Şimdi Ara

Kaza yaptım pert olur mu? (Pert Oldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
13.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş bi ara şöyle bir video izlemiştim. ona istinaden senin aracını yorumluyorum. ön tampon, sağ ön çamurluk, kaput, arka tampon, sağ arka çamurluk hepsi değişecek. görülemeyen kısımda şanzıman hatası var diyorsun. airbaglerin açmamış demekki onlar arızalı. vites kutusu da dolaylı olarak gittiyse exper buna bi fiyat çıkaracak. aracın kasko bedelinden düşecek. yarı fiyatı geçerse pert. geçmezse tamir.
  • çıtır hasar bu geçmiş olsun
  • Tamiri belirli bir tutarı/oranı geçerse pert diye bir sistem yok.
    Sigorta aracın tamiri için harcayacağı parayı hesaplayacak, poliçende kloz yoksa yan sanayi parça da kullanabilir.
    Sonra aracı perte çıkarırsa sana vereceği parayı (piyasa fiyatından 3-5 aşağı verir) ve aracı hasarlı halde satacağı parayı hesaplayacak.
    Hangisi sigorta için karlı ise o seçeneği uygualayacak.

Tamir durumunda araç için değer kaybı istenebilir, araç 10 yaşından büyük ise istenemez.
  • geçmiş olsun... yetkili serviste onarılması yönünde diretirseniz perte çıkması daha kolay olur, karşı tarafın experi sanayide yan sanayi parçalarla yaptırmaya çalışacaktır
  • Geçmiş olsun. Hava yastıkları patlasa bir ihtimal perte çıkabilirdi. 20-30 bin civarı tramere işler. Sanayide yarı fiyatına bile yaptırılır. Aracı yetkili serviste tamir ettirmeye çalışın. Hasar gören parça orijinal ise orijinal ile değiştirilmek zorunda. Karşı taraf yan sanayi parça kullanmak isteyecektir, kabul etmeyin. Poliçenizde yan sanayi parça kullanılabilir yazsa bile değer kaybı isteme hakkınız var.
  • Servis hasar danışmanı 15-20 arası masraf görünüyor şu an için dedi. Airbag ler arızalı olabilir o zaman fiyat daha da artar dedi. Sağ ön far kırık, arka sağ stop kırık. Bagaj havuzu içe göçmüş durumda, sağ arka davlumbaz kırık vs vs bunlar görünenler. Muhtelemen şanzımanda da sıkıntı var. Dosya açılıp eksper gelince belli olacakmış. Şu an için beklemedeyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airbag arızası derken komple değişimi gerekiyorsa kesin pert. Airbag çok pahalıya gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

geçmiş olsun... yetkili serviste onarılması yönünde diretirseniz perte çıkması daha kolay olur, karşı tarafın experi sanayide yan sanayi parçalarla yaptırmaya çalışacaktır
    Araç şu an yetkili serviste hocam. Hasar danışmanı 15-20 arası görünen hasar var diyo. Eksper gelince belli olacak durum

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Airbag arızası derken komple değişimi gerekiyorsa kesin pert. Airbag çok pahalıya gelir.
    Kazadan sonra araç ekranında airbag arızası yazıyor. Servis "kaza şiddetine göre airbag açmaya gerek görmemiş olabilir, emniyet kemerinden dolayı yazıyor olabilir ya da araç 10 yıllık olduğu için arızalı olabilir ona eksperle birlikte bakacağız dedi. Zaten arızalıysa 30 bini geçer masraf

• quote:

