Şimdi Ara

Kayseri’de esnaf kavgası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kayseri'de iki esnaf arasındaki kanlı çatışma kamerada
    https://www.sondakika.com/3-sayfa/haber-kayseri-de-esnaf-arasinda-cikan-tartismada-cinayet-16910312/

Meşru savunma mı sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki, 2 tane silah çıkarıp sıkmaya başlıyor, bacağından yaralıyor, adam da kendi silahını çıkartıp öldürüyor. Adam öldürmeden dolayı hiçbir ceza almaması gerekir bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 4 Mart 2024; 19:43:31 >
  • Güle güle silahla dükkan basan adamKayseri’de esnaf kavgası 

• Maşallah herkeste silah var.
    Biber gazı bile taşımıyoruz

Bence öldüren ceza almamalı.
    Nefsi müdafa hakkını kulllamış

• baskını atan dayının crosshair

Kayseri’de esnaf kavgası
  • Bireysel silahlanma hayat kurtarır. Tabii cezalar caydırıcı olmazsa hiç düşünmeden yaralama öldürme olayları su gibi akar; vatandaş da kendi kendini korumak zorunda kalır. Çok merak ediyorum, muhteşem adalet sistemimiz acaba ayaklarına sıkılan adama "Maktul senin ayaklarına sıkmış, sen de onun ayaklarına sıksaydın; sen gövdesine ateş etmişsin, kasti aşan şekilde adam öldürmüşsün" diyip ceza verecek mi?

• Hak adalet olmadığı için herkes silahlanmaya başladı Amerikadan daha korkunç bir yer oluyor Türkiye günden güne.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bireysel silahlanma diyorsunızda

Geldi arkandan sıktı, duelloya çıkmıyorsunki.

• Kendini savunmuş.

• Bireysel silahlanmanın gerekli olduğunu düşünüyorum..Eskiden ben de bireysel silahlanmaya karşıydım ama artık polyannacı düşünmüyorum.Burası Norveç,İsveç değil arkadaşlar.Ayrıca Dünya her zaman tehlikeli bir yer olacak.Bu nedenle normal ve iyi insanlarında silahlı olması gerekiyor.Bugün Türkiye'de ruhsatlı silahlara ulaşmak çok zor ancak bu durum kanunlara uymayan ve ceza almaktan çekinmeyenlerin işini kolaylaştırıyor.Zira onlar ruhsatsız şekilde silahlar temin edebiliyor.Kanunlara uyan ve normal insanlar bir tabanca temin etmesi bile birçok prosedüre bağlanıyor.Polis her zaman ve her yere zamanında yetişemeyecektir.Bu durumda polis bölgeye gelinceye kadar can güvenliğinizi sağlamak sizin ellerinize kalıyor.Gerçi Türkiye'de polislerin bile bellerindeki silahları kullanması sıkıntılı...Bu ülkede silahları bir tek kanunlara uymayan ve sabıkalı kişiler çok rahat kullanıyor.Bunun değişmesi gerek.Halk bilinçli silahlanmayı ve silah kullanmayı öğrenmeli ve bunun için gerekli düzenlemeler ve imkanlar sağlanmalı.

Ayrıca sanıldığının aksine Türkiye'nin önemli bir bölümü silahlıdır.Bugün Karadeniz'e giderseniz evinde av tüfeği,tabancası olmayan kimse bulamazsınız.Bu durum D.Anadolu ve G.Doğu bölgesi içinde geçerlidir.Özellikle G.Doğu bölgesinde terör nedeniyle insanlar çok daha ağır silahlar ulaşabiliyor.Buyrun 2016 yılına ait bir düğün görüntüleri.Adamlar düğünlerinde havaya ak-47 sıkıyor.Youtubede düğün videoları aratırsanız bazılarının PKM makineli tüfekle havaya atış yaptığını bile görebilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=5xh0PlIBMNc

Fakat nedense özellikle Batı'da yani Türklerin daha yoğun yaşadığı yerlerde adeta Türklere yönelik bir silahsızlandırma programı yürütülüyor.Güya memlekette silahlara ulaşmak çok zor ama ne hikmetse Doğu'ya gidildikçe bu zorluk pek etkili olmuyor.

