Şimdi Ara

kasis kavramının bir hukuki dayanağı var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bu kasiis olayına ben Türkiyede pek de karşı olanı görmedim ama benim aklım almıyor... sonuçta devlet aşırı hız yapanları tespit eder yakalar sonra da en ağır cezaya çarptırır ona diyecek bir şey yok ama devlet "yola öyle tümsekler koyarım ki oraya geldiğinde hızını 10kmye düşürmezsen araban mahvolur" diyebilir mi?... tamam şöförlerin uygunsuz yerlerde aşırı hız yaptıkları doğru ama bu kasisler normal hızla geçenlei de etkiliyor ve de hiçbie uyarı olmadığı için özellikle gece yolu bilmeyenlerin hem araçları hem de sağlıkları açısından tehdit oluşturuyor... yada en azından her tümseğin fosforlu ışıklarla işaretlenmesi gerekmez mi?

• yollar 4/4 lük zaten
    her yer beton asfalt.

bence belediyelerin ahmakça uyguladığı vatan hayinliği

sen kimsin ki aracıma zarar veriyorsun?
  • evet yaw ben de uyuz oluyom bu kasislere. hele antalyada bir kasis modasıdır aldı başını gidiyor. iki türlü kasis yapıyorlar;

1- küçük oluyor, plastikten yapılıyor ve yola vidalanıyor. bu kasislerde sarsılmamak çok zor, sarsılmadan geçmek için 5 km hıza düşmen geekiyor ki yine de araca zarar veriyor ve trafiği çok aksatıyor. ama aracını umursamayanlar veya acelesi olanlar bu kasislerden 70-80le bile geçebiliyorlar.

2- asfaltın b... gibi yığılması ile yapılan dev kasisler. bu kasisler daha yumuşak bir geçişe olanak sağlıyor. kasisin yapısına göre 20-30 (nadiren çok hafifleri olursa 40 ile) ile geçebiliyorsunuz. ama daha yüksek hızlarda geçmeniz (aracınızı ne kadar da umursamasanız) imkansız. ben bu kasisleri daha çok severim. ama aracını alçaltanlar veya doğuştan alçak olan arabası olanlar için bu kasislerin olduğu yollarda gitmek imkansız.

bu kasislerin ikiside trafiği aksattığı, özellikle ambulans ve itfaiye gibi araçları engellediği için bence çok kötü. hele bazı kırsal kesimlerde alçak araç olmadığı için çok yüksek yapıyorlar ve normal arabayla bile altı sürtebiliyor.

ama adamlar napsın, milletimiz o kadar hızlı gidiyorki başka çareleri kalmamış artık.

• yasal dayanağı varmı yokmu bilmiyorum ancak yasal dayanağı olmasada kimse belediyeye veya karayollarına dava açmak için uğraşmaz gibi geliyor. Böyle oluncada yerlerini ezberleyip yavaş gitmekten başka çare kalmıyor.
  • Geçtiğimiz yıllarda bir belediye otobüsünde yaşanan ciddi bir yaralanma sonrasında kasisin bulunduğu üniversite yönetimine karşı dava açılmıştı diye biliyorum. Ama sonucu ne oldu bir bilgim yok. Yine aklımda kaldığı kadarıyla kasislerin de bir nizamnamesi var ve belli kurallara uygun olarak yapılmak zorunda.
  • o plastiklere can kurban hiç değilse fark ediliyorlar renklerinden dolayı fark etmesekte arabanın altı vurmuyor.. yığma kasisleri de yapmayı beceremiyorlar. geniş ve kısa yapsalarda yavaşlatıyor zaten. hiç değilse altı vurmaz.. hain herifler.

40 la gidiyorum. kasis zaten belli olmuyor fark edince frene basıyorum bu sefer aracın önü yere yapıştığı için vurmayacaksada vuruyor altını.
  • 500 metrelik bir yolda 6 tane kasis var ..hiç üşenmeyip resimlerini çekip koyacağım .. 9 aylık gebe kadın karnı gibi kasisler ..

bir ülkenin medeniyeti
    1- yüksek kaldırımlar
    2- evlerin tepesindeki çanak anten sayısı
    3- caddelerinde kebabcı kitapcı oranı
    4- yollarındaki kasisleri ile ölçülür

biz her ne kadar şöyle avrupalıyız böyle medeniyiz desekte

bu yollar bizim bu yüksek kaldırımlar (yaşlılar çıkamadıgı için ) bu kebabcılar bizim çatıdaki görüntü kirliliği bizim ve kasislerde bizim ..

terbiyesizliğin ve geri kalmışlıgın en güzel göstergesi ..

o kasisleri yapanlarda o kasisleri yaptırmak zorunda bırakanlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • van da p küçük ve plastik kasisler var.
    allahım deli oluyorum.
    onlara yaklaştığımda sarsılmamak için yada az sarsılmak için kasissin önünde resmen durruyorum arabayı 1. vitese alıp kalkıyorum. ona rağmen zor üzerinde geçebiliyorum.
    haata o yola ben hiç girmiyorum o salak caddeye gireceğime yolumu uzatur da başka yoldan giderim daha ii.
    geniş kasisler daha yumşak geçişe izin verdiği için benim gözümde daha makbul.
    kasis e gelmede önce bi uyar levhası veya kasiss üzerine boyalarla bi işaret belirteç koymalı kesinlkle yabancı kişiler normal hızda bile olsalar tehlike yaşıyorlar.
    bu uyarı lkevhaları veya boyaları koymayan belediyeye dava açmak lazım bence.
    kimsenin kafasına göre kasis yapma hakkı yoktur bence.
    (ve bizlerde medeni değilizki, küçücük yerlerde bile aşırı hızla gidiyoruz sonrada millet bööle kasis yapmak gibi abuk subuk çareler başvuruyor
    kahramanmaraş ta , türkoğlunda, her esnaf(ABARTMIYORUM) dükkanını önüne kasis yapmış. o yüzden hiç bi şehirler arası otobüs girmiyor o ilçeye