Orijinalden alıntı: egoist84

Geçmiş olsun. Hava yastıkları patlasa bir ihtimal perte çıkabilirdi. 20-30 bin civarı tramere işler. Sanayide yarı fiyatına bile yaptırılır. Aracı yetkili serviste tamir ettirmeye çalışın. Hasar gören parça orijinal ise orijinal ile değiştirilmek zorunda. Karşı taraf yan sanayi parça kullanmak isteyecektir, kabul etmeyin. Poliçenizde yan sanayi parça kullanılabilir yazsa bile değer kaybı isteme hakkınız var.
    Yok hocam sanayi işine karşıyım böyle ciddi bir hasarda. Araç orijinaldi. Yetkili servis bakımlıydı. Üstünde yan sanayi hiçbir şey yok. Araç şu an yetkili serviste dosyası hazırlanıyor. Daha sonra eksper gelip bakacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Tamiri belirli bir tutarı/oranı geçerse pert diye bir sistem yok.
    Sigorta aracın tamiri için harcayacağı parayı hesaplayacak, poliçende kloz yoksa yan sanayi parça da kullanabilir.
    Sonra aracı perte çıkarırsa sana vereceği parayı (piyasa fiyatından 3-5 aşağı verir) ve aracı hasarlı halde satacağı parayı hesaplayacak.
    Hangisi sigorta için karlı ise o seçeneği uygualayacak.

Tamir durumunda araç için değer kaybı istenebilir, araç 10 yaşından büyük ise istenemez.
    Hocam inanın 3 e 5 e takılmam. 1 ay sonra düğünüm var, 15 gün sonra hazırlıklar yoğunlaşacaktı. Düğünden sonra balayı vs derken arabasız kaldık. Pert olacaksa olsun da paramızı alıp başka araba bakalım. Zaten tamir olma durumunda o hasar kaydıyla edeceğim zararın haddi hesabı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Servis hasar danışmanı 15-20 arası masraf görünüyor şu an için dedi. Airbag ler arızalı olabilir o zaman fiyat daha da artar dedi. Sağ ön far kırık, arka sağ stop kırık. Bagaj havuzu içe göçmüş durumda, sağ arka davlumbaz kırık vs vs bunlar görünenler. Muhtelemen şanzımanda da sıkıntı var. Dosya açılıp eksper gelince belli olacakmış. Şu an için beklemedeyiz
    hocam buna benzer bende kaza yaptım yağmurlu havada araba kaydı benim, duran fiestaya vurdum fiestanın arkası aynı böyleydi aracın önünde hiçbişey yoktu onu perte çıkardılar buda çıkar bence .
  • diyelim ki araç pert oldu, kaskonun size ödeyeceği parayla bu ayarda araba alabilecek misiniz? ben olsam serviste yapılacaksa binmeye devam ederim. 2.el piyasası sahtekarlık piyasasına dönmüş. en azından bildiğiniz araba
  • %100 pert. Geçmiş olsun

• Aracın perte çıkma olasılığı yüksek. Eksper gelir gerekli hesaplamayı yapar. Eğer araç değerinin %65 i kadar bir ödeme çıkar ise, sigortalıya iki seçenek sunar. 1. Seçenek perte çıkartalım mı?, 2. Seçenek tamirine devam edilsin mi? Sigortalı hangisini seçer ise ona göre hareket edilir. Pert aracın tutarı sigortalıya ödenirken, sigortalının aracına en yakın örnekler seçilir ve rayiç değer belirlenir. Rayiç değerden kasıt, kaza anındaki araç değeri ne ise o ödenir. Sahibinden.com daki fiyatlar sizi yanıltmasın. Aracınız perte çıkmış. Pert araç için sigorta şirketleri piyasanın en alt limitini sigortalıya mutabakatname ile gönderir. Sigortalı o meblağı kabul etmez ise, kendisinden 10 yerden farklı fiyatlar alıp itiraz etmesi istenir. Örn, araç değeri 50.000 TL , araç perte çıktı. Sigorta şirketinin sunacağı meblağ 38.000-40.000 TL aralığında olacaktır. İtirazlar sonucu en fazla 44.000 TL civarı meblağ ödenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostplanetp -- 28 Haziran 2019; 10:21:51 >

• Hasar disardan kucuk gozukuyor fakat isin icine girince farkli olabilir.Arkada tampon tampon demiri sag stop far far ayagi arka bagaj havuzu sag arka camurluk degisecek ve icerde zarar gormus diger kucuk parcalar.On tarafta on tampon on kaput sag far far ayagi on tampon demiri on panel hasar gorduyse on panel degisecek.Emniyet kemerleri patlamis dedigine gore 2 emniyet kemer gergisi acil durum yakit kesme valfi degisecek.Airbag sistemi devreye girdigi icin onun sensorleri degisecek(kemer gerilmis kemerde airbag sistemine baglidir) sanziman geri vitese gecis yapmiyorsa komple sanziman sistemi degisecek gibi bu liste uzar gider. Arabanin yasina ve modeline bakacak olursak %70 perte ayrilir

