Benim bilgisayar P4 2,4 GHZ 512 DDR 333 ram 80GB hardisc Gigabyt Ana kartım var. XP Pro. kullanıyorum. Benim Pc durup dururken kapanıyor tak diye gidiyor (rsetliyor) tekrar açmaya çalışıyor 20 - 30 sn ama açamıyor ve kapanıyor tamamen. Defalarca format attım. Virüs yok. Norton kullanıyorum ve devamlı güncelliyorum. Rami 512 DDR 400 dü kilitleniyordu Anakartta DDR 400 desteği yazıyor ama ben genede değiştirdim 333GHZ aldım kilitlenme olmuyur ama kapanma de3vam ediyor. Yedek Fan taktım gene olmadı. Muhtemel problem ne olabilir. Anakarttan mı yoksa başka bir donanımdan mı?
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
donanımsal bi problem olduğu kesin. psu un hakkında bilgin var mı?
anakarta çok voltaj gidiodur yada cpu çok ısınıodur ama büyük ihtimalle psu nu değiştirirsen geçer
Voltaj sorunu gibi görünüyor.
Algılayıcı Özellikleri: Algılayıcı Türü ITE IT8705F (ISA 290h) Anakart Adı Gigabyte 8IEX(P) / 8SG800 / SINXP1394
Sıcaklıklar: Anakart 56 °C (133 °F) CPU 72 °C (162 °F) Aux 26 °C (79 °F) Maxtor 6Y080L0 36 °C (97 °F)
Soğutucu Fanlar: CPU 1042 RPM
Voltaj Değerleri: CPU Çekirdek 1.52 V +1.8 V 1.92 V +3.3 V 3.22 V +5 V 5.11 V +12 V 11.90 V +5 V Beklemede 4.92 V Debug Info V 5F 78 C9 BE BA 37 43 B7 (77) Debug Info T 56 26 72
CPU Özellikleri: CPU Türü Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) CPU Takma Adı Northwood, A80532 CPU Sürümü (Stepping) D1 Komut Seti x86, MMX, SSE, SSE2 Orjinal Saat 2400 MHz Min / Max CPU Çarpanı 18x / 18x Engineering Sample Hayır L1 Trace Önbellek 12K Instructions L1 Veri Önbellek 8 KB L2 Önbellek 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
CPU Teknik Bilgisi: Paket Türü 478 Pin uPGA Paket Boyutu 3.50 cm x 3.50 cm Transistör 55 milyon. İşlem Teknolojisi 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Çekirdek Büyüklüğü 131 mm2 Çekirdek Voltajı 1.475 - 1.55 V I/O Voltajı 1.475 - 1.55 V Normal Güçü 38.7 - 89.0 W (saat hızına bağlı olarak) En Büyük Güçü 49 - 109 W (saat hızına bağlı olarak)
usta cpu fanınıda goz ununde bulundur derım cpuyu bı sok tak gecenlerde arkadasın basına geldı bı kablo fana degmıs durdurmus fanı ıntellerde ole kolay yanmıyo ole dura dura fanda bozulmus ve son zamanlarda resetlemeye basladı
gördüğüm kadarıyla cpu aşırı ısınıyor kardeş. benim cpu da amd ve başlarda benimkide senin dediğin gibi açtıktan bi süre sonra kapanıyordu ve yaklaşık 40- 50 sn boyunca açılmıyordu(işlemcinin soğumasını bekliyordu) sonra açılıyordu. işlemci ile fan arasında termal macun yokmuş. ikisinin arasına termal macun sürdüm ve sorun hemen çözüldü. şimdi canavar gibi. Benim bildiğim senin işlemcinin normal çalışma sınırı 50 derece civarları(ama tam emin değilim, bildiğim kadarıyla prescotlar fazla ısınıyor ve seninkide prescot değil.). eğer sorun ısınma değilse ikinci olarak sorun kesinlikle psu dadır.
cpu için 72 C çok fazla. fanın çalışmasını kontrol et.
