Şimdi Ara

Kasko Yapacak Arkadaşlar, Ak Sigorta'dan Uzak Durun! Paranızla Rezil Olursunuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
10.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu Ak sigorta minvalinde değil, bütün sigorta şirketleri aynı sorunu yaşatıyor. Forumda da birçok konu var, hatta ben de çok uğraştım 1 yıl kadar önce. 2 kere yazılı itiraz edip fiyat talep hakkınız var, bu talepte bulunurken de ikinci sitelerinden ilanların fiyatlarını da ekleyin mutlaka(Ekran görüntüsü). 2 itirazda sonra da verdikleri parayı alıp, tahkim komisyonuna başvurma hakkınız var, eğer firma tahkime üyeyse. Benim aracım ufak bir kaza geçirdiği halde pert yapmak istediler, kabul etmeyip tamir ettirdim yetkili serviste. Ama o tamir süreci o kadar sorunlu, o kadar uzun sürdü ki, şimdiki aklım olsa perti kabul ederdim. Pert kabul edecekseniz de 5-10.000TL aras düşük olacağı gerçeğini kabullenin. Burada sorun şirket ya da kullanıcıda değil, sorun gereğinden yüksek fiyatlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim 3-4 ay önce bende çok büyük bir trafik kazası geçirdim, aracım perte çıktı, audi A4'dü. pert durumlarında 3'e - 5'e bakmayacaksın. benim aracım da piyasanın 6-7 bin tl altına gitti. ama tabi 10-15 bintl altına da vermeye razı olmayın, süreç sancılı bir süreç. Öncelikle hakkınızı arayın, ancak cana geleceğine mala gelsin diyip Allaha şükretmeyi de unutmayın. güzel forumlar, süreçte danışmak istediğiniz bir şey olur ise özelden yazabilirisniz.

• içinde ak geçen bir şeyden uzak durulmalı zaten :D

• Yıllardır en ucuz kaskoyu ak sigorta veriyordu, zihniyetleri böyle ise uzak durmak gerekir. Son iki yıldır sompo ve AXA yaptım. Geçmiş olsun, inşallah değerini alabilirsiniz.

• Yeğenim gasgo haramdır diyendir bag allah çarbmış

• size bir de akbankın yaptıklarını anlatsam takla atarsınız

uzak durum akla mokla

• Bu aksam oto pert araçları makyajlayip tamir etmeden satan bir firma değil mi? Eğer oysa ak sigortanın ne işi olur bunlarla

• Anlamadigim nokta bu konularla siz niye ugrasiyorsunuz sigortacinizin halletmesi gerekmiyor mu?
  • Allianz bu işte 1 numara. Sabancı grubuna ait veya yakın her şeyden uzak durun derim...
  • Vallahi yaptırdım dün aradaki fiyat farkı 3 5 kuruş değil ki ? Aksigortanın verdiği teminatların aynısını veriyorlar aradaki fiyat farkı en aşşağı 1000 liradan başlıyor 3000 liraya kadar yükseliyor. 2950 ye IMM 50 Bin olanan ve 3000 lirayada IMM sınırsız olan vardı onu yaptırıp geçtik bakalım.

• Al birini vur ötekine
  • Bunun aksigorta ile alakasi yok, her sigortada ayni sorunu yasarsin ayrica Aracinin muadili 96 bin tl ise o rakami vermezler zaten 3-5 asagisini verirler bu her sigortada boyle 3. Teklifte istedigine yakin bir para verirler zaten ilk iki teklif yersen.

• Zurich Sigorta,Allianz SE gerisi şans işi bunlarla bile sorun yaşan vardır yani Türkiye burası :D

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

Bunun aksigorta ile alakasi yok, her sigortada ayni sorunu yasarsin ayrica Aracinin muadili 96 bin tl ise o rakami vermezler zaten 3-5 asagisini verirler bu her sigortada boyle 3. Teklifte istedigine yakin bir para verirler zaten ilk iki teklif yersen.

