Şimdi Ara

kas kütlesi azaldı bir yerde sorun var ama anlamadım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar herkes e 3 yıldır spor yapıyordum ama duzenlı ve yemeğe dikkat etmiyordum son 2 aydır ise spor a duzenlı ve programlı basladım. spor yaptık dan 1 ay sonra ve 2 ay sonrasındada vucut analızı yaptırdım salondakı tartıdan sonucları foto olarakda yukledım . sonuc o kadar dıkkat etmeme ragmen yag kutlem azalmamıs ve kas kutlem azalmıs buda cok can sıkıcı , amacım kilo vermek degıl yagları yakmak yerıne kas kazanmak :)
    programımdan da bahsedeyım nerede yanlıs yaptıgım ortaya cıkar belkı
    haftada 6 gün gidiyorum
    baslamadan once 15 dk eliptik bisiklet sonrasın karın hareketlerı mekik vb.( bu her gıttıgımde uyguladıklarım)
    1.gun gögüs +ön kol
    2.gün sırt kanat+arka kol
    3.gün omuz +bacak

bunları haftada 2 sefer uyguluyorum ; gögüs ,sırt kanat ,omuz bunları genelde 5 farklı hareket ve 4*10 seklınde ;ön kol,arka kol 3 farklı hareket 4*10;
    bacak 5 hareket 4*10

beslenme şekli
    sabah
    1tam 2 yumurta beyazı +lor peynırı +az yaglı beyaz peynır+3adet ceviz +1dilim tam bugdaylı ekmek +3-4 adet yesil zeytin ve yeşil çay
    spordan önce (yaklasık 2 saat oncesı )
    lor peynırlı makarna (bol porsiyon,az yaglı ,salçalı) yada okulda yemekhane de yemek yiyorum (ekmek yemiyorum)

spordan sonra
    bulgur pilavı yada alternatif 1. tavuk 2. lor peynırlı salata +sütlü yulaflı mısır gevreği ( bunlarla birlikte sade soda içine portakal ve greyfurt sıkma)

yatmadan önce (1 2 saat oncesı)
    sütlü mısır gevreği

baya uzun bir yazı oldu ama umarım yardım eden olur ve ayrıca umarım baskalarına da yardımı olur bu konunun şimdiden teşekkurler :)

• quote:

haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum

It's called overtraining.

Ayrı programı haftada 3 gün, birer gün arayla uygula.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 12 Nisan 2013; 14:56:48 >
  • quote:

quote:

haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum

3e böldüğü için bende gidilebilir

konu hakkındaki yorumum ise cihazara güvenmeyin.aynada ne görüyorsan gerçek odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_ka

selamlar herkes e 3 yıldır spor yapıyordum ama duzenlı ve yemeğe dikkat etmiyordum son 2 aydır ise spor a duzenlı ve programlı basladım. spor yaptık dan 1 ay sonra ve 2 ay sonrasındada vucut analızı yaptırdım salondakı tartıdan sonucları foto olarakda yukledım . sonuc o kadar dıkkat etmeme ragmen yag kutlem azalmamıs ve kas kutlem azalmıs buda cok can sıkıcı , amacım kilo vermek degıl yagları yakmak yerıne kas kazanmak :)
    programımdan da bahsedeyım nerede yanlıs yaptıgım ortaya cıkar belkı
    haftada 6 gün gidiyorum
    baslamadan once 15 dk eliptik bisiklet sonrasın karın hareketlerı mekik vb.( bu her gıttıgımde uyguladıklarım)
    1.gun gögüs +ön kol
    2.gün sırt kanat+arka kol
    3.gün omuz +bacak

bunları haftada 2 sefer uyguluyorum ; gögüs ,sırt kanat ,omuz bunları genelde 5 farklı hareket ve 4*10 seklınde ;ön kol,arka kol 3 farklı hareket 4*10;
    bacak 5 hareket 4*10

beslenme şekli
    sabah
    1tam 2 yumurta beyazı +lor peynırı +az yaglı beyaz peynır+3adet ceviz +1dilim tam bugdaylı ekmek +3-4 adet yesil zeytin ve yeşil çay
    spordan önce (yaklasık 2 saat oncesı )
    lor peynırlı makarna (bol porsiyon,az yaglı ,salçalı) yada okulda yemekhane de yemek yiyorum (ekmek yemiyorum)

spordan sonra
    bulgur pilavı yada alternatif 1. tavuk 2. lor peynırlı salata +sütlü yulaflı mısır gevreği ( bunlarla birlikte sade soda içine portakal ve greyfurt sıkma)

yatmadan önce (1 2 saat oncesı)
    sütlü mısır gevreği

baya uzun bir yazı oldu ama umarım yardım eden olur ve ayrıca umarım baskalarına da yardımı olur bu konunun şimdiden teşekkurler :)

