Şimdi Ara

Kaza yaptım pert olur mu? (Pert Oldu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
13.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

İnşallah hocam. Pert olması durumunda ödenecek miktar poliçedeki bedel üzerinden mi yoksa aracın piyasa fiyatı üzerinden mi

Alıntıları Göster
    Pert e ayrılması durumunda size ödenecek olan bedeli şuradan bulabilirsiniz.

Aracın perte çıkması konusuna gelecek olur isek, eksper ile görüşüp ben bu aracın perte ayrılmasını istiyorum demeniz tamamen boş bir hareket olur. Aracın perte çıkıp çıkmayacağını kararı tamamen maddidir. Eksper gelir, aracın durumunu kontrol eder, neler değişecek yada tamir edilecek listesini çıkartır. Sonrasında ortalama bir masraf çıkar ve sigorta şirketi durumu inceler eğer aracı o halde satacağı rakam ve size ödeyeceği rakam arasında ki fark tamir bedelinden düşük ise perte çıkartılır araç.

Sigorta şirketi size ödemeyi yapar ve aracı o halde satar.

Tamamen afaki bir hesap yapacak olur isek;

Aracınız için sigorta misal 50,000 tl bedel belirledi;
    aracın o haldeki satış bedeli 30,000 tl diyelim.
    aracın masrafı 20,000 tl sına kadar ise tamir ettirir ve size verir.
    aracın masrafı 28,000 tl oldu diyelim o zamam pert verir ve aracınızı o halde satar.

Kısacası zararını minimize edecek yol hangisi ise onu seçer, sizin isteğinize bakmaz.

Bu arada unutmadan; diyelim ki aracınızı kasko tamir ettirdi ve aracınız da yine afaki konuşuyorum 20.000 tl sı tramer kaydı oluştu. Bu durum aracınızı satmaya kalktığınız zaman size fiyatta değer kaybı yaşatacağı için; bütün işlemler bittikten sonra karşı tarafın kaskosuna değer kaybı davası açacaksınız ve aracınızın değer kaybı ne kadar ise onu tazminat olarak talep edeceksiniz.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: apali42

Sizce airbag bozuk olduğu için mi açılmadı yoksa çok büyük kaza olmadığı için mi?
    Airbag arıza lambası da yanıyormuş?
    Eğer arızadansa renonun hava yastığına güvenmemek lazım.
    Benim tahminim emniyet kemer ile alakalı. Emniyet kemerinde sorun çıkmış yazılana göre.
    Diğer ihtimaller sensör veya airbag sorunu olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç %90 pert. Eğer kaskonuzda yetkili servis klozu ve orijinal parça klozu var ise; 24.000-32.000 arası çıkacak büyük ihtimalle. Kimse yazmamış ama bagaj havuzu yönetmelikteki katsayılarda en yüksek olanlarından biri. Yani arkadan çarpmalarda aracın bagaj havuzu ve şasisinin ne kadar yamulduğu önemli. Ayrıca herkes parça fiyatı yazmış ama gel gelelim o kaskodaki hasar bedelini neredeyse %40'ı işçilik. Özel servis bir nebze ucuz olur ama yetkili servisteki işçilikler ateş pahası!

%100 karşı tarafta olacağı için suç, siz her halükarda yetkili serviste onarılmasını isteyin, nasılsa rücu edilecek karşı tarafa bu arada da yeni bir araç bakmaya başlayın. Bir de sahibindenden kendi aracınızın donanım kilometresine uygun olanlara ve galericilere bunların ortalaması bir fiyat almanız lazım.

Bazen sigorta şirketi çok saçma sapan teklifler veriyor. Onun için hazırlıklı olun.

Ayrıca çok geçmiş olsun. En azından aracın içindekilerde bir şey olması.

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Airbaglerin patlamamasının muhtemel nedenleri:

1- Darbe arkadan araç sadece kemerleri sıkmayı yeterli gördü. Kemerler patlatıldığı için araç bütün sistemin kontrolü manasına gelen airbag uyarı ışığını yakmış.

2- Daha önceden araç hasarlı airbagler direnç ile kandırılmış. (düşük ihtimal çünkü kemerler sağlammış kazaya kadar.

