Şimdi Ara

Kaza kusur oranım sizce nedir? (Araç kamerası kaydı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4-5 gün önce bir beton mikseriyle küçük bir sürtme şeklinde kaza yaptım. Aynı gün tutanak tuttuk.
    Tutanak sonucu şöyle görünüyor: 88 - KOMİSYON OYBİRLİĞİ ONAYI (SON DURUM)

Kusuru %100 bana vermişler.

Değerlendirme işlemi sırasında bu görüntüleri komisyon görmedi. Eğer itiraz edersem sunacağım.

Kamera kaydına göre kusur oranım nedir sizce?

• Kamyonun kör noktasından girmiş gibisiniz, çok anlayamadım. Geçmiş olsun.
  • bc_ kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Kamyonun ilk vurduğu yer sol arka çamurluğum. Ekte fotoğrafını koyuyorum. Kör nokta mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamityanik

Sağolun. Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Kamyonun ilk vurduğu yer sol arka çamurluğum. Ekte fotoğrafını koyuyorum. Kör nokta mı?

Yine kör nokta olabilir çünkü kamyon sizi göremiyor sadece son anda aracınızın ucunu görse de geç kalınmış olabilir.

İtirazınızı yapın bence. Kararı komisyon versin, sonuçta %100 kusur bindirilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

quote:

Orijinalden alıntı: hamityanik

Yine kör nokta olabilir çünkü kamyon sizi göremiyor sadece son anda aracınızın ucunu görse de geç kalınmış olabilir.

İtirazınızı yapın bence. Kararı komisyon versin, sonuçta %100 kusur bindirilmiş.

Alıntıları Göster
    Adam kendi şeridinde gitmek istiyor, siz ise onun şeridine girmek istemişsiniz. Yol verip vermemek onun inisiyatifinde. Böyle olduğu için karar normal. Lakin aslında oraya park eden minibüs de kusurlu ama Türkiye'de yol kenarına park eden araçlar yüzünden çok sık huni oluşuyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Adam kendi şeridinde gitmek istiyor, siz ise onun şeridine girmek istemişsiniz. Yol verip vermemek onun inisiyatifinde. Böyle olduğu için karar normal. Lakin aslında oraya park eden minibüs de kusurlu ama Türkiye'de yol kenarına park eden araçlar yüzünden çok sık huni oluşuyor.

Alıntıları Göster
    Bak bak sol şeridi hiç bırakıyor mu ?? Halbuki onun o şeritte işi nedir kardeşim ?

Onu geçtim neredeyse 45 saniye 1 dakika boyunca siz onun sağındasınız ve döneceğiniz başka yola gireceğiniz yer de yok . Adam sağımdaki araç nereye gitti demiyor hiç .

Sizin hatanız onun tam yanında bekleme önünüzdeki boşluktan devam edip önünden geçecektiniz . Burası Türkiye kibarlık yapmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bak bak sol şeridi hiç bırakıyor mu ?? Halbuki onun o şeritte işi nedir kardeşim ?

Onu geçtim neredeyse 45 saniye 1 dakika boyunca siz onun sağındasınız ve döneceğiniz başka yola gireceğiniz yer de yok . Adam sağımdaki araç nereye gitti demiyor hiç .

Sizin hatanız onun tam yanında bekleme önünüzdeki boşluktan devam edip önünden geçecektiniz . Burası Türkiye kibarlık yapmayın

Daha ileri gidip o alanı sıkıştırmak istemedim. Ama olan oldu yine de.

Görmemesinin imkanı yok. Kasti olarak solumdan geçmeye çalıştığının kanaatindeyim. Video kaydında da apaçık belli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %100 kusur en fazla %75 e düşer sonuç değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

%100 kusur en fazla %75 e düşer sonuç değişmez.
    Hata tamamen sizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ANIL

Hata tamamen sizde.

Alıntıları Göster
    Tırcı kamyoncu değilim, trafikte de hiç sevmem ama açıkçası adamda kusur göremiyorum. Sürücünün o durumda sizi görmesinin imkanı yok, sadece kamyonun sağ kapısının üzerinde yere bakan, aracın ön sağ lastiğini gösteren bir ayna var, eğer oraya bakarsa belki görebilir ama sizin yaptığınız düpedüz tırın kör noktasına bodoslama girmek olmuş. Buna benzer birçok kaza duyduğum gibi birkaç kez de canlı olarak şahit oldum.

Bu tip ağır vasıtaları sağından geçmek ciddi anlamda risk içerir, olur da orta şeritte giden bir tırı, kamyonu sağlamak zorunda kalırsam kesinlikle selektör + korna ile 1-2 kez uyarıyorum üstüme çıkmasın diye.

Sizin durumunuzdaki gibi durgun trafikte kesinlikle tırın hemen önüne geçmemek gerekiyor, geçme niyetiniz varsa önce biraz ilerleyip mesafe kazanıp sonra sinyalle önüne geçmeniz lazım. Geçmiş olsun.

Ekleme : Görsel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 18 Ekim 2016; 19:09:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Tırcı kamyoncu değilim, trafikte de hiç sevmem ama açıkçası adamda kusur göremiyorum. Sürücünün o durumda sizi görmesinin imkanı yok, sadece kamyonun sağ kapısının üzerinde yere bakan, aracın ön sağ lastiğini gösteren bir ayna var, eğer oraya bakarsa belki görebilir ama sizin yaptığınız düpedüz tırın kör noktasına bodoslama girmek olmuş. Buna benzer birçok kaza duyduğum gibi birkaç kez de canlı olarak şahit oldum.