Dostum naptın sen haftada 6 gün gidilir mi?Tamam çalışıyosun beslenmen iyi fakat kası dinlendirmekte gerek.Kanımca kas kaybının sebebi kasları yeterince dinlendirmemen.Supplement üründe kullanırsan protein tozu gibi yararına olucaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

quote:

haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum
    haftada 6 gün gidiyorum

3e böldüğü için bende gidilebilir

konu hakkındaki yorumum ise cihazara güvenmeyin.aynada ne görüyorsan gerçek odur

ben de bir kac kişiye sormustum onlarda bende ust uste aynı programımı calısmadıgım ıcın diger kaslar zaten dınlenır dıye dusunduk o yuzden 6 gun ve ustelık hanı yorgunluk cok olmuyorda artık bunye alıstı :) cihaz a aslında ben de tam guvenemedim gibi birde hastane de filan da analız yaptırabilirim ,goruntu acısından bel bolgesı zayıfladı karın kasları olsun ıstıyorum :) zaten gogus omuz pazu onlar baya gelısıyorlarda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_ka -- 12 Nisan 2013; 18:16:16 >

• Orijinalden alıntı: Eddard.Stark

Dostum naptın sen haftada 6 gün gidilir mi?Tamam çalışıyosun beslenmen iyi fakat kası dinlendirmekte gerek.Kanımca kas kaybının sebebi kasları yeterince dinlendirmemen.Supplement üründe kullanırsan protein tozu gibi yararına olucaktır.

hocam aslında gunde 7 saat gibi de uyuyorum gece 2 3 gibi yatıp sabah 9 10 gibi kalkıyorum , aynı kas grubunu ust uste calısmadıgım ıcın sorun olmaz dıye dusunuyordum bir kac kişi ye dediğimde onlarda oyle dedı ama gunu 5 e dusurup bisiklet le 15 dk yerine 5 dk ısınma maksatlı yapmalıyım belkı de, ayrıca supplement tam olarak ne oluyor bılmıyorum ama ilaç toz vb urun almak pek ıstemıyorum gayet dogal yolları tercıh edıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_ka -- 12 Nisan 2013; 19:15:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddard.Stark

hocam aslında gunde 7 saat gibi de uyuyorum gece 2 3 gibi yatıp sabah 9 10 gibi kalkıyorum , aynı kas grubunu ust uste calısmadıgım ıcın sorun olmaz dıye dusunuyordum bir kac kişi ye dediğimde onlarda oyle dedı ama gunu 5 e dusurup bisiklet le 15 dk yerine 5 dk ısınma maksatlı yapmalıyım belkı de, ayrıca supplement tam olarak ne oluyor bılmıyorum ama ilaç toz vb urun almak pek ıstemıyorum gayet dogal yolları tercıh edıyorum :)

Alıntıları Göster
    Beslenmen ve uyku düzenin bu çalışma şekli için yeterli değil açık net söylüyorum, pro vucüt geliştirmeciler bile bu şekilde çalışıyorlar fakat adamlar günde 10-12 öğün yemek yiyorlar ve gece 11 dedi mi doğru uykuya.

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    3.gün sırt kanat+arka kol
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

En ideal program yukarıdaki gibidir bizler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Beslenmen ve uyku düzenin bu çalışma şekli için yeterli değil açık net söylüyorum, pro vucüt geliştirmeciler bile bu şekilde çalışıyorlar fakat adamlar günde 10-12 öğün yemek yiyorlar ve gece 11 dedi mi doğru uykuya.

