Şimdi Ara

Kia Cerato için Toplu Alım (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.271
Cevap
40
Favori
81.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok memnunum, şimdiye kadar olumsuz bir yanı olmadı. Sadece etraftan dudak bükenler var. Marka meraklısı olanlar. Kusura bakmasınlar ama bu tip insanlar genellikle paraya, markaya, gösterişe meraklı insanlar. Fiyat-performanstan haberi olmayanlar ya da arabayı satın almadan satarken hızlıca satıp paraya dönüştürme isteğinde olanlar. Ben şahsen en az 5 yıl binmeyi düşünerek aldım. Zaten 5 yıl garantisi var. 7 ileri DCT şanzıman, vites geçişlerini hissetmiyorsunuz. Motor sesi içeriye çok az geliyor. Şehiriçi ortalama 6,2-6,3 L yakıyor, şehirlerarası 5,4-5,5 L. Konforu çok iyi, koltuk ısıtma, elektrikli bel desteği, bluetooth, geri görüş kamerası,sunroof, ön-arka sensörleri aktif olarak kullanıyorum.Yol tutuşu gayet iyi ancak virajlarda biraz güvensizlik veriyor, arabada savrulma ya da kayma olmuyor ama zannederim merkezkaç kuvvetine karşı koltuk tam olarak sürücüyü kavrayamadığından güvensizlik veriyor. Audi A3 ve A4 ile karşılaştırdığımda böyle bir hisse kapıldım. 5 aydır kullanıyorum, trim sesi almadım. Kasis ve çukurlarda amortisörler suspansiyonlar iyi tolere ediyor. Araç sollarken kulakçıklar mükemmel, herkes bunları aktif olarak kullanmalı bence. Bagaja 3 ceset sığar vallahi, oldukça geniş, ama açılımı skoda gibi olsaydı(arka camla birlikte açılsaydı) daha kullanışlı olurdu. İç mekan aydınlık ve ferah. Arka tarafta diz mesafesi çok geniş. Döşemeler idare edecek nitelikte, pek kir tutmuyor. 1 adet USB girişi var, daha CD çalarını kullanmadım, ekran küçük görünüyor ama dokunmatiği çok hassas ve yeterli. Gönül rahatlığıyla alınıp binilebilecek aile arabası.Sorusu olan varsa tecrübem dahilinde cevaplandırabilirim.

• Sizdeki donanım nedir hocam? Ne zaman hangi bayiiden kaç model ve özel değilse ne kadara aldınız?
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    İlk çıktığında lansman fiyatı uygundu elentranın şimdi arttı zamlarla ama toplu alım hareketi olursa belki fiyat düşebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagoz07

Çok memnunum, şimdiye kadar olumsuz bir yanı olmadı. Sadece etraftan dudak bükenler var. Marka meraklısı olanlar. Kusura bakmasınlar ama bu tip insanlar genellikle paraya, markaya, gösterişe meraklı insanlar. Fiyat-performanstan haberi olmayanlar ya da arabayı satın almadan satarken hızlıca satıp paraya dönüştürme isteğinde olanlar. Ben şahsen en az 5 yıl binmeyi düşünerek aldım. Zaten 5 yıl garantisi var. 7 ileri DCT şanzıman, vites geçişlerini hissetmiyorsunuz. Motor sesi içeriye çok az geliyor. Şehiriçi ortalama 6,2-6,3 L yakıyor, şehirlerarası 5,4-5,5 L. Konforu çok iyi, koltuk ısıtma, elektrikli bel desteği, bluetooth, geri görüş kamerası,sunroof, ön-arka sensörleri aktif olarak kullanıyorum.Yol tutuşu gayet iyi ancak virajlarda biraz güvensizlik veriyor, arabada savrulma ya da kayma olmuyor ama zannederim merkezkaç kuvvetine karşı koltuk tam olarak sürücüyü kavrayamadığından güvensizlik veriyor. Audi A3 ve A4 ile karşılaştırdığımda böyle bir hisse kapıldım. 5 aydır kullanıyorum, trim sesi almadım. Kasis ve çukurlarda amortisörler suspansiyonlar iyi tolere ediyor. Araç sollarken kulakçıklar mükemmel, herkes bunları aktif olarak kullanmalı bence. Bagaja 3 ceset sığar vallahi, oldukça geniş, ama açılımı skoda gibi olsaydı(arka camla birlikte açılsaydı) daha kullanışlı olurdu. İç mekan aydınlık ve ferah. Arka tarafta diz mesafesi çok geniş. Döşemeler idare edecek nitelikte, pek kir tutmuyor. 1 adet USB girişi var, daha CD çalarını kullanmadım, ekran küçük görünüyor ama dokunmatiği çok hassas ve yeterli. Gönül rahatlığıyla alınıp binilebilecek aile arabası.Sorusu olan varsa tecrübem dahilinde cevaplandırabilirim.