Son olarak bireysel silahlanma ülkeyi savunmak içinde elzemdir.Mesela PKK kurulduğundan beri Karadeniz'e sızmaya çalışır ama bunda her zaman başarısız olmuştur.Bunun nedeni az önce bahsettiğim üzere Karadenizdeki insanların silahlı olmasıdır.Hatta geçmişte Karadeniz'de PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda köylülerinde ellerindeki silahlarla askere ve polise yardım ettikleri görülmüştü.100 yıl önce Anadolu işgal edilmek istendiğinde işgal kuvvetlerinin karşısına silahlı köylüler çıkmıştı.Bunlar daha sonra 'Kuvay-ı Milliye' birliklerini oluşturmuştu.Hatta düzenli ordu kurulurken askere alınan kişiler orduya kendi silahlarıyla katılıyordu;

Kayseri’de esnaf kavgası
    Kayseri’de esnaf kavgası61saat - trabzon haber sayfası
    Karadeniz'de halkla PKK avı!
    https://www.61saat.com/karadenizde-halkla-pkk-avi

Bu nedenle bireysel silahlanmaya tümden karşı olmak bence anlamsız.Cinayet işlemek isteyen kişi bunu bıçaklada,kılıçlada,sopaylada yapar.Unutmayalım ki üç yıl önce bu ülkede bir kadın sokak ortasında samuray kılıcıyla katledilmişti;

Kayseri’de esnaf kavgası
    Kayseri’de esnaf kavgasıhabertürk
    Samuray kılıçlı cinayet! SON DAKİKA: Ataşehir'de genç kadına feci saldırı
    https://www.haberturk.com/samuray-kilicli-cinayet-son-dakika-atasehir-de-genc-kadina-feci-saldiri-3248790

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 4 Mart 2024; 21:15:49 >

• AccUssEdGR kullanıcısına yanıt

Tam emin olmamakla birlikte adam yere düştükten sonra ateş etmeye devam etmesi işi biraz kendini savunmaktan çıkarıyor diye biliyorum.Kayseri’de esnaf kavgası 

• Yılbaşında Çerkezköy'de olsaydınız Mozart Senfonisini silahlardan dinleyebilirdiniz.

Eskiden Üsküdardayken öyle üç beş kişi sıkardı burada klanlar arası mesajlaşma vardı.

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

adam cift silahla gelmis birde

ilk o sikiyor

adam kendi dukkaninda kesinlikle ceza almamali

yalniz dedigin gibi herkeste silah var

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Kamera bulanıklaştırıldığı için görülmüyor ama yere düşse de halen silahlar elinde ve adama doğrultuyor olabilir. Amerikan polisi de yere düşmüş düşmemiş bakmaz, elinden silahı bırakmadıkça isviçre peynirine çevirirler adamı 3 şarjör mermiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 4 Mart 2024; 22:13:40 >
  • Silahla gelen adam bütün mermileri şahsa değil yere sıkmış, karşı taraf kendine silah çekip hedef gözetmeksizin ateş etmeye başlayınca ölmüş,tekel bayisinde de ki olayda da böyle olmuştu,çocuk tekeli basanları bacağından vurmaya çalışırken karşı taraf bütün mermileri,karnına göğüne sıkmıştı.

• Öldürenin ceza almaması gerekiyor. Kendi sağlığı için en iyisini yaptı, kendisine 2 silah doğrultan adamı etkisiz hale gelene kadar mermiyi boşalttı. O benim ayağıma sıkıyor dur ben de onun ayağına sıkayım deseydi topal bir şekilde hayatına devam ederdi.

• Kurtuluyorum bu şehirden ama yağmur dan kaçarken doluya yakalanacağım kayseri den istanbul'a göçüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Salakmışım 2 silahla gidip bacağa sıkmak intihar etmekle eş değer. Nefsi müdafa . Adama 2 silahla geliyor karşındaki de salak değilse beynine de sıkabilirdi normaldir.

Düşünsenize adam haklı bir gerekçesi var ama salaklık edip kendisini öldürttü...

• Şimdi burada bireysel silahlanma ne kadar önemli anlıyoruz. Kendini savunan esnafın silahı olmasaydı belki şimdi ölmüştü yada savunmasız kalıp hiç bir şey yapamazdı, vurulduğu ile kalırdı. Zaten saldırı yapan kişide bi süre yatar dışarı çıkardı kısa zamanda. O yüzden abd gibi bireysel silahlanma şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 5 Mart 2024; 9:54:46 >
  • ülkedeki şiddet düzeyi yakında latin amerika ülkeleri düzeyine ulaşacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.