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

bence bu şekilde de çok az sırf bu yüzden tüm bölgeleri ayrı ayrı çalışıp 5 gün gitmeyi düşünüyorum.birazdan ben de 3 haftanın ardından ölçüme gideceğim heyecan dorukta

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

bence bu şekilde de çok az sırf bu yüzden tüm bölgeleri ayrı ayrı çalışıp 5 gün gitmeyi düşünüyorum.birazdan ben de 3 haftanın ardından ölçüme gideceğim heyecan dorukta

evet bncede cok az geldı ama ben tamam belkı duzenlı olmasa da 3 yıldır ara ara salona gıdıyordum alt yapı var zaten :) ama 2 aydır duzenlıyım ıste , gitme sayısını 4 yada 5 e dusurup 2 3 gun gıbıde sadece cardıo mu yapsam (kilo vermek için degıl karın yaglarını yakmak ıcın ) yoksa 1 ay cardıo yapmadan sadece agırlık mı gırmelı , evet ölçum heyecanlı oluyor bnde bir heyecanla gıttım ama sonuc cok tatmın etmedı :) sende buraya ekle senn sonuclarıda gorelım :)

• quote:

quote:

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

evet bncede cok az geldı ama ben tamam belkı duzenlı olmasa da 3 yıldır ara ara salona gıdıyordum alt yapı var zaten :) ama 2 aydır duzenlıyım ıste , gitme sayısını 4 yada 5 e dusurup 2 3 gun gıbıde sadece cardıo mu yapsam (kilo vermek için degıl karın yaglarını yakmak ıcın ) yoksa 1 ay cardıo yapmadan sadece agırlık mı gırmelı , evet ölçum heyecanlı oluyor bnde bir heyecanla gıttım ama sonuc cok tatmın etmedı :) sende buraya ekle senn sonuclarıda gorelım :)

Alıntıları Göster
    1. gün göğüs biseps bacak
    2. gün omuz sırt triceps
    3. gün off
    4- 1.gün
    5. 2.gün
    6 ve 7 off

buda iyi bence.

• quote:

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

Bir bölgeyi haftada 1 den fazla çalıştırmak için beslenme ve uyku düzeninin çok çok iyi olması lazım bana göre.

Kas daha kendini toparlayamadan tekrar antremana girmek anlamsız geliyor.

Haftada 3 gün gitmekden sıkılırım dersen, 6 gün gidip her gün sadece 1 bölge çalışmak da seçenekler arasında olabilir tabi.

• quote:

quote:

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

Bir bölgeyi haftada 1 den fazla çalıştırmak için beslenme ve uyku düzeninin çok çok iyi olması lazım bana göre.

Haftada 3 gün gitmekden sıkılırım dersen, 6 gün gidip her gün sadece 1 bölge çalışmak da seçenekler arasında olabilir tabi.

Ben de bu aralar onu dusunuyorum ama tek bolge icin uzun bir antrenman programi bulamadim

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

Ben de bu aralar onu dusunuyorum ama tek bolge icin uzun bir antrenman programi bulamadim

Alıntıları Göster
    s den sonrasını okumadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.gun gögüs +ön kol
    2.gun dinlenme
    4.gun dinlenme
    5.gün omuz +bacak
    6.gun dinlenme
    7.gun dinlenme

spor da bugun hocalarla oradakı yıllardır gidenler le filan konustum:) 6 dan 5 e dusurecegım 15 dk lık bisikleti 6 7 dk yapacagım özellikle büyük kas grubundan sonra ki en basta bacak geliyor sonrasında off yapacagım , beslenmeye de daha dikkat edecegım ,spor da 1litre su içiyordum şimdi içine 1 2 limon sıkıyorum spordan oncede bazen yeşil cay bazen de sade klasik nescafe içip gidiyorum (kafein yağ yıkımında baya etkılı oluyormus )

• quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

s den sonrasını okumadım

canın sağolsun:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

s den sonrasını okumadım

canın sağolsun:)

Alıntıları Göster
    6 günlük program olur ama bu şekilde değil. Senin ki 3 gün birer gün arayla yapılacak program, o programı haftada çift antreman çıkarabilen kişi ya süpermendir ya antrenmanı çok hafif tutuyordur.

2.cisi her gün karın çalışmakla karın kası yapılmaz. Haftada 2 gün yeter, dünyada da mekik çeken kalmadı gibi bir şey.

Son olarak beslenme programında çok az protein çok fazla karbonhidrat var.

Kısaca hem over trained olmuş hem yeterli protein almamışsın. Sonuçta yağ azalıp kas artacağı yere kas azalıp yağ artmış haliyle.

Bence programını 4'e böl.