İlk defa mantıklı bı yorum gordum 

• En yüksek kasko fiyatları da bunda halbuki. Trafiği en düşük fiyat verdiği için geçen gün ak sigorta dan yaptırdım. Bakalım kasko da yakın. Onu da en düşük sompo veriyor

• Bende fikirlerimi yazayım. Kendi meslegimin disinda babandan kalan sigortacılık isinide yapiyorum ve calistigim yerde neredeyse butun sigorta sirketlerinin acentelikleri var.
    Bügüne kadar olan ağır hasarlı kazalar, pert durumu, normal kucuk hasarlarda tecrubelerime ve sigorta sirketlerine gore en iyi odemeleri yapan ve müşteriyi asla magdur etmeyen firmalardan biri AXA dır.
    Ama en iyi 3 firmayı sorarsanız ben sıra ile
    Allianz (fiyatlar genelde yüksektir)
    AXA
    Anadolu diyebilirim
    4de Groupamayi koyabilirim

Tabiki bugune kadar diğer firmalardanda musteri bazında sorun yasamadim olan hasarların hepsini odediler (anlaşmalı servise gidersen)
    Ama pert durumu bir kere basima AXA da bir kerede Allianzda geldi ve paraları musterinin isteği dogrultusunda Kasko degerinden (rayic bedel) odediler. Evraklar tamam olunca 3 ila 1 hafta arasında.

Bir arkadas tekliffe sınırsız İMM demis İMM senin aracin icin hicbir anlam etmez tamamen vurdugun karsidaki arac icindir. Ornek bir arabaya vurdun aracta 100bin hasar cikti bunun 41 binini senin trafik sigortasindan alir geri kalani kaskondaki immden alir. Yani 250bin TL lik bir imm yaprsan 290 bin tlye kadar karsi taraftaki aracin hasarini karsilar. Ama 100 bin imm ile 250 bin imm arasinda policede 30-40 tl oynar. Yani bu immye takilma bencr belirleyici degil fiyatta. Kasko yaparken policede ikame araca bakin, gittiginiz servisle anlasmasi var mi ona bakin, orjinal parca mi ona bakin, muafiyet olmamasina bakin, cekici hizmetlerine bakin. Ve en onemlisi benim fikrim isinizi acentadan yapin gidipte banka, sigortam net buralarla ugrasmayin. Eger sectiginiz acenta iyi ise sizin icin ugrasacak kisi odur. Benim musterilerim beni mesela gece 10da 12 dede arasa telefona bakarim. Boyle kisilerle calisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaktikos -- 20 Aralık 2020; 11:35:27 >

• Ben buna benzer bir sorun yaşadım ak sigorta ile ilgili. Sonuç olarak mahkemede bitti olay ve biz kazandık. Olay da şu şekilde:

Babam 2015 yılında kullandığı araçla kaza yapıp vefat etti. Araç engelli aracıydı ancak kasko hep normal olarak yapılıyordu. (O zaman engelli araçlarında ayrıca bir kasko teklifi sunulmuyordu.) Araç hurda olmasına rağmen aracın ÖTV dahil tutarını ödemeyi reddediler. Sebep olarak da “3 liraya aldığınız malı 5 lira gibi ödeme istiyorsunuz.” diye profesyonelce bir tabir kullandılar. Ancak sorun şu ki onlar 3 liralık malı 5 lira gibi sigorta edip onun üzerinden prim almışlardı. Ne kadar diyalogla çözmeyi denesek de yanaşmadılar ve artık yasal süre dolmasına yakın oyalamaya çalıştılar. (Ödemeyi 2 gün sonra, 3 gün sonra yapacağız şeklinde. ) Biz de yasal süre dolmadan dava açtık ve sonunda kaza tarihi itibari ile yasal faizi ile birlikte ödemeyi aldık.

Sizin durum çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Sadece mahkemede bilirkişi tarafından rayiç bedel hesaplanacak. Mahkeme süreci daha kısa olur. Ancak bunun öncesinde noterden ihtar gönderin ki dava açma hakkınız doğsun.

• Burada yazan kazanın olduğu tarihteki degeri ile sahibindende yazan değerler arasında ne kadar fark var?
    Genelde sigorta şirketleri önden düşük fiyat verip yoklama çekiyor kabul etmeyip yeni teklifi görmek gerek. Benimde Sompo da benzer olmuştu ikinci teklifte tsb deki değeri birebir aldım aracın önceden kazası yoktu. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.