Şimdi Ara

Kaza yaptım kusur kimde Cadde ve Sokak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle herkese kazasız belasız bir sürüş dilerim.
    Bu akşam ana caddeden dikkatli ve yavaş bir şekilde seyir halindeyken 4 lu kavşaktan geçtiğim sırada sol ön camurlugumdan araç çarptı.

Çarpan araç tali yoldan ana yola çıkarken dur levhası na
    uymadı.

Maddi hasarlı olduğu için aramızda tutanak tuttuk benim yazdığım aciklama şu sekilde

- **** caddesinde seyir halindeyken *** sokaktan dur levhası a uymayarak çıkan araç sol on camurlugumdan bana çarptı.

Çarpan aracın sürücüsünün yazdigi

- **** sokaktan çıkarken yoldaki araçla çarpıştık

(benim geliş yönüne göre çarpan araç sol tarafımda kalıyor. Çarpan araca göre ben sağ tarafta kalıyorum.)

Ehliyetimi yeni aldım daha 1 haftalık bu kusur oranİni etkiler mi?
    Sizce bu kazada kusur oranları nasıl olur??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir an Toyota Starleti senin araç sandım pert olur diyecektim hahaha. Bence 8/8 karşı taraf kusurlu.

• %100 karşı tarafa vereceklerdir geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur ne demek?

• Ehliyetini yeni almakla ne ilgisi var? İstersen bir gün evvel almış ol,kanuna göre kusur kimdeyse o suçludur...
  • DUR levhası kesin olarak durmayı, yolu kontrol edip öyle devam etmeyi hükmeder. Yani kurala göre dur levhasında araç tamamen durmak zorunda. Durduktan sonra yolu kontrol edip tamamen boş olduğundan emin olup öyle yola çıkmalı. Bu bağlamda suçlu karşı taraf.
    Ancak size de kavaşklara yaklaşırken hızı düşürmemekten kusur çıkartabilirler diyeceğim fakat o araç sizin ön çamurluğunuza vurmuş. Bunu tutanakta ifade edebildiyseniz sorun olmaz.
  • Benim hızım zaten çok düşüktü. Ben onun geldiğini gördüğümde durdum zaten. Kaza tutanağına ben seyir halindeyken dur levhasına uymayarak benim sol ön camurlugukdan çarptı yazdım. Adam sokaktan çıkarken çarpıştık yazdı. Bi nevi kabul etmiş gibi. Bu durumda karşı tarafa yüzde kaç kusur verilir sizce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alisrkya0 A kullanıcısına yanıt
    %100 karşı taraf kusurlu görünüyor. Geçmiş olsun.

• Kaza resimlerini, cadde sokak ayrıntılarını ve DUR tabelasını güzel belirtmişsin. Suç %100 karşı tarafta. Geçmiş olsun.

Ne kadar haklı olsan da aracın tamirdeyken araçsız kalacaksın. Bu araçsız kalınan süre için trafik sigortası da suçludan tahsil ederek ikame araç vermesi lazım. Kasko yoksa bu sürede mağdur olunuyor kazaya sebep olan hıyarlar yüzünden. Ya da kasko yaptırandan trafik sigortası istenmesin, ikisi bir arada olsun. Ama hiç vatandaşın yararını düşünürler mi onun yerine trafik sigortası indirim basamaklarının işleyişini değiştiriyorlar. Vatandaşa girsin kazık.
  • Tabela,tali yol olmasa bile karşı taraf suçlu. Sağdakine yol vermeliydi. Geçmiş olsun.
  • Size de suç çıkar ama karşı tarafa da. Araç sürücüsü alkollü, ehliyetsiz yada çok hızlı değilse %100 almaz. Trafik sigortalarınız karşılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada dur levhası görünce arabalar gerçekten duruyor sonra yeniden devam ediyor.

Polis hemen ceza yazar orada ama burada saçma sapan trafik çevirmesinden başka bir şey yapmazlar.

• Öncelikle geçmiş olsun. Adam her yerden suçlu. Birincisi sağda olan sizsiniz, ikincisi sokaktan caddeye çıkan o, üçüncüsü dur levhası. Karşı tarafın tutar yeri yok yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.