1-Göğüs-arka kol (önce göğüsle başla, göğüs çalışırken zaten arka kol çalışır)
    2-Bacak-karın (bacak sonrası karın çalımak zor geliyorsa 1. güne al)
    off
    3-Sırt-ön kol (önce sırt, yukarıdakiyle aynı mantık)
    4-Omuz-arka kol-karın.
    off
    off

(Kısaca bir evvel yaptığın antrenman bir sonrakini olumsuz etkilememeli)

Böylece tüm kaslarına kendilerini toplamaları için süre vermiş olursun, her antrenmanı maksimum verimlile yapabilirsin.

Hareketleri önceki programından direkt alırsın, çok fazla bir şey fark etmez. (antrenman zorlamıyorsa tekrar sayısını arttır 16 tekrarlara kadar çıkabilirsin)

Antrenmandan hemen önce 100-150 kalorilik bir şeker tüket, gummy bear denilen ayıcıklardan olabilir, jelatinden yapıldıkları için eklemlere de faydalı.

Öğlen yemeğinde de okulun yemekhanesinde ye (yemekhane yemeklerini öğrenci sevmez ama en azından belirli metodolojisi vardır, haftalık veya günlük bazda protein-yağ-korbonhidrat dengesi gözetilir) veya evdeysen makarna yeirne 8-10 yumurta beyazı yanında ayran- kepek ekmeği gibi bir şey ye. (az kalori-çok protein)

Antrenman öncesi eliptik bisiklete falan binme, tüm vücudu çalıştıracak kültür fizik, açma kapama falan yap. Bisiklete illa bineceksen antrenman sonrası bin. Kısaca enerjini kardiyoya değil direnç antremanına sakla.

Antrenman sonrası hemen bir ölçü protein tozu tüket. (1 kg alsan bu şekilde 6 hafta falan dayanır)

Mısır gevreğinin bir faydası yok, gereksiz kalori ayrıca gdo vs mısır artık iyiden iyiye zararlı bir gıda haline geliyor. Mısır yiyeceğine yulaf ye, tadı kötü geliyorsa yanında içine fazla abartmadan tatlı bir şey kat.

Akşam sadece bulgur pilavı yerine az bulgur plavı yanında bol az yağlı yoğurt, veya az yağlı-yağsız ton balığı gibi bir şey ye.

Kısaca proteini mümkün olduğu kadar arttır, karbonhidratı sınırla ve yemişlerden ve balıktan alınanlar dışında yağ tüketmemeye bak. (konserve tonun yağı balık yağı değildir onu da hatırlatıyım bu arada :))

O sıkma portakal suyunu falan da bırak, yiyeceksen meyve haliyle bir tane ye. Posasını attıktan sonra portakaldan kalan şekerli sudan çok farklı bir şey değil. O da haliyle zararlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 13 Nisan 2013; 6:32:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

6 günlük program olur ama bu şekilde değil. Senin ki 3 gün birer gün arayla yapılacak program, o programı haftada çift antreman çıkarabilen kişi ya süpermendir ya antrenmanı çok hafif tutuyordur.

2.cisi her gün karın çalışmakla karın kası yapılmaz. Haftada 2 gün yeter, dünyada da mekik çeken kalmadı gibi bir şey.

Kısaca hem over trained olmuş hem yeterli protein almamışsın. Sonuçta yağ azalıp kas artacağı yere kas azalıp yağ artmış haliyle.

off
    4-Omuz-arka kol-karın.
    off
    off

Böylece tüm kaslarına kendilerini toplamaları için süre vermiş olursun, her antrenmanı maksimum verimlile yapabilirsin.

Hareketleri önceki programından direkt alırsın, çok fazla bir şey fark etmez. (antrenman zorlamıyorsa tekrar sayısını arttır 16 tekrarlara kadar çıkabilirsin)

Antrenmandan hemen önce 100-150 kalorilik bir şeker tüket, gummy bear denilen ayıcıklardan olabilir, jelatinden yapıldıkları için eklemlere de faydalı.

Öğlen yemeğinde de okulun yemekhanesinde ye (yemekhane yemeklerini öğrenci sevmez ama en azından belirli metodolojisi vardır, haftalık veya günlük bazda protein-yağ-korbonhidrat dengesi gözetilir) veya evdeysen makarna yeirne 8-10 yumurta beyazı yanında ayran- kepek ekmeği gibi bir şey ye. (az kalori-çok protein)

Antrenman öncesi eliptik bisiklete falan binme, tüm vücudu çalıştıracak kültür fizik, açma kapama falan yap. Bisiklete illa bineceksen antrenman sonrası bin. Kısaca enerjini kardiyoya değil direnç antremanına sakla.

