Bugün ilk aracıma ilk kaskomu yaptırdım kaskonun içeriğinde 10 milyon imm varmış ben imm'yi ayrı sanıyordum. İmm kaskonun içinde eskiden beri mi var, varsa neden şimdilerde ikisi ayrıldı, imm'siz kasko neyi karşılar????? Sigortacımla görüşürken içeriğinde 10 milyon masraf karşılama olduğunu biliyordum ama imm olduğunu bilmiyordum. İmm'siz kasko'nun kendi karşıladığı bir şey yok mu kariı tarafın masrafı için????? |
Kasko İmm farkı nedir?? Neden ayrıldı??
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Öncelikle ilk aracınız hayırlı olsun.
Trafik Sigortası - Karşıya verdiğiniz hasarı belirli bir orana kadar karşılar. (200bin-400bin)
Kasko - Kendi aracınıza gelen hasarları teminatlar ölçüsünde karşılar.
İmm - Trafik sigortasının karşılama bedeli üzerinde kalan kısmı karşılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası gibi düşün.
Araç başına 200bin kaza başına 400bine kadar olan hasarları Trafik Sigortan öder. Ama piyasada araçların bu kadar yüksek bedelli olduğu yerde yanlışlıkla ve kusurlu bir biçimde bir range a çarparsan 200bini trafik öder kalanı cepten ödersin. İşte bu durumda İmm devreye girip kalan hasarın bedelini limitin dahilinde öder.
Sana tavsiyem ki ilk aracın madem ve acemilikte olacaktır diye düşünüyorum, sigortacına söyle imm ni sınırsız yapsın ya da en az 1-2 milyon olacak şekilde zeyil yapsın.
-
Merhaba,
Kaskonun içinde IMM olur sadece IMM kasko yaptırmayan ama en azından IMM olsun diyen kişilerin yaptırdığı bir sigortadır Kaskonuz varsa IMM yüksek yaptırıp IMM yaptırmanıza gerek yoktur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X