Şimdi Ara

Kasım indirimleri frene bastı: Satışların artış hızı düştü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasım indirimleri frene bastı: Satışların artış hızı düştü!
    E-ticaret platformlarının 1 Kasım’da başlayan Kasım indirim kampanyaları sona erdi. Kasım ayı boyunca “Gülümsete Kasım”, “Efsane Kasım”, “11.11 indirimleri”, “Muhteşem Cuma” gibi isimlerle çok sayıda kampanya yapıldı. Çok sayıda üründe son ayların en düşük fiyatları yakalanırken, popüler ürünlerde beklenen indirimlerin yapılmadığını da gördük. İndirimlerin satışlara etkisi açıklandı.

Satış adedi yüzde 10 arttı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikoğlu, Kasım ayı indirimlerini değerlendirdi. Enflasyonun etkisiyle geçen sene Kasım’a kıyasla bu kasımda cirolar yüzde 100 oranında artarken, satışlardaki artış ise yalnızca yüzde 10 oranında oldu. Geçen sene bu oran yüzde 30 olarak kayıtlara geçmişti.

Ayrıca Bkz.İstanbul’da 50 milyon TL’lik kaçak “PlayStation” operasyonu

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikoğlu, “Sektörümüz Kasım ayını, enflasyonun düşürülmesi adına yürütülen ekonominin soğutulması politikasına uygun olarak geçirdi. Bu kapsamda geçen seneye göre cirolar yüzde 100 artış göstermiş olsa da adetsel anlamda sadece yüzde 10’luk bir artış yaşandı. Geçen sene bu oranın yüzde 30 olduğunu göz önüne aldığımızda son iki senedir karşılaştığımız hızlı yükselişin bu yıl normalleştiğini söyleyebiliriz” dedi.

Kasım'da 500 milyar TL'nin üzerinde satış oldu

Kampanyaların tüketicilerin az ilgi göstermesini tüketicilerin fiyat algısının bozulmasına bağlayan Çevikoğlu, Kasım’da 500 milyar TL’nin üzerinde bir hacim gerçekleştiğini ve sektör olarak yıl sonu beklentilerinin 3.4 trilyon TL olduğunu kaydetti. Çevikoğlu ayrıca e-ticaret pazaryerlerinin kampanyalar sayesinde stoklarını eritebildiklerine ve yıl sonu hedeflerine ulaşabildiklerini açıkladı.

Kaynak:https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/indirim-ayinin-e-ticaret-karnesi-aciklandi/

• çoğu sahte indirimlerden dolayı olabilirmi? aslında olmayan indirimi indirim gibi gösterdiniz. ben hiç bakmıyorum bile artık. birşeye ihtiyacım olduğunda en uygun fiyatı bulup o an alıyorum hiç gerek yok

• İndirim falan yoktu. Sepetimdeki ürünün fiyatını kasımda yükselttiler, sonra dümenden indirimle aşağı yukarı aynı fiyata düşürdüler. Her sene aynı oyun.
    Tespiti çok kolay. Her büyük İndirim öncesi sepetinize ürünler atın ve fiyatlarını not alın. İndirim zamanı bakın fiyatlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek indirim ürünler olduğu gibi fiyatı artanda çoktu. Ama Ocakta zamlı almak yerine kasımda almak mantıklı zamlardan korunma yöntemi benim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enflasyonist ortamda indirim beklemek naiflik olur. Yurtdışındaki gibi ciddi yüzdeler de beklenemez...

Ben de beklemedim alacaklarımı aldım hem daha uyguna geldi... Satan popüler ve güncel ürünlerde stok eritme politikası da beklenemez...

Demek ki şirketler fazla stoklamıyor ömrü kısa eskiyecek kalemlerde...

• 2-3 üç ay öncesinden fiyatı %200 artırıyorlar, sonra da kademe kademe düşürüyorlar. Termosifonum bozuldu, gittim esnaftan aldım, 7200 tl ama aynı ürün alışveriş sitelerinde 11 bin tl.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İndirim yapan sitelerin sayısı bir elin parmağını geçmez. Geri kalanı alayı sahte indirim. Önce bindiriyorlar sonra indirdik diye dalga geçiyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçende malum bir site bana kendi sattığı ürünlerde indirim yaptım diye mail gönderdi, siteye gittiğimde sitede gösterilen normal fiyatın bayağı altında fiyat vardı ama diğer satıcılara baktığımda şok oldum onlar daha da ucuza satıyordu, böyle de saçmalıklar yaşıyoruz uzun zamandır.

• Eylül sonu 5 kalem Ekim başı 5 kalem genel ihtiyaç listesi oluşturup not aldım 3 Ekim toplam fiyat 9.352 TL Kasım kampanya başlangıcı 10.117 TL 😡 çok güzel kampanyalar var inanılır gibi değil. Bir daha ki seneye kampanya ismini "Keriz Silkeleme" olarak belirleyin daha uygun olur.

• Bu sefer erkek donunda yerince indirim olmadığı için Amazon satışları düşmüş olabilir, olmayabilir de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmayan indirimin satışları sazan.avi yöntemiyle artırması beklenemezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Aralık 2024; 1:32:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.