Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5 yılı geçince kira tespit davası açılamıyor mu? Orada da yeni değer tespit edilirken çevreye göre değer belirlemiyor mu? Mevcut kiraya %25 zam yapıp geçmiyodur diye düşnüüyorum?_

• maglesef mahkemelık olucaksınız ancak o sekılde cıkarabılırsınız ve en az 2-3 yıl surer

• Borget kullanıcısına yanıt

Natamamdan kastim villa hocam, ic mimaride hicbir sey yok su anki maliyetle, 2 milyon liralik maliyeti vardir evin sadece icinin. Kapilar ve pencere haricinde ve elektrik tesisati disinda bjr sey yok evde.

Bahsi geçen son husus tarafima daha mantikli geldi hocam, kira tespit davasi daha makul ve caydirici bir yönteme benziyor. Rayiç su an besiktas gibi bir semtte artik 8 lira-10lira bandinda. Bu parayi vermek istemeyecekleri için kira tespit davasi acip, gitmesine önayak olmak mantikli. Bu yolu deneyecegim, güzellikle de uyarmak istiyorum kisiyi, basina gelecek durum icin, hic bu tarz islere firmeden kendisinin cikip gitmesi daha mantikli olur umarim.

Gurultuden kastim tepemde boza pisirmedikleri eksik hocam. Tepinmeler kosusturmalar cocuk bagrismalari, cocuklar parkta kosturur gibi kosturuyorlar bu da yeterince acik bir ifade zannimca. Yani abarttigim pek bir sey yok diyebilirim. Zaten sahsi killigim en fazla bu durumdan dolayi olustu bu insanlara sirf gurultulerinden def etmek istiyorum. Eski tasi diklari yerden de gurultu hasebiyle cikmişlar bunu da sonradan ogrendik. Tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin, cevabiniza minnettarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Gecmis kira alacsgi degil derdim hocam, gelecek icin kira rayici guncellemesi. Ortalamasi 8 bin olan yerde 4 lira kira almak enayilik şu an. Kim razi gelir buna. Ustelik def etmek istedigim insnalar karakter olarak da hosnutsuzum.

• Kassady kullanıcısına yanıt

Hocam sizinle öm yoluyla ile de konuşmuştuk.

Benim çeşitli avukatlık siteleri, youtube videolarından sonra anladığım,

Mahkemenin atadığı bilirkişi, aynı çevredeki - apartmandaki kira kontratlarını göz önüne alarak ( su - elektrik dağıtım firmalarından temin ediyorlarmış ) bir rakam belirliyor. ( dairenin cephesi , içinin durumu vs bunlar hakkında bilgim yok ama göz önüne mutlaka alınıyor olmalı )

bilirkişinin belirlediği rakama, hakim %10 -20 arası bir indirim yaparak yeni kira bedeli tespit ediliyormuş. ( %20 lik indiirm 10+ senedir kalan kiracılar içinmiş )

ek olarak yeni adli dönemde arabulucuk öncesi mahkeme yolu açılamayacağı ilgili haberler yapıldı.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

yanlış bilgi

Kanun metninden de anlaşılacağı üzere kanunun yürürlüğe girdiği 11/06/2022 tarihi ile 01/07/2023 tarihi arasında yenilenen kira sözleşmelerinde TÜFE oranı ne olursa olsun %25’den fazla kira artışı uygulanamayacaktır. Uygulama yalnızca 1-5 yıl arasında bulunan konut kiraları açısından geçerli olacak. İş yerleri için getirilen bir artış oranı kısıtlaması bulunmamaktadır, kanunun bu hal ile iş yerleri açısından TÜFE oranında artış uygulama alanı bulacaktır. Yeni bir düzenleme ile 01/07/2023 tarihinde bir değişikliğe gidilmediği takdirde 01/07/2022 tarihinden sonra yapılan kira sözleşmeleri ilgili düzenlemeden etkilenmeyecektir.

• krstarica kullanıcısına yanıt

youtube konuyla ile ilgili oldukça fazla video var, av.tr ile biten sitelerde de detaylı yazılar bulabilirsiniz.

Blöf bile olsa şu bilgi aklınızda olsun.