• quote:

Orijinalden alıntı: akula06

diyelim ki araç pert oldu, kaskonun size ödeyeceği parayla bu ayarda araba alabilecek misiniz? ben olsam serviste yapılacaksa binmeye devam ederim. 2.el piyasası sahtekarlık piyasasına dönmüş. en azından bildiğiniz araba
    Bu ayarda almam mümkün değil hocam. Cam tavanlı, adaptif bi xenon farlı, bej döşemeli geniş bi araba bulmak zor bu bütçeyle. Km de düşüktü üstelik. İlk sahibinden almıştım bunu. Bayılıyorum sürüşüne. Ama soğudum şu anda. İkinci el Ford focus mazda 3 vs bakar alır geçerim artık. 20 bin lira hasar kaydıyla ilerde sorun yaşarım bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: yuppie06

Hasar disardan kucuk gozukuyor fakat isin icine girince farkli olabilir.Arkada tampon tampon demiri sag stop far far ayagi arka bagaj havuzu sag arka camurluk degisecek ve icerde zarar gormus diger kucuk parcalar.On tarafta on tampon on kaput sag far far ayagi on tampon demiri on panel hasar gorduyse on panel degisecek.Emniyet kemerleri patlamis dedigine gore 2 emniyet kemer gergisi acil durum yakit kesme valfi degisecek.Airbag sistemi devreye girdigi icin onun sensorleri degisecek(kemer gerilmis kemerde airbag sistemine baglidir) sanziman geri vitese gecis yapmiyorsa komple sanziman sistemi degisecek gibi bu liste uzar gider. Arabanin yasina ve modeline bakacak olursak %70 perte ayrilir
    Ek olarak 2 emniyet kemeri daha var hocam. Araçta 4 kişi vardı 4 kemer takılıydı 1 kemer boştaydı. Görünenin dışında bir sürü şey çıkacak gibi duruyor zaten ama eksper gelince detaylı bakacağız dedi servis. 48 saat içinde gelecekmiş eksper. Bugün gelir diye bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Aracın perte çıkma olasılığı yüksek. Eksper gelir gerekli hesaplamayı yapar. Eğer araç değerinin %65 i kadar bir ödeme çıkar ise, sigortalıya iki seçenek sunar. 1. Seçenek perte çıkartalım mı?, 2. Seçenek tamirine devam edilsin mi? Sigortalı hangisini seçer ise ona göre hareket edilir. Pert aracın tutarı sigortalıya ödenirken, sigortalının aracına en yakın örnekler seçilir ve rayiç değer belirlenir. Rayiç değerden kasıt, kaza anındaki araç değeri ne ise o ödenir. Sahibinden.com daki fiyatlar sizi yanıltmasın. Aracınız perte çıkmış. Pert araç için sigorta şirketleri piyasanın en alt limitini sigortalıya mutabakatname ile gönderir. Sigortalı o meblağı kabul etmez ise, kendisinden 10 yerden farklı fiyatlar alıp itiraz etmesi istenir. Örn, araç değeri 50.000 TL , araç perte çıktı. Sigorta şirketinin sunacağı meblağ 38.000-40.000 TL aralığında olacaktır. İtirazlar sonucu en fazla 44.000 TL civarı meblağ ödenir.
    Kasko poliçesini inceledim de arabam. Com sahibinden ve bir siteye daha bakılır, sonra tsb. Org dan kontrol edilir ona göre ödeme yapılır diyo. İnşallah sizin dediğiniz gib değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: Darwin7

hocam buna benzer bende kaza yaptım yağmurlu havada araba kaydı benim, duran fiestaya vurdum fiestanın arkası aynı böyleydi aracın önünde hiçbişey yoktu onu perte çıkardılar buda çıkar bence .

Alıntıları Göster
    İnşallah bu araba da öyle olur hocam. Basit duruyor ama parçaları tek tek düşününce maliyet uçuyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.