3- Airbagler çok eski olduğu için patlamadılar.

Yukarılarda Renonun airbag'ine güvenilmez yazan arkadaşlar olmuş. Airbag'i bütün araç firmaları bir kaç bilindik üreticiden alıyor zaten kendi içlerinde üretilen bir şey değil. Laguna'da sınıfında Euro Ncap'ten 5 yıldız alan ilk araç olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambogie

Araç %90 pert. Eğer kaskonuzda yetkili servis klozu ve orijinal parça klozu var ise; 24.000-32.000 arası çıkacak büyük ihtimalle. Kimse yazmamış ama bagaj havuzu yönetmelikteki katsayılarda en yüksek olanlarından biri. Yani arkadan çarpmalarda aracın bagaj havuzu ve şasisinin ne kadar yamulduğu önemli. Ayrıca herkes parça fiyatı yazmış ama gel gelelim o kaskodaki hasar bedelini neredeyse %40'ı işçilik. Özel servis bir nebze ucuz olur ama yetkili servisteki işçilikler ateş pahası!

%100 karşı tarafta olacağı için suç, siz her halükarda yetkili serviste onarılmasını isteyin, nasılsa rücu edilecek karşı tarafa bu arada da yeni bir araç bakmaya başlayın. Bir de sahibindenden kendi aracınızın donanım kilometresine uygun olanlara ve galericilere bunların ortalaması bir fiyat almanız lazım.

Bazen sigorta şirketi çok saçma sapan teklifler veriyor. Onun için hazırlıklı olun.

Ayrıca çok geçmiş olsun. En azından aracın içindekilerde bir şey olması.
    Evet hocam yetkili servis ve orijinal parça klozu var. O yüzden fiyatın yüksek çıkacağını düşünüyorum. Araç şu anda yetkili serviste bekliyor eksperin gelmesini. Çok Sağolun hocam, tek tesellimiz o yani.. Allah beterinden saklasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: IcedHeart

Pert e ayrılması durumunda size ödenecek olan bedeli şuradan bulabilirsiniz.
    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

Aracın perte çıkması konusuna gelecek olur isek, eksper ile görüşüp ben bu aracın perte ayrılmasını istiyorum demeniz tamamen boş bir hareket olur. Aracın perte çıkıp çıkmayacağını kararı tamamen maddidir. Eksper gelir, aracın durumunu kontrol eder, neler değişecek yada tamir edilecek listesini çıkartır. Sonrasında ortalama bir masraf çıkar ve sigorta şirketi durumu inceler eğer aracı o halde satacağı rakam ve size ödeyeceği rakam arasında ki fark tamir bedelinden düşük ise perte çıkartılır araç.

Sigorta şirketi size ödemeyi yapar ve aracı o halde satar.

Tamamen afaki bir hesap yapacak olur isek;

Aracınız için sigorta misal 50,000 tl bedel belirledi;
    aracın o haldeki satış bedeli 30,000 tl diyelim.
    aracın masrafı 20,000 tl sına kadar ise tamir ettirir ve size verir.
    aracın masrafı 28,000 tl oldu diyelim o zamam pert verir ve aracınızı o halde satar.

Kısacası zararını minimize edecek yol hangisi ise onu seçer, sizin isteğinize bakmaz.

Bu arada unutmadan; diyelim ki aracınızı kasko tamir ettirdi ve aracınız da yine afaki konuşuyorum 20.000 tl sı tramer kaydı oluştu. Bu durum aracınızı satmaya kalktığınız zaman size fiyatta değer kaybı yaşatacağı için; bütün işlemler bittikten sonra karşı tarafın kaskosuna değer kaybı davası açacaksınız ve aracınızın değer kaybı ne kadar ise onu tazminat olarak talep edeceksiniz.

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Kasko poliçesini okudum şimdi de aynen sizin dediğiniz siteyi yazmış, 3 tane de araba satış sitesinden benzer km renk model arabadan ortalama fiyat alınır ona göre ödeme yapılır vs yazıyor. Değer kaybı olayını da eğer tamir kararı verilirse ayrı olarak araştıracağım hocam

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Hasar değer kayıp tazminatı isteyebilirsiniz. Aracınızın herşeyi orijinal ve kayitsiz ise Km de goz önüne alinarak iyi bir ödeme yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

pert mümkün degil. ön tarafta tampon hariç hiçbirşey yok.

arka bagaj kapagı arka tampon camurluklar degişir yola devam.
    Arka camurluklar nasıl değişiyor hocam. Bilmediğim için soruyorum. Üst çıta arka çamurluk ile yek para çünkü.

