|
Katlanabilir telefonlar giderek daha popüler oluyor, satışlar artacak

-
-
quote:
Katlanabilri telefon satışları yüzde 30 artacak
-
katlanabilir telefonlarda aynı 3d televizyon veya telefonlar gibi geçici bir hevesmiş gibi geliyor. Bir insan bir telefonu neden katlasın ki böyle bir şeye neden ihtiyacı olsun.
-
Kavisli TV ve telefonlar da benzer şekilde piyasadan kalkmıştı. 3D TV'lerde de yıllardır beklenen gözlüksüz 3D teknolojisi iyileştirilip
yüksek kalitede sunulamayınca vazgeçildi gibi birşey. Yoksa OLED TV'lerde HDR ile birlikte gözlüksüz 3D'ye sahip olmayı çok isterdim.
Ben Z flip gibi cihazları mantıklı bulmuyorum ama Fold tarzı cihazlar
geliştirilirse mantıklı olabilir. Normal boyutlarda bir telefonun açılınca içinden tablet boyutunda ekran çıkma konsepti güzel yani.
Ancak katlanma izi normal bir tablet hissiyatını bozarken, kapalı kalınlığı da normal telefon hissi vermiyor şu an için. Teknoloji
ilerlediğinde mantıklı bir konsept olabilir.
-
Apple bu işe önayak olmazsa zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buyuk ekran guzel oluyor ama cebe sigmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
la olm taa 90 lardan beri olan bişey bu . motorolanın tlefonları böyle katlanırdı. bebelerin hiç bişeyle alakalı bilgisi yok ama herşeyle alakalı bir fikri var çok ilginç
-
bugün rinoplasti uzmanından çıkıp vatana gittim traş başlığı almaya evet katlanabilir olarak tablet boyutuna gelen cihazlar gerçekten güzel görünüyor. Onun dışında sigara paketi gibi olan cihazlar anlamsız
-
Bu telefonların hepsi uzun vadede heves bence. Zamanla akıllı saat, akıllı gözlük ya da farklı formlara girecek araçlar bence.
-
Hadi yine açılınca tablet gibi olanları anlayabiliyorum altında yine bir işlev yatıyor da, katlandığı zaman kare olup açıldı mı normal telefon boyutuna gelen telefonları hiç anlayamıyorum, hiç bir işlevi yok.
-
bunları hangi kafayla yapıyorlar anlamak mümkün değil, bir insanın böyle bir şeye neden ihtiyacı olur o da bambaşka bir soru.
-
Vallahi ben kıl adamım bir süre sonra ekranda acılıp kapanmaktan iz çıkacak vs anında soğurum telefondan.
Kaldı ki şuan pahalı ileride normal telefonlarla aynı fiyata gelse bile almam.
-
flip boyutunda katlanır telefonları çok kullanışlı buluyorum.örneğin s22ultra ekranı çok güzel ama heryere taşımak için çok iri bir telefon. o ekran katlanırsa sadece ekrana ihtiyaç duyunca açar,günlük olarak katlayıp her cepte taşıyabilirsin.ayrıca katlı durumdayken büyük ekran içerde kaldığından kırılma riski neredeyse yok.o yüzden flip telefonları çok beğeniyorum.ciddi anlamda almakla ilgileniyorum.
ama şu an satışının önünde bazı engeller var...
- dayanıklılık: amiral gemisi fiyatına bir telefon olunca insan 3-4 sene kullanmayı bekler.bu süre boyunca ekranda katlama kaynaklı masraf çıkma riski hala var.ayrıca yumuşak ekran tırnakla çizilebiliyor.
- pil süresi: mekanizma yer kapladığı için doğal olarak pile az yer kalıyor
- kamera: mekanizma yer kapladığı için doğal olarak kamera donanımlarına az yer kalıyor
- su,toz koruması: suya dayanıklılık sadece samsung sunabiliyor.ama toza kuma karşı hassasyet devam ediyor
- tek elle kullanım: bazen telefonu tek elle cepten çıkarıp açmak zorunda kalırız.katlanan telefonlarda bu bir zorluk.
fold gibi açılınca tablet olanlarsa günlük kullanım olarak daha zor cihazlar.çoğu telefon tutucular o ağırlığı taşıyamıyor.ayrıca boyutundan dolayı sürekli olarak 2 telefon taşıyor hissiyatı var.açınca kareye yakın bir oranı olduğundan video izleme boyutu pek büyümüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 5 Ocak 2023; 11:54:12 >
-
yakında “bir telefon 7’den fazla katlanır mı” videoları çıkar. kağıt katlama hesabı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Katlanabilir telefon mu olur ya. Şahsen ben alım için araştırma yaparken katlanabilirleri direk filtreden çıkarıyorum :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
akıllı saat tutuldu bence
-
Tutuldu da, şuana kadar işe yarar başka bir alternatif çıkmadığı için. Beyni kanser etmeyen ve günü çıkaracak batarya ömrü olan bir akıllı gözlüğü tercih ederim. Aslında kafada fikirler de var ama gerçekleştirecek para yok. :D Arduino ile yapılan gözlükler de çok robotik ve hantal kalıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X