Öncelikle herkeze iyigünler. Şuan 87 kiloyum ve boyum 176 yaklasık olarak 15 kilo vermek istiyorum.Spora ve dengeli beslenmeye yaklasık olarak 2 hafta önce basladım.Ayrıca 2 kilo da verdim fakat yaptıklarımın ne kadarı doğru bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sabahları 1 dolu kase nestle nesfit yiyorum.Kahvaltıdan 2 saat sonrada spora gidiyorum.Bu 2 saat arada ise bir sey yemiyorum.Spordaki programım ise 30 dk koşu bandı 15 dakika bisiklet 4x20 mekik 4x20 ayak çekme ve 4x20 abdominal machine . Sporu bitirincede 1 saat sonra yemek yiyorum.Mesale ton balıklı salata veya tavuk benzeri seyler.Akşamları ise genellikle sebze yemeyi yiyorum.Aralarda da meyve veya yogurt yiyorum. Benim asıl sorum ben hiç agırlık calısması yapmıyorum.Sadece karın hareketleri.Acaba simdilik sadece kardiyo ve karın yapıp baska birsey yapmamam daha mı doğru yoksa kasda çalısmalımıyım.(Bu arada yaşım 18 ayrıca bu programı 6 gün yapıyorum bir günde dinleniyorum)
6 gün bisepsleri ve itici kas gruplarını çalıştırmıyosan fazla değildir bu arada şu hareketide dene: Barfiks çubuğuna sadece asıl, bacaklarını kirarak bi sağına bi soluna çek bu da adonis yapar
Cevapların icin sağolun barfiksi deniyeceğim
quote:
Orijinalden alıntı: mhmtcan12
Cevapların icin sağolun barfiksi deniyeceğim
barfikse hemen başlama dene ama antrenmanına sokma yapmaya çalış
Spor + diyet yaparken unutmaman gereken şey bir anda sonuç alamazsın. Arada sırada bi şekilde kilo aldığını fark edersen atıyorm 80 kilodaydın 82ye cıktın bu moralini bozmasın. Devam ettiğin sürece zayıflıyorsun. Başka bir nokta ise canın eğer spor yapmak istemiyorsa o gün yapma ara ver, kendini kastırma bu şekilde hem kendini bunaltmamış oluyorsun. Diyete başlayıp 1 ay sonra bırakan insanlar buna en güzel örnek.
Ben 78 kiloydum 172 boyum vardı şuan 68-67 kiloyum.
Programına ise tabatayı ekleyebilirsin, yemek konusundada diyet yemeği gibi yemeye kasma ama hafif yemeyi alışkanlık haline getir.
quote:
Orijinalden alıntı: mhmtcan12
Öncelikle herkeze iyigünler. Şuan 87 kiloyum ve boyum 176 yaklasık olarak 15 kilo vermek istiyorum.Spora ve dengeli beslenmeye yaklasık olarak 2 hafta önce basladım.Ayrıca 2 kilo da verdim fakat yaptıklarımın ne kadarı doğru bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sabahları 1 dolu kase nestle nesfit yiyorum.Kahvaltıdan 2 saat sonrada spora gidiyorum.Bu 2 saat arada ise bir sey yemiyorum.Spordaki programım ise 30 dk koşu bandı 15 dakika bisiklet 4x20 mekik 4x20 ayak çekme ve 4x20 abdominal machine . Sporu bitirincede 1 saat sonra yemek yiyorum.Mesale ton balıklı salata veya tavuk benzeri seyler.Akşamları ise genellikle sebze yemeyi yiyorum.Aralarda da meyve veya yogurt yiyorum. Benim asıl sorum ben hiç agırlık calısması yapmıyorum.Sadece karın hareketleri.Acaba simdilik sadece kardiyo ve karın yapıp baska birsey yapmamam daha mı doğru yoksa kasda çalısmalımıyım.(Bu arada yaşım 18 ayrıca bu programı 6 gün yapıyorum bir günde dinleniyorum)
Beslenme programın güzel. Eğer 15 kilo vermek istiyorsan ağırlık çalışmana gerek yok şu an. Kardiyo çalışmalısın. Kardiyo ne demektir diye sorabilirsin. Koşu bandında yürüyüş veya koşu, bisiklet, boks vb. kalp atışlarını hızlandırarak enerji yakmaktır. Ben en az 45 dakika koşu bandı en fazla 75 dakika yapıyordum. 30 dakika veya 45 dakika bisiklet ile kardiyo yapıyordum. Bir kaç ayda 22 kilo verdim. Karın yap ama fazla kastırma kendini. Sırt da çalışabilirsin veya omuz. Kilolarını vermeden kas yapmaya çalışma kilo veremezsin. 15 kilo hedefini yaptıktan sonra kasa istediğin gibi yapabilirsin kolay gelsin.
