kıdem tazminatı
-
-
normalde siz işten aniden çıkartıldı iseniz, 2 ylık ihbar tazminatı alma hakkınız da doğar. yani işten aniden çıkartılmış birisi (iki ay önceden haber verilmeden çıkartılmış birisi) hem kıdem tazminatı alır, hem de ihbar tazminatı alır.
sizin gönderdiğiniz ekranda toplam yazan yerde kıdem+ihbar toplam tutartı yazılmış hocam. siz eğer ihar tazminatı da alacaksanız bu rakamı almanız lazım.
eğer bu işlerdne anlamayan biri iseniz dikkatli olun, işverenler bu işlerden anlamayan kişileri katakulliye getirip ihbar tazminatını vermeden çıkartmaya çalışabiliyolar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim tecilim bitecek aralık ayında yani yakında askere gidicem hayırlısıyla, 2018 haziran'da başlamıştım 2 yıldan fazla çalıştım yani ne kadar tazminat alırım acaba? ihbar tazminatını alacak mıyım işte onu bilmiyorum. şirkette zaten katakulliye getirmeye dünden razı bir yer. -
asker durumu ile ayrılma olayında ihbar tazminatı alınır mı bilmiyorum. benim bildiğim kadarıyla alınmıyor olabilir. internette araştırın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
valla 10bin tl almam lazım hesaplarıma göre bu gidişle askere gitmem 2021 ortasını bulacak gibi 3 yıllık çalışmamın karşılığı da 12-13 bin tl eder heralde
-
Askerlikten dolayı çıktığın için ihbar tazminatı alamazsın. Senin orda eline geçecek para net kıdem tazminatı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: WoodGuy
Askerlikten dolayı çıktığın için ihbar tazminatı alamazsın. Senin orda eline geçecek para net kıdem tazminatıo zaman 7400 tl alacağım yani öyle mi? 2,5 yıllık çalışma için az gibi ama yapacak bişey yok.
arkadaş maaşla birlikte 9000 tl almıştı 2020'nin başında gitmişti askere.
-
Evet öyle görünüyorquote:
Orijinalden alıntı: dgkn.95o zaman 7400 tl alacağım yani öyle mi? 2,5 yıllık çalışma için az gibi ama yapacak bişey yok.
arkadaş maaşla birlikte 9000 tl almıştı 2020'nin başında gitmişti askere.
Alıntıları Göster
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Merhaba. Babam Temmuz'da işten ayrılacak. Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu bilginiz var mı? 3 yıldır çalışıyor tavan tazminat ücretine göre ne kadar alır acaba.
-
Merhaba,
1 Temmuz 2022 itibariyle kıdem tazminatı tavan ücreti 15.371 TL olarak belirlendi.
Bu tutar babanızın aylık brüt maaşının 15.371 nin üzerinde olması halinde uygulanacak tutardır, altında ise brüt maaşı ne ise o uygulanır.
-
Arkadaşlar benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var. Askerlik tecil ile alakalı olacak. Şimdilerde kurumsal şirkette çalışmaktayım. İçerde tazminatım var, vatani görevden ötürü şirket mecburi vermek durumunda. Geçtiğimiz ayda asgari ücrete ara zam yapıldı. Zamlı maaşı 1 Ağustos da alacağız. Tazminatta brüt ücretten hesaplandığı için zamlı maaşı aldıktan sonra mı tecili bozdurmam gerekir? Yada bu ay içerisinde temmuz da bozdurmalımıyım, bozdurma durumumda eski brüt ücretten mi hesaplanır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X