  • Meşhur fetvayı anmadan olmaz:

Yarın Hakkın divanına varınca,

Süleyman'dan hakkın alır karınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtslm

Arkadaslar karınca tabletini araca koydum. İki gün olacak yarın bakacağım sonuca. Olmazsa yeni yaptırımlar uygulayacağım karıncalara
    Hocam slm bugün arabaya bindiğimde vitesin ora ve içecek koyduğumuz yerin ora karınca doluydu ne kadar reçeteyle öldürsemde baya dolu arabanın içi,nasıl kurtulabildinmi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.