Şimdi Ara

Kas kazanımıyla birlikte yağ yakmak için beslenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda yorumunuzu rica edeceğim. Yaşım 24, boyum 1.79, kilom ise 80.. Zamanında toplam 40 kilo vermiştim :) Şuan ise hâlâ karın bölgemde yağlanma olduğu için karın bölgemdeki yağları eritmek ve aynı zamanda kas kütlemi arttırmak istiyorum. Bunun için kendime bir diyet programı hazırladım.

Dün yaklaşık olarak;

Toplam 2000 kcal aldım ve bu kalorinin;

58,51 Gr yağ (3 adet yumurtadan yağ, 10 adet bademden gelen yağ, yulaf ezmesinden gelen yağ,antrikottan gelen yağ)

195,74 Gr Karbonhidrat (Tamamiyle glisemik indeksi düşük karbonhidrat ve spor sonrası glikojen depolarını doldurabilmek için yediğim yaklaşık 50 gr siyah kuru üzümden gelen karbonhidrat)

171,95 Gr Protein (Yumurta, kırmızı et, protein tozu, tavuk göğsü)

Sizce alınan bu değerler az veya fazla mı? EKleyip çıkarılabilecek başka bir şeyler var mıdır?

Teşekkürler şimdiden.

Edit: Eklemeyi unuttum haftada 4 gün spor salonuna gidiyorum. 40 dk kardiyo ve ağırlık çalışması olmak üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxy05 -- 10 Haziran 2014; 15:24:03 >

• 4 gün ağırlık ve 40 dk kardiyo antrenmanı, bu boy ve kilo için 2000 kalori az. Dengeli kilo kaybı istiyorsan (büyük çoğunluğu yağ) ve aynı zamanda kas kazanmak/elindeki kasları olabildiğince korumak istiyorsan kaloriyi biraz daha arttırman lazım. TDEE hesaplaması yapıp bu rakam üzerinden 200-300 kalori azaltma yapman yeter. TDEE hesaplamak için :http://iifym.com/iifym-calculator/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

4 gün ağırlık ve 40 dk kardiyo antrenmanı, bu boy ve kilo için 2000 kalori az. Dengeli kilo kaybı istiyorsan (büyük çoğunluğu yağ) ve aynı zamanda kas kazanmak/elindeki kasları olabildiğince korumak istiyorsan kaloriyi biraz daha arttırman lazım. TDEE hesaplaması yapıp bu rakam üzerinden 200-300 kalori azaltma yapman yeter. TDEE hesaplamak için :http://iifym.com/iifym-calculator/
    Sanırım yaklaşık olarak 2500 kcal civarlarında almam gerekiyor. Geriye kalan 500 kcalı ne olarak almalıyım sizce? Büyük çoğunluğu protein olması gerektiğini düşünürsek, kahvaltı ve öğle yemeği arasında meyve yemek yerine tam tahıllı ekmek arasına hindi füme veya somon fümeli bir sandviç olabilir sanırım?

• Protein ve karbonhidrat yeterli bence yağı arttırarak kapat o 500 kaloriyi.
  • quote:

Protein ve karbonhidrat yeterli bence yağı arttırarak kapat o 500 kaloriyi.

O zaman 500 kcal değerinde sağlıklı yağ olan şeyler yemem lazım. Bunlar ne olabilir? Kuruyemiş miktarını mı arttırmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxy05

quote:

Protein ve karbonhidrat yeterli bence yağı arttırarak kapat o 500 kaloriyi.

O zaman 500 kcal değerinde sağlıklı yağ olan şeyler yemem lazım. Bunlar ne olabilir? Kuruyemiş miktarını mı arttırmalıyım?

Tereyağı, zeytinyağı ve bir miktar kuruyemiş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.