Şimdi Ara

Kasa çalışıor görüntü yok? yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, eski bi kasayı yeniliyorum, anakart, ram, cpu fanını yeni aldım. ekran kartı, işlemci, harddisk eski, topladım bunları, kablolar eksiksiz doğru montaj yaptım. ancak power a basınca pc çalışıyor, dvdrom fanlar çalışıyor.. ama ekran a görrüntü gelmio, eski msjları okudum bazıları rami değiştir ramdendir demiş, ama benim ram yeni, ekran kartından sandım, anakartın dahili ekran kartına taktım gene olmadı sorun nedir, yardımm?

• bileşenler hakkında biraz bilgi verirseniz yardım etmeye çalışırız
  • bu arada güç kaynağı da yenilendi.. monitor arızalı değil, başka pc de denendi..
  • Merhaba,

Öncelikle RAM'i farklı bir slota takın. Bu çözüm olmazsa eğer sistemden elektiriği kesin, anakart üzerindeki pili çıkartıp beş dakika bekledikten sonra tekrar yerine takın ve sistemi çalıştırın.

Hala sorun devam ederse, sistemi uzay kurulumda çalıştırın ve donanımları teker, teker test edin..

Birde birşey sormak istiyorum, anakart ve RAM tercihinde desteklemiş olduğu kapasiteye göre RAM seçtiniz değil mi ?
  • eski parçalar:

işlemci: PENTIUM D 930 SL94R COSTA RICA 3.00gHZ
    ekran kartı: ati radeon 512 lik bi model
    harddisk: 80 gb 7200 rpm

yeni parçalar:

anakart: Asus P5G41T-M LX G41 / DDR3 1333 S+V+GL+16X 775pin
    ram: kingston 4 gb 1333 mhz
    p.s: 400 watt
    işlemci fanı
    in-win kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Öncelikle RAM'i farklı bir slota takın. Bu çözüm olmazsa eğer sistemden elektiriği kesin, anakart üzerindeki pili çıkartıp beş dakika bekledikten sonra tekrar yerine takın ve sistemi çalıştırın.

Hala sorun devam ederse, sistemi uzay kurulumda çalıştırın ve donanımları teker, teker test edin..

Birde birşey sormak istiyorum, anakart ve RAM tercihinde desteklemiş olduğu kapasiteye göre RAM seçtiniz değil mi ?

ram i diğer slota da taktım aynı..

anakart ram özellikleri yazdım. :/
  • yok mu derdime derman..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın işlemcini desteklemiyor hacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın işlemcini desteklemiyor hacı

eski anakartta da goruntu yoktu, işlemcim 775 pin, anakart da 775 pin. biraz açarmısın?
  • Anakart'ın desteklediği işlemci tipleri;

CPU Intel® Socket 775 Core2 Quad/Core2 Extreme/Core2 Duo/Pentium dual-core/Celeron dual-core /Celeron işlemciler
  • http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/#CPUS
    anakartın bu ise cpu destek listesinde pd 930 yok işlemcin çok eski bi model bu anakart o işlemciyi desteklemez
    eski sistemde ki sorun un kaynağı başka bişey olabilir

bide şöyle bişey var 604 kodlu biosla senin işlemci ye eş değer işlemciler desteklenmiş ama senin anakartta bios eskidir 303 filandır anakartı açacak bi işlemci bulman lazım daha sonra bu işlemciyle bios yükleyip senin işlemciyi denemen lazım o zaman belki açar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 4 Aralık 2011; 2:45:31 >
  • peki açıklaman için sagol ben yeni bi işlemci de alayım o zaman, anakart yeniyken bana önerebilceğin işlemci nedir. işlemciyi alınca umarım sorunum çözülür :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mostarman

peki açıklaman için sagol ben yeni bi işlemci de alayım o zaman, anakart yeniyken bana önerebilceğin işlemci nedir. işlemciyi alınca umarım sorunum çözülür :/

senin işlemciyi illaki kullanmak istiyorsan şöyle bişeyde yapabilirsin anakartı aldığın yerin servisine götür son biosunu yüklettir daha sonra senin işlemciyi dene açmazsa o zaman işlemci alırsın yok ben illaki alıcam diyorsan işlemci o zaman tl olarak üst limit ver ona göre bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.