Şimdi Ara

Kilo vermekle uğraşıyorum ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar benim aklıma uzun zamandır takılan bir konu var kalori hesabı,şöyle ki; ben günde 1800 kalorilik bir diyet yapıyorum örneğin,benim günde 2000 kalori harcamam lazım ki 200 kalori açıkta olsun ve böylelikle kilo vereyim.
    Benim anladığım kadarıyla bu işler böyle yürüyor,

• Senin 2000 kalori yakman gerekmiyor. Vücudun gün içinde ve uyurken zaten metabolizma hızına bağlı olarak 2000-3000 kalori arası kendiliğinden yakıyor. Senin yapman gereken spor yapıp hem metabolizma hızını arttırmak, hem de sporla yağ yakıp aynı anda sıkılaşmak.
  • Leeu kullanıcısına yanıt
    Diyetisyene gittim ve metabolizmamın yavaş olduğunu söyledi,kahve yeşil çay ve çorba içerek hızını arttırabilir miyim?Ve de çok teşekkürler,kafamı cidden çok kurcalıyordu.

Bir de şey var,şimdi eve gelip cacık+tavuk yiyince sanki bütün yaptığım spor boşa gitmiş gibi geliyor bana,buna da bir açıklık getirirseniz çok sevinirim
  • Yeşil çay ve kahve metabolizma hızını arttırmada yardımcı olur. Ama %100'lük bir etkileri yok. Metabolizma hızınızın artması için en önemli şey spor. Sigara kullanıyorsan bırakmalısın, metabolizma hızını yavaşlatır.

O tavuk ve cacığı yemezsen yarın spor yapamazsın :) Spor sonrası çok ideal bir öğün yediğiniz.
    Anladım,sigara kullanmıyorum zaten.

Sporla 280 kalori aldım* belki yediğim öğünle daha fazlasını aldım,bunun bana yağ yakımında ne gibi bir yararı oldu şimdi?Kusura bakmayın biraz fazla soru soruyorum ama.

edit:verdim*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mostcoyalxquiq -- 17 Mart 2014; 22:43:51 >
  • Çok yanlış düşünüyorsun.

Spor yaptın 280 kalori gitti. Vücudun 2500 kalori yaktı gün içinde diyelim.

Yediğin yemeklerde toplamda 1500 kalori

(280+2500)-1500= 1280 kalori yakmış olur vücudun.

Ayrıca spor sadece kalori vermek değildir. Metabolizman hızlanır, insülin direncin düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

Çok yanlış düşünüyorsun.

Spor yaptın 280 kalori gitti. Vücudun 2500 kalori yaktı gün içinde diyelim.

Yediğin yemeklerde toplamda 1500 kalori

(280+2500)-1500= 1280 kalori yakmış olur vücudun.

Ayrıca spor sadece kalori vermek değildir. Metabolizman hızlanır, insülin direncin düşer.

Anladım,böyle giderse 1 haftada 1 kilo verebilirim öyleyse?

Ayriyetten,gün içinde 8 saat okuldayım,2500 kalori harcadığımı düşünmüyorum ben.Neye göre anlayabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo vermeye ihtiyacım var..
    3 yıl önce açıldı
    Bu Diyetle Ayda 15 Kilo Verdim
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Metabolizma hızını özel hastanelerde ölçtürebilirsin. Ama şöyle diyeyim uyurken ortalama 700 kalori yakarız. Gerisini hesapla :)
    En yakın zamanda ölçtüreyim o zaman,bu arada uykuda 700 kalori daha başka nerde harcıyorum bilmiyorum off günlerimde zaten o 280 kaloriden mahrumum...Kilo vermekte ayrı bi zor iş ya :(
  • Bu kadar kafa yorma yahu. Metabolizman yavaş demek 1000 kalori yakıyorsun demek değil. Sen sporunu diyetini yap zayıflayacaksın zaten.
    Aynen,akşam akşam da uğraştırdım

Çok teşekkür ederim,iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.