Şimdi Ara

Kick-Box mu Body mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1 senedir vücut geliştirmeyle uğraşıyorum , yaşım 16, 75 kiloyum ve 1.70 boyundayım.Şimdi size sorum vücut geliştirmeye başlamadan önce oldukça cılızdım(55 kiloydum)tabi bundan önce çocukluğum şişman bir şekilde geçmişti.14 yaşımda 75 kilodan 55 kiloya 3 ayda düşmüştüm sadece tatlıyı kısmıştım,her yemekten azar azar sık sık yemiştim ve her akşam 1-1.30 saat koşu yapmıştım.

Zayıflamıştım fakat özvügenim pek yerine gelmemişti.

Liseye başladığımda ise vücut geliştirmeye başladım özgüvenim o zaman azda olsa yerine geldi,öncelerde çok zayıfladığım için kambur duruyordum spordan sonra duruşum düzeldi,vücudumda az da olsa değişiklikler oldu.

Şimdi ise tekrar 75 kilo oldum ve yağlandım.Özgüvenimi yine yitirmeye başladım ve okuldakilere vücut geliştirmeye gittiğimi söyledikten sonra bana bulaşmaya başladılar,bende genelde sakin birisi olduğum için kimseye karşılık vermem olay uzamasın diye.

Artık bu durumdan sıkılmaya başladım ve kendimi savunmak,özgüven kazanmak,güç kazanmak için kick-boxu düşündüm.

Fakat kafamda bir sürü soru var ve bunlara cevap bulamadığımdan sizlere danışmaya karar verdim.Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ve bana neyi tavsiye edersiniz ?

• Baskalarinin sozlerine kulak asmayi birakmalisin oncelikle. Body building ile beraber herhangi bir dovus sporunu yapmanda sakinca yok, vaktin varsa degerlendir bunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru bir şekilde yaparsan yağlanmazsın çok fazla, bana sorarsan vaktin varsa eğer her ikisini de yap.
  • @Johnny B. Goode Kulak asmam hocam ama durduk yere bulaşıyorlar,üstelik kızların yanında bilerek yapıyorlar.Dövüş sporuna gelirsek salona 70 lira veriyor babamlar dövüş salonuda 70 lira istiyor o yüzden bütçeyi sarsıyor yani birini seçip onda ilerlemeliyim.

@isacan35 Doğru bir şekilde derken hocam ? Diyet falan mı yapmalıyım,birde bende zyzz hayranıyım bu spora başlamamda beni çok etkiledi.Dövüş sporu konusu ise yukarıda belirttiğim gibi.
  • O zaman önceliğini salona ver, doğru diyetle dediğim gibi, kalorilerini sayarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isacan35

O zaman önceliğini salona ver, doğru diyetle dediğim gibi, kalorilerini sayarak.

Kalorimi nasıl sayabilirim hocam ? Birde diyet olarak hangi diyeti yapayım ketojenik diyet falan mı ?

@isacan35
  • Hayır keto falan yapma, myfitnesspal indir telefonuna ordan günlük ihtiyacını ve yediklerini hesapla, kalorini günlük ihtiyacından az alırsan kilo verirsin, fazla alırsan kilo alırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mi Mix 2
    geçen yıl açıldı
    Full Body en iyi program mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim lise zamanlarimdan cok yillar gecti de bu tipler her zaman boyledir kardesim, degismemisler. Birak bulasma laf atsin he de gec. Sen sporunu yap, onlara da kiskanmasi dussun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin biriysen kick boxa gitsen bile vurmaya kıyamazsın.Çünkü başlarken bende de o kafa vardı ama ''vursam ya ters bi yerine gelirse'' düşüncesi oluyo hep.Senin yerine olsam bb'ye devam ederdim.
  • naptın hocam ben olsam kb seçerdim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

naptın hocam ben olsam kb seçerdim ama

Hocam kb hikaye gibi artık bana göre body terapi gibi o yüzden sonuna kadar body diyorum kendi görüşüm bu yönde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.