• vandakileri pek bilmiyorum ama patnostan geçerken biliyorum ..

biraz uğraşsan o kasisleri google earth den bile görebilirsin
  • sonuç olarak

geri kalmışlıkla birlikte kasislerin sıklıgı ve yüksekliği artıyor ..
    ne kadar çok kasis o kadar medeniyetsiz
    ne kadar yüksek kasis o kadar medeniyetsiz ..

edirnede bir tane kasis varmı bakın bakalım
  • Bizim hayvan misali yollarda giden şöförlerimize azdır bile. Evimin önünden biliyorum Yokusun basından kaptırıp 70-80 ıle gıdenler oluyor ve o kasıse o hızla gırdıklerınde hıcte acımıyorum. Ama gelısı guzel yapılan kasısler elbette ınsanı canından bezdırıyor. Fakat bu mahlukatlar ortalarda gezdıgı surece bence en ıyı cozum tabı kıde bu.
  • Benim bildiğim sadece site içlerine, çoluk çocuğun çok sık olduğu yerlere yapılır ve dikkat kasis var gigilerinden bir işarette konulur.

Bazen hakikaten insan dışı bir valk gibi araba sürüyorlar mahalle aralarında bazı insanlar. Onları engellemek için süper bi yöntem bence.
  • çözümü medeni ülkeler nasıl bulmuşsa çözümü bizde öyle bulacağız..
    milli servet bu araçlar .. yazık ...
    aracı kullanan afedersiniz öküzse ..o hızlı kullanıyor diye sen kocaman kasis yaparak daha farklı bir öküzlük yaparsan bu iş hallolmaz kısır döngüye girer ..
    koyarsın kamerayı gerekli yere.. hızlımı geçti pas plakaya 500 -600 ytl cezayı ..aracı devrederken daya gözüne .. ne kimse kimseye arabaya verir. nede kimse o kasiskari yapar .. totalde maliyet hesabına vurursak kamera daha ucuza gelir ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

sonuç olarak

geri kalmışlıkla birlikte kasislerin sıklıgı ve yüksekliği artıyor ..
    ne kadar çok kasis o kadar medeniyetsiz
    ne kadar yüksek kasis o kadar medeniyetsiz ..

edirnede bir tane kasis varmı bakın bakalım

Edirne'de kasisler var fakat abartılacak düzeyde değil.Yalnız kampusun içinde oyle ayarsız kasisler var ki normal bir aracın bile altı sürtebilir.Ülke medeniyetini degerlendiriken kasislerden bahstemişsiniz ama en dandik kasisler universite kampusunun içinde.
  • edirnede plastik kasislar var (önceden onlarda yoktu ) benim bildiğim..
    ama abartısı olmayan uluslararası normlara uygun diye biliyorum

ama şuda bir gerçek edirne göç alan bir şehir ..

ayrıca üniversitenin adının üniversite olması
    medeniyete öncülük ettiği veya bilim ürettiği anlamına gelmez ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 24 Nisan 2007; 17:21:05 >
  • yaw uzunlugu 1 araba boyunda olan yere yapıştırılan sarı sarı parca halinde zımbırtılar varya, heleki yeni yapılmışsa arabanın anasını ağlatıyor be bilader,heleki sert süspansiyon varsa aracta,off

nedir bu ya alah aşkına
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

ayrıca üniversitenin adının üniversite olması
    medeniyete öncülük ettiği veya bilim ürettiği anlamına gelmez ..

yorum yok
  • plastikler çok kötü oluyor

Bide bizim burda yokuşlarda kasis var deli oluyorum iyice...
  • olaya ülke ekonomisi açısından bakarsak acaba kaybımız ne kadardır? parça maliyeti+yakıt maliyeti+ekonomik ömür vs.
    maktıklı ve akılcı yatırımlar yapılsa eminim kasislere gerek kalmaz. hem araç hem yaya güvenliği maksimum düzeye getirilebilir. ama bunları düşünecek ve uygulayacak idareciler NERDEEE????????
  • Plastik kasisler yine iyi arkadaşlar.. Aracınız esniyor üstünde ama yavaş girmeniz gerekli... Ben Rize'de oturuyorum okulların önüne kalın halat borular gibi döşenmiş.. 50mt arayla.. mümkün değil 20 - 30km ile girmeniz... Mecburen duruyorsunuz zira zıplatıyor aracı yukarıya. Unuturda hızlı girerseniz vay ön takımınızın haline. en az 5cm yukarı zıplıyor aracın içindekiler.. Bi dahakine ordan geçerken inip fotosunu çekecem. Eminimki Türkiye'nin diğer illerinde yoktur böyle bir olay.Bize has laz aklı ile yapılmıştır diye düşünüyorum.. Resmen Halat yaw bildiğiniz gemileri babalara bağlayan kalın halat işte.

yani sizin anlayacağınız babalara gelmişisiz

kınıyorum dövmek lazım bunları mayın gibi yollara döşeyenleri..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.