Şimdi Ara

kasa çamurlu su içinde kaldı ve kurudu, fişe taksam nolur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta söylediğim gibi. kasa ve ekran geçen yağan yağmurdan dolayı evi bastı kasanın power supply sine kadar çamurlu su doldu. elektrik yüzü görmedi taki su bastığı anda bile fişe takılı değildi. 1 hafta geçti kurusun diye bekledim. şimdi içini açtım ekran kartı anakart hd vb parçaların üzerinde çamurlu suyun tozu var kompresör tuttum birazını aldı birazı kaldı. acaba elektiğe taksam sorun olur mu? bi fikir verin.. tşkler.

• alkolle ve gerekli yerlerde yumuşak fırça+tiner ile bir temizlik yapılması gerekebilir. Sabit disk ve DVD ölmüş olabilir.Dikkatli olun
  • tamam deniyorum :)
    power, ekran kartı, tv kartı, dvd ve hd harıç başka bi powerla sadece görüntü almak için çalıştıracaığım bakalım nolcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysimon -- 16 Haziran 2010; 21:34:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysimon

tamam deniyorum :)
    power, ekran kartı, tv kartı, dvd ve hd harıç başka bi powerla sadece görüntü almak için çalıştıracaığım bakalım nolcak.

sonucu merakettim doğrusu?
  • Bence tam güneş altında bir kaç gün daha bekletin derim... Bulunduğunuz yerin havası nemli ise kuru havada bekletmeyi deneyin.

Ama tahminim hiç bir parçan çalışmayacaktır. Çünki kondanstörler büyük ihtimal zarar görmüştür.

Ayrıca; yağmur hasarı için geçmiş olsun.
  • saol kardeş.

sadece anakart+işlemci+rami sıfır power ile çalıştırdım görüntü gelmedi. post kart taktım. rami hiç farketmediğini anladım. ramin ağzını temizledim diğer slota taktım görüntü verdi. bir iki aç kapa yaptım sıkıntı olmadı.
    sonra harici ekran kartını taktım yine bir sıkıntı olmadı görüntü verdi.
    ardından dvd rom denedim yine görüntü verdi ve dvd çalıştı cd okutabildim rahatlıkla.
    en korktuğum kendi poweri idi onunlada çalıştı oh dedim.
    en son ise hd yi denedim. takıldı kaldı makina bilirsiniz göremezya :S moralim bozuldu.
    sata kablosunu değiştirmem yetti ama turp gibi makina ellerinizden öper :))

4x4 gibi çamur içinde ama tıkır tıkır :))
  • geçmiş olsun iyi haber :)
  • Sevindirici bi haber. Tebrikler.
  • şu hdd nin üzerinde ufak 1mm çapında bir delik olacak BREATHER HOLE dediğimiz. o tıkanmış olabilir çamurdan onu mutlaka açın. diskin içindeki ısınan havayı oradan dışarı atar ve nemi emer o delik çok önemli demekte bir sakınca görmüyorum mutlaka havalandırma dliğine bakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.