Şimdi Ara

Kaygan zeminde aracın kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevre yoluna baglanacagım C şeklinde bi viraja girdim virajda dönüyorum yerde ıslak bir zemin gördüm çim sulayacıların yola sıçrattıgı suydu hızım 30 kadardı. Ben bu virajda kaydım ve zor topladım aracı hızım bu kadar düşükken. 50-60 ile çok rahat dönülebilir bir viraj. Bu durumda ben kaza yapsam bu çim sulayıcıların hiç mi suçu olmayacak? Kamera ile kayıtlı olsa bir işe yarar mıydı? Yoksa kaydırdın kaydırmayacaktın denip ben mi suçlu olacagım? Daha ne kadar hızımı düşürebilirdim ki? Viraja yag döküp gidelim ve araçlar kaysın ölümlü kazaya karışsın acaba burda kim suçlu yine araç sürücüleri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byburaq67 -- 5 Temmuz 2024; 9:0:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef ülkemizin insanlarına senelerdir yaşattığı bir tecrübe vardır "devlet mesuliyet almaz, hesap vermez" bu sebeple olur da böyle bir sebepten kazaya karışırsak zararın tazmin edilebileceğini hiç zannetmiyorum.

Ayrıca yaz döneminde çimli, peyzajlı kavşak ve dönüşlerde akşamları dikkatli olmak gerekiyor, genellikle sulama yapılıyor.

• Bariyerlerin parasını bile Senden alırlar!

• yolda araba sürerken , her an karsınıza su , çocuk, kedi kopek, devrilmiş ağaç vs çıkacakmış gibi sürmelisiniz, virajlara ona gore girmelisiniz.

• Araç marka model ve lastik durumu önemli...

• Lastiklerini değiştir.

• Yağmur yağınca kime dava açacaz 😊.Hem 30 km hızda olduğundan eminmisin yoksa lastik profillerinde bir sorunmu var

• 30 km hızla arabayı ıslak virajda kaydırmak beceridir. Hata ya hızınız o değil ya lastikleriniz iyi değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Kupkuru zeminden bir anda ıslak çamurlaşmış zemine girince kayması normal değil mi?

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz kötü ise neden olmasın

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Gayet normal. En baba lastik bile hafif ıslak(bu kısma dikkat tam ıslaktansa hafif ıslak daha tehlikeli) ani manevrada kayabilir.
    Bu forumda lastiklere ayrı bir ilahilik atfediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Temmuz 2024; 21:51:18 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. O farkı kavramamışlar.

Normal aşırı sağanak yağışta bile kaymayan aracım virajda refüj sulamasına denk gelince kıçını atmıştı mesela.

• Lastik marka modeli ve kondisyonu önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.