• Yorumların çoğunu okudum, laguna parçaları dehşet pahalı denmiş ama opel kadar da pahalı değil. Parçası ucuz olan kaliteli bir araba var sanki, herkes pahalı demiş durmuş anlamadım. Volvo olsa b.ku yedik desenize.
  • cebrail.bsrn kullanıcısına yanıt
    VOLVO bu durumda olmazdı... tank gibi sektirirdi...
  • Benzer şekilde arkadaşın aracı perte çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cebrail.bsrn

Yorumların çoğunu okudum, laguna parçaları dehşet pahalı denmiş ama opel kadar da pahalı değil. Parçası ucuz olan kaliteli bir araba var sanki, herkes pahalı demiş durmuş anlamadım. Volvo olsa b.ku yedik desenize.
    Hocam pahalı derken sağ ön far değişecek mesela. 3000 liradan aşağı çıkmayacak. Belki 4 ü de geçecek. Bundan önce de volvo vardı bende. İkisi de pahalı araçlar. Yedek parça pahalı yani alması binmesi değil

• 7 sene önce kia rio ile kaza yapmıştım. Sürücü kapısı ve ön cam gitmişti. 7.500₺ ücret çıkardı servis(özel). Kasko perte çıkarmıştı aracı. 17.000 civarı ödeme yaptı. Yani öyle % ile falan belirlenen bir şey değil. Hatta İzmirden biri gelip almıştı aracı,yanlış hatırlamıyorsam 13.000 e falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

7 sene önce kia rio ile kaza yapmıştım. Sürücü kapısı ve ön cam gitmişti. 7.500₺ ücret çıkardı servis(özel). Kasko perte çıkarmıştı aracı. 17.000 civarı ödeme yaptı. Yani öyle % ile falan belirlenen bir şey değil. Hatta İzmirden biri gelip almıştı aracı,yanlış hatırlamıyorsam 13.000 e falan.
    Yani kasko 7. 5 bin değil 4 bin zarar etmiş oldu. Kasko hesap yapıp hangisi mantıklıysa o yolu seçiyor o zaman. Bizim arabada servis hasar danışmanının öngörüsüne göre 20 bin civarı görünüyor şu anda dedi. Tabi daha detaylı inceleme sonra yapılacak. Pert kararı çıkabilir gibi geliyor bana

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisler (hatta hiçbir servis) ürünleri n11'den almıyor yalnız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekkanik

Arka camurluklar nasıl değişiyor hocam. Bilmediğim için soruyorum. Üst çıta arka çamurluk ile yek para çünkü.

Alıntıları Göster
    Keserek ve yenisini kaynatarak
    Hasan ÖZTÜRKLERyoutube
    Skoda OCTAVİA Kazalı Sol Arka Çamurluk Değişimİ [MaviKent Oto Kaporta]
    https://www.youtube.com/watch?v=L86oHii2ymQ

• Off

• geçmiş olsun hocam.

benzer bi kaza bizde yaşamıştık fluence ile. bizimki perte çıktı ama önde daha fazla hasar vardı.

sadece kaportaya bakarak çıkmaz gibi ama vites ile airbag de de sorun olduğu için bence çıkar.
  • Benim bildiğim karşı taraf %100 suçlu olduğunda sadece Çarpma veya sebebi yazılarak Tramerde değer yazmıyor. Kendi aracımdan biliyorum yandan çarpmışlardı kapı değişmişti fakat değer yazmıyor. Değişti mi bu kural?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Benim bildiğim karşı taraf %100 suçlu olduğunda sadece Çarpma veya sebebi yazılarak Tramerde değer yazmıyor. Kendi aracımdan biliyorum yandan çarpmışlardı kapı değişmişti fakat değer yazmıyor. Değişti mi bu kural?
    En son kazamda %100 suçlu karşı taraftı. Tramerde 3.200 TL yazıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.