Antrenman sonrası hemen bir ölçü protein tozu tüket. (1 kg alsan bu şekilde 6 hafta falan dayanır)

Mısır gevreğinin bir faydası yok, gereksiz kalori ayrıca gdo vs mısır artık iyiden iyiye zararlı bir gıda haline geliyor. Mısır yiyeceğine yulaf ye, tadı kötü geliyorsa yanında içine fazla abartmadan tatlı bir şey kat.

Akşam sadece bulgur pilavı yerine az bulgur plavı yanında bol az yağlı yoğurt, veya az yağlı-yağsız ton balığı gibi bir şey ye.

Kısaca proteini mümkün olduğu kadar arttır, karbonhidratı sınırla ve yemişlerden ve balıktan alınanlar dışında yağ tüketmemeye bak. (konserve tonun yağı balık yağı değildir onu da hatırlatıyım bu arada :))

O sıkma portakal suyunu falan da bırak, yiyeceksen meyve haliyle bir tane ye. Posasını attıktan sonra portakaldan kalan şekerli sudan çok farklı bir şey değil. O da haliyle zararlı.

Alıntıları Göster
    neden göğüs ve tricepsi, sırt ve bicepsi aynı güne sokmaya çalışıyorsunuz

hafif ant yapsa pek sorun olmazda, göğüs ve sırtı hakkıyla ve ağır (örn bench 70-80-ağır row veya deadlift) giren birisi ne göğüsten sonra triceps yapabilir, ne sırttan sonra biceps yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

off
    4-Omuz-arka kol-karın.
    off
    off

ya bende salondakı hocalara sordum yada oradakı herkes e hergun karın kası calısmak sorun olmaz dedılerdı , dunde baska biri ile konustum o da bisiklet kardıo yerıne (ısınmak amaclı) hareketlerden once karın calısırsan ısınmısta olursun dedi ben tabi birde karından sonra girdigim agırlıkları hafif den agır a dogru giriyorum hem ısınmısta oluyorsun yıne , onun haricinde bende senn yazdıgın gunler seklınde gıtmeyı dusunuyorum ama belkı pazar gunu de ılave olabılır , antrenman dan once aslında onu yazmadım da muz ya da elma yemeye calısıyorum daha dogal seker jelatınden daha ıyıdır herhalde :) ,

zaten ders saatlerım uydugu zaman mutlaka okulda yemekhane de yıyorum (ekmeksiz) , haklısın bende yeterince protein almadıgımı dusunmeye basladım makarnayı bol lor peynırı ıle yıyordum ama baska alternatıf de bulmalıyım yumurta sabah zaten 3 tane yıyorum ama baska ne olabilir bilmiyorumda , aynen artık binmeyecegım eliptik bisiklete binsemde 5 dk cıvarı hafif terleme ısınma olsun dıye,

protein tozu kullanmayı dusunmuyorum dogal her zaman tercihimdir :) ( sen biraz daha boyle devam et istemeye baslarsın herkes oyle dıyormus ama kararlıyım :) )

aslında ara ara da yagsız lıght yogurtla da yıyordum bulguru ama artık hep yogurtla yemelıyım :)
    ton balıgı basta alıyordum(light ) ama oda cok masraflı ya :)

aslında gogru diyorsun sıkma da tam verimli bir sey degıl en ıyısı sade soda ıcmelı meyve yı de yemek ten 1 2 saat sonra yerim yine

tesekkur ederim ılgılenıp guzel paylasımlarda bulundugun için

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

neden göğüs ve tricepsi, sırt ve bicepsi aynı güne sokmaya çalışıyorsunuz

hafif ant yapsa pek sorun olmazda, göğüs ve sırtı hakkıyla ve ağır (örn bench 70-80-ağır row veya deadlift) giren birisi ne göğüsten sonra triceps yapabilir, ne sırttan sonra biceps yapabilir

evet bu konuda bnde sana katılıyorum , gögüs le arka kol bi arada calısmak zor olur cok agır kılolar olmasada hafif girdigimde soylenemez benc press lerde sonrasındada arka kol calısmak yerıne ön kol calısıyorum daha mantıklı gelıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.