O zaman bende biraz arttırıyım kardio çalışmamı.Peki tabata nedir ?
Benim de yaş 18. Boy 179 cm. 6 hafta önce kilo vermek için yeme içme dikkat etmeye ve spora başladım. (Daha öncesinde hep yatıyordum ve çok yemek yiyordum.) 6 hafta önce 106 kiloydum. Şu anda 95.5 kilo. İlk 2 hafta yemeyi biraz kestim ama yine de çok aşırı kesemedim. Vücut hemen alışamadı. Ama yağlı şekerli şeyleri minumuma indirdim. 2 haftadan sonra iştahım da azalmaya başladı. Şu anda yemeklerde bir dilim tam buğday ekmeğinden fazla ekmek yiyemiyorum. Her gün bende sabah aç karnına 40 dk ile 1 saat arasında yarı yürüyüş yarı koşu yapıyorum. Akşamları da orta tempoda tek pota basketbol oynuyorum. Durumlarımız yaklaşık olarak aynı. Bence programın çok iyi. Üstüne ağırlıkta yapabilirsen ekle. Ben şuanda yapmak istemediğim için eklemedim. Benim kilom biraz fazla olduğu için biraz çabuk verdim ama bundan sonra o kadar hızlı veremem. Haftada 1 kilo senin için iyidir. Hayırlı zayıflamalar
quote:
Orijinalden alıntı: Almeha42
Benim de yaş 18. Boy 179 cm. 6 hafta önce kilo vermek için yeme içme dikkat etmeye ve spora başladım. (Daha öncesinde hep yatıyordum ve çok yemek yiyordum.) 6 hafta önce 106 kiloydum. Şu anda 95.5 kilo. İlk 2 hafta yemeyi biraz kestim ama yine de çok aşırı kesemedim. Vücut hemen alışamadı. Ama yağlı şekerli şeyleri minumuma indirdim. 2 haftadan sonra iştahım da azalmaya başladı. Şu anda yemeklerde bir dilim tam buğday ekmeğinden fazla ekmek yiyemiyorum. Her gün bende sabah aç karnına 40 dk ile 1 saat arasında yarı yürüyüş yarı koşu yapıyorum. Akşamları da orta tempoda tek pota basketbol oynuyorum. Durumlarımız yaklaşık olarak aynı. Bence programın çok iyi. Üstüne ağırlıkta yapabilirsen ekle. Ben şuanda yapmak istemediğim için eklemedim. Benim kilom biraz fazla olduğu için biraz çabuk verdim ama bundan sonra o kadar hızlı veremem. Haftada 1 kilo senin için iyidir. Hayırlı zayıflamalar
Benim geçen seneki kilom 108 di.Gecen sene spor yapmaya basladım ve 95e düstüm.Fakat okul başlayınca pek spor yapamadım.Simdiki yaza kadarda 87 ye düstüm.Umarım biraz daha kilo verip öyle okula başlarım. O yüzdende biraz hızlı kilo vermek istiyorum sonuçta önümde 3 ay var ve sonra okuldu sınavdı çok zor olucak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme