Şimdi Ara

Kernel Power 41 Hatası..Bilgisayar Donması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Benim Şöyle bir Sorunum var ;
    Bilgisayar Normal Çalışırken bianda donuyor kitleniyor durduk yerde..fare klavye çalışmıyor.mecburen reset atmak zorunda kalıyorum..
    tekrar açıldıgında olay görüntüleyicisinde ''Kernel-Power 41'' hatası yazıyor..
    İnternette araştırdım...çok şey yazıyor...ekran kartı ve ses kartı çakışıyor falan okudum...aygıt yöneticisinden ses kartlarını devre dışı bıraktım herşeyi ama yine olmadı..
    şimdi de bilgisayardan ses kartı sürücüsünü çıkardım..
    Sorun Yeni bir ekran kartı aldıktan sonra oldu...ekran kartı almamın sebebi de on board ekran kartının bozuk olmasıydı...şimdi ise başka sorun oldu..
    ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünüyorum..driverleri falan hepsini yükledim en güncel ama yine durduk yerde donuyor..
    sizce ne olabilir..ne yapmak lazım. ?
    Kolay gelsin.

• kursat14870 K kullanıcısına yanıt
    Sistem bilgilerinizi, bileşenleri yazar mısınız? Aynı sorun uzun bir süre başımı ağrıttı; bendeki sorun ekran kartından çıkmıştı. Dediğiniz araştırmaları zamanında ben de yaptım; ses sürücüsü konusunda devre dışı bırakmak değil, sürücüyü silmeyi deneyin. Bu arada, oyunlarda hata alıyor musunuz ve hata aldıktan sonra hoparlörden kulak tırmalayıcı bir ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Sistem bilgilerinizi, bileşenleri yazar mısınız? Aynı sorun uzun bir süre başımı ağrıttı; bendeki sorun ekran kartından çıkmıştı. Dediğiniz araştırmaları zamanında ben de yaptım; ses sürücüsü konusunda devre dışı bırakmak değil, sürücüyü silmeyi deneyin. Bu arada, oyunlarda hata alıyor musunuz ve hata aldıktan sonra hoparlörden kulak tırmalayıcı bir ses geliyor mu?

İşlemci AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor, 3000 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci
    BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 080015, 03.11.2010
    Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 2,00 GB
    Toplam Fiziksel Bellek 2,00 GB
    Kullanılabilir Fiziksel Bellek 947 MB
    Sistem..32 bit windows 7
    CPU Türü DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200)
    Anakart Adı ECS MCP61M-M3 (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti nVIDIA nForce 6100-430, AMD K10
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 210 (1 GB)

Bilgisayarda Oyun hiç oynamıyorum.dün format attım ve hiç bir oyun yüklemedim..sadece gerekli şeyleri yükledim..ama yine donma sorunu oldu.Normal internette gezinirken bianda donuyor..hoparlörü ses kartını falan hepsini çıkardım.. format attıktan sonra ses kartı sürücüsü yüklemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursat14870 -- 8 Şubat 2015; 1:14:45 >

Sorun büyük ihtimalle donanımsal; ama farklı bir işletim sistemiyle deneme imkanınız olursa iyi olur. Bunun öncesinde şunu sorayım: Ekran kartı sürücüsünü yüklerken Nvidia'nın ses sürücüsünü de kurdunuz mu? Kurduysanız denetim masasından kaldırıp bilgisarayı biraz o şekilde kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse de anakarta ait ses sürücüsünü kaldırın. Yani her denemede sadece bir sürücü kurulu olsun.
  • quote:

Sorun büyük ihtimalle donanımsal; ama farklı bir işletim sistemiyle deneme imkanınız olursa iyi olur. Bunun öncesinde şunu sorayım: Ekran kartı sürücüsünü yüklerken Nvidia'nın ses sürücüsünü de kurdunuz mu? Kurduysanız denetim masasından kaldırıp bilgisarayı biraz o şekilde kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse de anakarta ait ses sürücüsünü kaldırın. Yani her denemede sadece bir sürücü kurulu olsun.

Evet Ekran Kartının ses sürücüsünü yüklemişim ve şimdi dediğiniz gibi kaldırdım..sadece anakartın ses sürücüsü var..biraz böyle deneyelim..sorun devam ederse dediğiniz gibi anakartın ses sürücüsnü kaldırıp öyle deneyceğim.

Gelişmeleri bildirirsiniz. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursat14870

quote:

Evet Ekran Kartının ses sürücüsünü yüklemişim ve şimdi dediğiniz gibi kaldırdım..sadece anakartın ses sürücüsü var..biraz böyle deneyelim..sorun devam ederse dediğiniz gibi anakartın ses sürücüsnü kaldırıp öyle deneyceğim.

selam dostum aynı sorun bugün benim başıma geldi ekran kartı ses sürücüsünü kaldırınca sorun çözül dü mü

Yabancı forumlarda:
    1-)Tertemiz sistem kurulması önerilmiş.
    2-)Nvidia/Ati HD Audio'yı silmeniz önerilmiş.Ya da aygıt yöneticisinde pasif hale getirin denmiş.
    3-)Denetim Masası'ndan güç planlarını değiştirmeniz önerilmiş.
    4-)Özellikle işlemci sıcaklıklarını kontrol edin denmiş.
    5-)Güncel olmayan bir sürücünün buna sebep olabileceği söylenmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.