Hocam sorması ayıp kaç kişi beraber aldınız bu arabaları? Ne kadar indirimli almış oldunuz bayiden? Bir de bu toplu alımlarda herkes aynı arabayı mı alıyor yoksa ozellikleri herkes kendi mi seçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karagoz07 kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Insanların marka takıntısı var, herkesin bindiği, herkesin bildiği arabaya binmektense piyasada herkeste olmayan ama bakışların senin üzerinde olan arabayı kullanmayı tercih ederim. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muselmansuffe

Sizdeki donanım nedir hocam? Ne zaman hangi bayiiden kaç model ve özel değilse ne kadara aldınız?

En üst model (Kia Cerato Consept Plus), dizel-otomatik. Kasım 2016 78.5 Bin TL, İstanbul-Oğuşlar, Toplu halde 20-25 kişi vardı. Aynı modelin farklı renklerini aldık.
  • PROFESOR_X P kullanıcısına yanıt
    Liste fiyatının yaklaşık 9-10 bin altında aldık. Kasım 2016, 78,5 bin TL. ÖTV zammına yakalandık yoksa 2 bin daha aşağıya alacaktık
  • gokhann_75 G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, darısı başınıza
  • karagoz07 kullanıcısına yanıt
    2017 sonbaharında gelecek olan yeni kasa ceed 'i bekliyorum, Cerato ve Ceed hangisi kafama yatarsa onu alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karagoz07

Liste fiyatının yaklaşık 9-10 bin altında aldık. Kasım 2016, 78,5 bin TL. ÖTV zammına yakalandık yoksa 2 bin daha aşağıya alacaktık

Fiyat çok iyimis nerdeyse 75 e alacakmissiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhann_75

2017 sonbaharında gelecek olan yeni kasa ceed 'i bekliyorum, Cerato ve Ceed hangisi kafama yatarsa onu alacağım.

Ceed her türlü daha kaliteli olur. Örnek yeni tanıtılan i30'un içine bakın bir de elantranın. Hatchbacklere özeniyorlar çünkü müşterisi avrupa. Öte yandan ceed ile ilgili çok ketum gidiyorlar mevcut kasalarda i30 ile arasında 3 ay vardı ama yenilerde 1 seneyi bulacak gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceed kalite algısı olarak, donanım olarak Cerato' dan daha iyi bir araç. Yeni kasası gelsin, görelim. Ceed Consept Plus VW Highline modeline eşit donanımda, preimum çok daha başka bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Orijinalden alıntı: gokhann_75

Ceed her türlü daha kaliteli olur. Örnek yeni tanıtılan i30'un içine bakın bir de elantranın. Hatchbacklere özeniyorlar çünkü müşterisi avrupa. Öte yandan ceed ile ilgili çok ketum gidiyorlar mevcut kasalarda i30 ile arasında 3 ay vardı ama yenilerde 1 seneyi bulacak gibi.

Bir yazıda; kia ile hyundai aynı başlık altında toplansada kianın argeye daha fazla zaman harcadığını bu nedenle kasalarını ve donanımı hyundaiye göre daha geç değiştirdiğini okumuştum. DCT şanzumana 1 yıl sonra geçtiğini hyundainin dct lerinde sorun olurmu bilinmez ama kianınkilerde daha az rastlanabileceğini felan yazmıştı. Doğruluk payınını bilemiyorum ama yaşananlara bakacak olursak kianın geriden gelmesi bu iddianın gerçekçi olduğunu düşündürüyor bana ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 4 Nisan 2017; 16:48:38 >

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kiayı biraz daha üstte konumlandırdıkları doğru fakat kullanılan DCT şanzımanların bire bir aynı olması lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia, her ne kadar Hyundai' nin bünyesinde olsa bile kalite algısı bir tık önde. Çok uzağa gitmeye gerek yok, Elantra ve Cerato karşılaştırmasında Cerato açık ara önde. Araba karşılaştırma sitelerine bakabilirsiniz.

• Bu aracın 2016 modelini bayiden pazarlık yaparak liste fiyatının 10 bin altına almak mümkün müdür sizce? Ellerinde araç var mıdır? 85 bin liraya alabilirsem iyi olur benim için, liste fiyatı 95 bin lira görünüyor.
  • Eğer katılım olursa ben de girebilirim. Ama Nisan sonuna kadar bir karar verilse iyi olur. Yoksa alacağım 2. el araba belli.
  • drexel D kullanıcısına yanıt
    2016 modeller bikaç tane kalmış,ona da 92000 diyor,aşşağıda inmiyor artisler

• En iyisi 2017 sonunu beklemek.

• Araç alanların araç hakkında izlenimlerini yazmasını bekliyorum. Herkes köşesine çekilmiş sanırım.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.