Bu tip ağır vasıtaları sağından geçmek ciddi anlamda risk içerir, olur da orta şeritte giden bir tırı, kamyonu sağlamak zorunda kalırsam kesinlikle selektör + korna ile 1-2 kez uyarıyorum üstüme çıkmasın diye.

Sizin durumunuzdaki gibi durgun trafikte kesinlikle tırın hemen önüne geçmemek gerekiyor, geçme niyetiniz varsa önce biraz ilerleyip mesafe kazanıp sonra sinyalle önüne geçmeniz lazım. Geçmiş olsun.

Ekleme : Görsel

Alıntıları Göster
    sizin çıktığınız yolda koskoca yolver tabelası var siz direk yola atlıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

sizin çıktığınız yolda koskoca yolver tabelası var siz direk yola atlıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Peki, teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • hamityanik H kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun öncelikle,

Yol hakkı kamyonda maalesef siz suçlu gözüküyorsunuz, kamyonun sol şeritte olması bir şey değiştirmez sadece varsa ceza yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam geçmiş olsun öncelikle,

Yol hakkı kamyonda maalesef siz suçlu gözüküyorsunuz, kamyonun sol şeritte olması bir şey değiştirmez sadece varsa ceza yer.
    hocam artık küçük çaplı kazalarda oranlama yapmıyorlar, yani şu bi tarafa tamamen veriyorlar, çok saçma ama maalesef durum bu.

burda da siz daha hatalı duruyorsunuz o yüzden tamamını size vermişler.

benzer bir durum benim de başıma geldi, aslında %40 karşı taraf % 60 ben suçluydum, yine yanlış park eden bi araç yüzünden olmuştu kaza, direk bana %100 hata verdiler, bu ülkedeki saçmalıklardan biri daha maalesef

• quote:

Kelimesine kadar katildim.

Benim yasadigim sehirde de bu tip durumlar cok oluyor ; ben soldaki arac oldugumda eger sagdaki sinyal yakmis ve efendi gibi bekliyorsa kesinlikle yol veriyorum.

Ama bazilari sanki serit ve yol komple kendininmis gibi kirmaya calistirklarinda yol vermiyorum.

Sizin onunuze araba ciktiginda kesinlikle durup beklemeniz ; sinyal verip musaitken gecmeniz gerekir. Soyle dusunun sagda duran Van tipi arac suclu ama o arac arizali da olabilirdi ve bu kaza gene olurdu.

Ozelliklede kamyon ; TIR gibi araclara extra dikkat etmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cuoresportivo

quote:

Kelimesine kadar katildim.

Benim yasadigim sehirde de bu tip durumlar cok oluyor ; ben soldaki arac oldugumda eger sagdaki sinyal yakmis ve efendi gibi bekliyorsa kesinlikle yol veriyorum.

Ama bazilari sanki serit ve yol komple kendininmis gibi kirmaya calistirklarinda yol vermiyorum.

Sizin onunuze araba ciktiginda kesinlikle durup beklemeniz ; sinyal verip musaitken gecmeniz gerekir. Soyle dusunun sagda duran Van tipi arac suclu ama o arac arizali da olabilirdi ve bu kaza gene olurdu.

Ozelliklede kamyon ; TIR gibi araclara extra dikkat etmek gerekir.

Alıntıları Göster
    öncelikle geçmiş olsun. kusur maalesef binek araçta gibi görünüyor. yalnız kamyonda da yok denemez. hele o beyaz araç.

• Hatalısın onunde arac var bekliyecektin sola atlamissin gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Hatalısın onunde arac var bekliyecektin sola atlamissin gecmis olsun
    Yol kenarına park eden araçlar ve minibüs durakları yüzünden sağ şeritte gitmek çok tehlikeli. Siz de sağ şeritten kamyonun önüne atlamış
    gibi görünüyorsunuz. Beni de sağımdan bu şekilde çok geçiyorlar ve çok tehlikeli. İnsanın gözü sürekli sağ aynada olamıyor. Kamyonun da o anda
    sağına baktığını sanmıyorum. Zaten sağ aynanın altı kör nokta onlarda. Ben olsam kamyona güvenmezdim beklerdim.

Ucuz atlatmışsınız. Geçmiş olsun.
  • kamyonların kör noktası denip duruluyor da , nerde kamyon görsem kör nokta aynası var sağ camın üstünde yani o kör noktayı görebiliyolar isteseler. Ben yine de girmem tabi kamyonun sağına ama durum bu sanırım. Geçmiş olsun bu arada hata sizde gibi duruyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddemons

kamyonların kör noktası denip duruluyor da , nerde kamyon görsem kör nokta aynası var sağ camın üstünde yani o kör noktayı görebiliyolar isteseler. Ben yine de girmem tabi kamyonun sağına ama durum bu sanırım. Geçmiş olsun bu arada hata sizde gibi duruyo
    Birden ışıklarda duran arabama dönüşü dar aldığı için sol kapı çamurluk dikizi götüren kamyoncu geldi aklıma. Kaportada rotuş boyası bile olmayan canım arabama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.