northwood için 72 derece çok hakkaten birazcık ısınma sorunun var sanırım. prescott lar o ısılarda çalışıyo
Arkadaşlar Ben Türk işi bir yöntem denedim. Kasayı açtım yanına vantilatör koydum onuda açtım. AÇtım pc yi ilk Pc yi ilk açtığımda Anakar ve CPU sıcaklığı 62 falandı ben fifa 06 açtım oynadım bayağı bi arada cpu sıcaklığına baktım 41 C ye düşmüş hiç kapanmadan ve oyun yavaşlamadan 5-6 maç yaptım. Sonra vantilatörü kapatım cpu sıcaklığı 41 dereceydi anakartında ona yakın. Kapatıktan sonra sıcaklıklar 45 46 dereceye falan çıkmaya başladı. Şu anda.. Sıcaklıklar: Anakart 42 °C (108 °F) CPU 36 °C (97 °F) Aux 26 °C (79 °F) Maxtor 6Y080L0 34 °C (93 °F)
Soğutucu Fanlar: CPU 1795 RPM Bu vantilatör kapalı hali ve sadece expolerer açık oyun kapalı vantilatör hem anakartı hemde cpu yu soğuttu acaba hangisinden kaynaklanıyo olabilir. Bir de hocam pc kapanınca kasayı acıyorum işlemci fanının altındaki ızgaraya dokunmaya çalışıom çok sıcak en sıcak parça o kasa da..
komik olcak ama benimkide kendi kendine açılıyor yahu :)
neden olabilir bilmemki ?
quote:
Orjinalden alıntı: ideal34
o da çok soğuk olabilir ısınmak için açılıyor olabilir. şaka bir yana pc lan wake açık olabilir .
quote:
Orjinalden alıntı: samurai_fb
quote:
Orjinalden alıntı: ideal34
o da çok soğuk olabilir ısınmak için açılıyor olabilir.
Arkadaş cpu manyak olmuş.Acilen termal macun sür ve fanı değiştir.yoksa sistem göçecek anakartına yazık zarar vercen.
Sinan hocam temal macun nerede bulabilirim. Bildisayarcılarda olur mu? Birde bu macunu işlemci ile fanın altındaki ızgara ya mı sürecem biraz bilghi verebilir misin? Teşekkürler..
Arkadaşım macun seni bu kadar dertten kurtarmaz ben hiç macun kullanmıyorum. bence sen fanı bi kontrol et, yerine tam oturmamış olabilir Eğer fan tam oturmuşsa o zaman başka bi fan dene (bozuk olabilir), bana göre 1795 RPM işlemci fanın için düşük bir devir. Aynı işlemci bende de var, sıcaklık 36 derece. 2700 RPM dönüyor fan. macun 2-3 derece düşürür gerçekten ama senin 2-3 dereceye değil 15-20 dereceye ihtiyacın var, bence fanını bi kontrol et.
Ya arkadaşlar benim işlemcinin fanı çalışırken duruyor muş? şok oldum ama yahu. Cpu sıcaklığı 76 C oldu bir bakım dedim işlemci fanı durmuş (Pc açıldığında dönüyordu çalışırken durmuş!) Dokununca çalıştı sıcaklık 47 C dereceye düştü. Neden durur çalışan fan(Pc açıkken) Kablo yok etrafında...
hocam kasanın resmi
quote:
Orjinalden alıntı: kimbazor
Ya arkadaşlar benim işlemcinin fanı çalışırken duruyor muş? şok oldum ama yahu. Cpu sıcaklığı 76 C oldu bir bakım dedim işlemci fanı durmuş (Pc açıldığında dönüyordu çalışırken durmuş!) Dokununca çalıştı sıcaklık 47 C dereceye düştü. Neden durur çalışan fan(Pc açıkken) Kablo yok etrafında...
dostum kafayı fazla yorma bence fanu değiştir. Alimallah cpu'dan olursun. Yeni fan al tak hemen. İşi tamir yapıp şansa bırakma