arkadaşlar 25 aralık günü trafikte seyir halinde iken bir ticari taksi arabama gelip arkadan çarptı.raporları aldım karşı taraf suçlu.karşı tarafında kaskosu var. benim aracımda isviçre sigortadan trafik sigortası,anadolu sigortadan da kaskom var. asıl olay bundan sonra başlıyor. bulunduğum şehirdeki iki yetkili servisten birine gittim.elimdeki belgeleri araç kabuldeki bayana gösterdim.görevli bayan kaskodan halledelim anadolu sigortayla anlaşmamız var . karşı taraf suçlu olduğu için hasarsızlık indirimide bozulmaz dedi. neyse kasko poliçesinin fotokopisini falan çekti.sonuçta ben aracı, yetkili servise bıraktım.arabanın tamponunda hasar vardı. neyse araya yılbaşı girdi,parçalar istanbuldan geldi falan derken 3 gün önce arabamı almaya gittim. ben para ödemeyeceğim diye beklerken 2400 ytl bir hesap çıkardılar. bu ne deyincede bizim anadolu sigortayla anlaşmamız yoktu. galiba karışıklığa gelmiş, burası çok yoğundu, ıvırdı zıvırdı derken yine aptal yerine konan biz olduk. benimde başıma ilk defa böyle bir kaza olayı geliyor. yani çok fena katakulleye geldik.kaskolu aracımı yaptırmak için cepten para vermek zorunda kaldım. servisin söylediğine göre parayı benden tahsil edecekler kaskoda bana 15 gün içinde parayı ödeyecekmiş. o saatten sonra yapacak bişey yoktu. kredi kartından parayı çektirdim.şimdi kaskonun bana ödeme yapmasını bekliyorum. anadolu sigortanın 444 lü numarasını aradım müşteri hizmetlerindeki bayan 27 sinde aracı experin gördüğünü ancak henüz exper raporlarının gelmediğini söyledi. şimdi sizce ne yapmalıyım. kasko bu parayı ne zaman öder? ne kadarını öder anlaşması olmayan bir yere gittiğim için kesinti yapar mı?bir de kredi, kartının son ödeme tarihi gelmeden parayı yatırmam gerek. işlemleri hızlandırmak için ne yapılabilir?? iyi niyetle gittiğim servis işte bunları yaptı ve mağdur olan yine ben oldum.
hemen mahkemeye git derim arkadasim
uyani servisin yaptigina bak
quote:
Orjinalden alıntı: nebituran
hemen mahkemeye git derim arkadasim
uyani servisin yaptigina bak
mahkeme işi ikinci planda ben parayı kurtarabilirmiyim tamamını alailir miyim onun derdindeyim
exper raporları sigortaya gitmemiş ne demek yav? öncelikle sigorta ile servisin fiyatta vs. de anlaşıp ondan sonra tamire girmesi gerekir sanırım. yani exper bakarken falandamı bilmiyomuş servis anlaşmalı olup olmadığını. keşke parayı vermeyip ortalığı birbirine katsaydınız
onlar bindereden su getirirler banada olduydu benzer bir durum aracımı anlaşmalı servis dışında yaptırmak zorunda kalmıştım
ödemeyi beklerken dosya eksperde şu gün ödeyeceğiz o gün gelince doya gelmedi şu güne kaldı yok prim ödemeleriniz araştırıyoruz yok bugün ödeme günümüz değil enson bölge müdürüne gidip ödeyip ödemeyeceklerini ödemezlerse ihtiyati haciz yolu ile haciz yaparak parayı alacağımı söyledim hemen ödediler.toplamda 15 günde almış oldum. sözleşmende bir ödeme süresi yazmıyorsa uzatırlarsa icraya verirsin yada önce ihtar mektubu yollarsın
quote:
Orjinalden alıntı: EXTREMETE
onlar bindereden su getirirler banada olduydu benzer bir durum aracımı anlaşmalı servis dışında yaptırmak zorunda kalmıştım
ödemeyi beklerken dosya eksperde şu gün ödeyeceğiz o gün gelince doya gelmedi şu güne kaldı yok prim ödemeleriniz araştırıyoruz yok bugün ödeme günümüz değil enson bölge müdürüne gidip ödeyip ödemeyeceklerini ödemezlerse ihtiyati haciz yolu ile haciz yaparak parayı alacağımı söyledim hemen ödediler.toplamda 15 günde almış oldum. sözleşmende bir ödeme süresi yazmıyorsa uzatırlarsa icraya verirsin yada önce ihtar mektubu yollarsın
sizin hangi kaskodan olmuştu kazadan ne kadar sonra parayı aldınız ve tam olarak alabildiniz mi?
Paranı alırsın bunda problem olmaz. Senin yerinde olsam servise ödeme yapmazdım. Servislerin yetkili servisle anlaşmaları olmasa bile senden vekalet alıp,senet imzalatarak ücreti sigortadan kendileri tahsil edebiliyorlar. Ama onların böylesi işlerine gelmiş sende üstelememişsin.
Süreç şu şekilde işletecek. Exper raporları şirkete gidecek. Prim ödemelerini yapıp yapmadığın araştırılacak. Daha sonra ödemen sıraya konulup,senden hesap numarası alabilirler oraya ödeme yapılacak.
ilgili yönetmelikte süre sınır yok mu. yani şirketin o parayı müracattan 8 gün içinde ödemesi gerekmiyor mu. geçen kaza yapınca mevzuatı baya didik didik etmistim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme