Şimdi Ara

Kasko yaptırmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 model 115.000km de bir aracım var 3.000 civarı kasko teklifi çıkıyor sizce yapılmalı mı?

Edit: Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim kaskoyu yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confather -- 2 Ekim 2020; 0:48:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de sizin gibi 2012 model Polo aracımı kullandığım 5 yıl boyunca hiç kasko yapmadım.

Hiç te kaza yapmadım ama en son kamyonun biri binamızın açık otoparkına daldı ve arabaları biçti.

Kasko olmadığı için kazaya sebep olan aracın sigorta prosedürleri ile çok uğraştık.

Kasko olsa belki yüksek pert bedeli alabilirdik ama karşı tarafın sigortası çok düşük bir rakam teklif ettiği için aracı toplattım.

Ne kadar dikkatli ve tecrübeli olursak olalım kaza bela insanı her an her yerde bulabiliyor.
  • Kesinlikle yaptır, sonra çok üzülürsün
  • Şu an sahip olduğum araç ikinci aracım. İkisine de kasko yaptırmadım. Üçüncü aracımı sıfır almayı planlıyorum. Belki ona ilk 1-2 sene yaptırabilirim ama yine de saçma geliyor.
    Büyük şehirde yaşıyorsan(İstanbul,İzmir,Ankara,Bursa,Adana vs.)
    Acemiysem ya da eşim-çocuğum acemiyse ve kullanıcıysa
    En ufak çizikte hemen servise koşup boyatma/tamir ettirme huyun varsa yaptır.

Örnek-1:
    Ben sakin kullanıcıyım. 3 senedir araç kullanırım.50.000 km yol yaptım. Kasko yaptırsaydım 7-8 bin TL ödeyecektim. Arabamın değeri 70.000 civarı. Ufak tefek sürtmeler oldu arabama. Yine ufak tefek arızaları var. Özel servise bıraksam 2 bin TL ye hepsi hallolur.

Örnek-2:
    Babam da sakin kullanır arabayı. Son iki aracını sıfır aldı. Şu anki aracına kasko yaptırmadı. Hatta ilk bakım da dahil hep özel servise götürdü aracı. Ufak tefek sürtmeler oldu. 200-300 liraya halletti. Önceki aracına 9 sene boyunca hep kasko yaptırdı. Kaskoya toplam 9 bin TL ödedi. O zamanlar o aracın komple motorunu yaptırsak 5-6 bin TL, komple boyatsak 3 bin TL ediyordu.

Ancak 400-500 bin TL civarı bir aracın olursa kasko yaptırmayı mantıklı bulabilirim. O seviyede bir aracımın hiçbir zaman olacağını düşünmüyorum. Bence insanın arabası sokağa bıraktığında gözü arkada kalmayacak fiyatta olmalı.
    Herkese kazasız belasız.

• sadece kaza değil ki , çalınsa yansa selde kalsa ne bileyim bin türlü bela var, ben direk alır almaz yaptırdım, bütün emekler bir anda çöp olmasındansa bir meblağ çıksın cebimden onu yeğlerim hocam
  • 2002 model Renault Twingo aracım var. Arabanın değeri düşük olmasına rağmen aldığım günden beri kaskosuz binmem. Mevzu kaza değil ki duvara vursam bir kaç bin liraya belki toplarım ama bu işin çalınması, seli, yangını, dolusu ve en önemlisi ihtiyarı mali sorumluluğu var. Bir BMW'ye vursam iki farını bir kaputunu götürsem trafik sigortası 42 bin TL'ye kadarki kısmını karşılıyor. Üstü için kaskodan ödenir. 1200 liraya yaptırdım en son sanırım, 1200 liraya bütün üstümdeki riski satmış oldum.
  • Boşver kanka

Kaç para ki bı far mesala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle, kayıtsız ve şartsız olarak evet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de sizin gibi 2012 model Polo aracımı kullandığım 5 yıl boyunca hiç kasko yapmadım.

Hiç te kaza yapmadım ama en son kamyonun biri binamızın açık otoparkına daldı ve arabaları biçti.

Kasko olmadığı için kazaya sebep olan aracın sigorta prosedürleri ile çok uğraştık.

Kasko olsa belki yüksek pert bedeli alabilirdik ama karşı tarafın sigortası çok düşük bir rakam teklif ettiği için aracı toplattım.

Ne kadar dikkatli ve tecrübeli olursak olalım kaza bela insanı her an her yerde bulabiliyor.
  • hep kendi aracınızı düşünmüşsünüz birde suç sizde ise karşının hasarını da düşünmek lazım. Sigorta 41 bin lira ödüyor gerisini sizden söke söke alırlar. en son yaptırdığım kaskoda sınırsız İMM sigortası var. Kafam rahat

• Çalınma, sel, kaza her şey var. Ben Geçen seneye kadar 1999 ford mondeoya kaskolu bindim. İMM'yi de mutlaka yüksek tutun. Bence en az 500 bin.
  • Hocam iş sizde bitmiyor. Karşıdaki araç size çarparsa karşıdakinin kaskosu sigortası yoksa olan size olur. Kaza anında suçlu çıksanız sigortanız 41 bin TL karşılar ama kaskonuzun bedeli daha yüksek olabiliyor. Kasko iki taraflı sizi koruyor. Hem karşı taraf haksızken aracınızı rahatlıkla kaskonuzdan yaptırıyorsunuz. Kaskonuzda parasını karşı taraftan alıyor. İster sigortası olsun ister kaskosu olsun fark etmiyor. Eğer siz haksızsanız kaskonuz karşı tarafı da kendi aracınızı da yaptırıyor. Kasko 1 kere lazım olur onda da olmazsa sıkıntı yaşatır. Yine de karar sizin.

• Ülkemizde araba çok değerli bir araç olmasa yaptırma derdim.
    Fakat 2011 diye düşündüğün bi araba malum ülkemizde 100.000 birimden kapı aralıyor.
    Bu yüzden herkesin yaptırması sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Ama aracınız için ne gerekiyorsa ona göre poliçe kestirin muafiyet ile ilgili bütün konulara dikkat edin.

Kasko firmalarına tefeci gözüyle bakın poliçeyi didik didik inceleyin.

Bu arada kasko firmaları 10 yaş ve üzeri arabalara öcü gözüyle bakıyor ?

Ki en kötü 10 yaşındaki araba bile 100 kağıt olmasına rağmen.

nerden baksan elinde kalıyor lanet olsun böyle yönetime, sisteme....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 1 Ekim 2020; 17:33:14 >
  • Daha 2 gün önce İstanbul'da dolu yağdı ve forumda bir sürü üye vardı aracım hasar gördü diyen, geçen günlerde Giresun'da yüzlerce araç sel ve toprak altında kaldı, bunun gibi yüzlerce örnek sayarım. Sadece kaza olarak düşünmeyin her türlü sıkıntıda kasko önemli.
    Ayrıca benim arabam 2010 model 1550 tl çıktı kaskom size biraz fazla çıkmış, ancak 2 v3 3. Yılda hasarsızlık indirimi gelecek ve daha uygun fiyata yaptıracaksın.

• Kur'an da nasıl Alak Suresi okumayı emir ediyorsa, Türkiye de kasko yaptırmak zorunluluk.

• Tüm yorumlar için teşekkür ederim, yaptırmak daha mantıklı sanırım.

• Eğer ne olacak ya kafasındaysanız bir şey olmaz ama kasko da yok dikkatli olmam lazım aman bir şey olmasın eyvah arabama bi şey olur mu diye düşüneceksen büyük ihtimalle araba zarar görür. Sakınılan göze çöp batıyor çünkü. Verdiğiniz para az değil. Bence biraz cebinizi zorlayın kafanız rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Confather kullanıcısına yanıt
    Hukuksal koruma var kendi sagliginin bedeli var yol yardimi var camin kirildi misal ucretsiz degisiyor araban yanarsa kafan rahat ticari araclara %100 hatali sekilde vurursan kaskon yoksa cebinden para bile cikabiliyor vs vs

Hatta kaldirim tasina kaza yapip zarar verirsen onun bile parasini senden alirlar. 😄

• Lınc L kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam çok artıları var ama aracı aldım bakımlar felan derken elimi daralttı kasko da 3.000 tl çok çıktı o yüzden kararsız kaldım bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

sadece kaza değil ki , çalınsa yansa selde kalsa ne bileyim bin türlü bela var, ben direk alır almaz yaptırdım, bütün emekler bir anda çöp olmasındansa bir meblağ çıksın cebimden onu yeğlerim hocam
    Kaskoyu yaptirmak için üç nedenim var, yoksa ben de yaptirmicam. Sel,hırsızlık ve terör saldırısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 1 Ekim 2020; 21:40:1 >
  • Kaskoyu kendi aracını tamir ettirmek için düşünenlere gülüyorum. Trafik sigortası karşı aracı kaç liraya kadar hasar ve hukuki koruma sağlıyor bir bakın bakalım

Kasko yaptırmamak için koç yada Sabancı olmak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.