Türk Borçlar Kanunu 345. maddesine göre kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Kanunda dava açılma zamanına ilişkin özel bir süre belirtmemiştir. Kira sözleşmesi devam ettiği sürece her zaman kira tespit davasını açmak mümkündür. Fakat açılan dava sonucu belirlenecek yeni kira bedelinin ne zamandan itibaren geçerli olacağı hususu açısından davanın açılma zamanı önemlidir. Buna göre, kira tespit davası yeni kira döneminin başlangıcından en az 30 gün önce açılmış ise mahkemenin belirleyeceği kira bedeli, yeni kira dönemi başlangıcından itibaren ödenecektir. Bununla birlikte yeni kira döneminden en az 30 gün önce gönderilecek bir ihtarname ile kira bedelinin arttırılacağı bildiriminde bulunulması ve yeni kira dönemi içerisinde bu davanın açılması durumunda, mahkeme tarafından belirlenecek yeni kira bedeli, yeni kira döneminin başlangıcından itibaren geçerli olacaktır. Fakat bu koşullar olmadan açılan kira tespit davasında mahkemenin belirleyeceği yeni kira bedeli bir sonraki yani takip eden kira dönemi için geçerli olacaktır.

• İşte bu yüzden evimi boş tutuyorum kiraya vermiyorum. Benim gibi de çok eşim dostum var evini boş tutan..

• potur kullanıcısına yanıt
    Hop hop hop, Temas Yok, Temas yok!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun vadeli kiracılar bedavaya oturuyor. Burda suçlu tamamen devlet.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • morphine84 M kullanıcısına yanıt

Kira dönemi sözlesme bazinda mi ele aliniyor yoksa yeni yilin baslangicini mi kastediyor hocam? Ona göre bir an once aksiyon alacagim.

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım ki diğer türlüsü mantıksız olur diye düşünüyorum.

Sözleşmeniz atıyorum 25 Eylül 2013 te imzalanmış.

Siz 25 Ağustos 2022 tarihine kadar ihtarname çekerseniz, olası davada karar verilen kira bedelini

25 Eylül 2022 / 25 Eylül 2023 tarihleri süresince alırsınız.

https://mihci.av.tr/kira-tespit-davasi/#davanin-acilacagi-donemin-etkisi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Troll konu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

6 ay olayı nerde yazıyor?

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Anladim hocam cok sagolun bilgilendirmeniz icin, iletisime gececegim uzlasamazsak kira rayic davasini acacagim en yakin zamanda. Sag olun vakit ayirdiginiz için

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Kanunda öyle bir şey yok. Kira süresi isterse bir ay olsun 15 gün önceden tahliye ihbarı göndermezsen 1 yıl uzar.
    Kanun maddesini de buraya bırakıyorum.

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

Sadece kanunun 339'uncu maddesinde 6 ay kuralı var. Ancak bu kural sadece niteliği gereği geçici kullanıma özgülenmiş taşınmazlar için kullanılabilir. Sürekli kullanıma özgülenmiş, sürekli kullanımı mutat olan taşınmazlar için uygulanamaz.
    İleride dava açtığınızda apartman dairesinin geçici kullanıma özgülenmiş bir taşınmaz olduğu konusunda hâkimi ikna ederim diyorsanız buyrun 6 aylık kira sözleşmenizi yapın.

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Ağustos 2022; 8:37:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var.

Nasil bir aksiyon almaliyiz.

1 senedir kiraci olarak düzenli kiralari oduyoruz ev sahibi %125 kira artirmak istedi kabul etmedik.

Tahliye icra davasi acmiş e devlette isgalci ve borclu olarak gozukuyoruz ne yapmamiz gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 20 Ağustos 2022; 9:57:58 >
  • konuya ikince kez yazıyorum.

0.64 ile bedaya kredi verilirken birçoğunuz (başta ekşi ve twitter) olmak üzere "ahaha emlak balonu , ev alınır mı 20 yıl ipotek edilir mi? o paraya kirada otururum daha ucuza geliyor" gibisinden gırla yorumlar yapılıyordu.

Türkiye öteden beri enflasyonist bir ülke.

böyle bir ülkede insanlar gayrimenkule girmesine tepeden bakım ahkam kesmek yerine, fırsat bulduğun an kafanı sokacak bir yer almak en mantıklısıdır. Sivri zekalılar bunu anlamaz.

0.64 ile kredi alanların bazı sivri zekalı olanları da evi olmamasına rağmen arabaya koştu .

Bu tayfayı tee 1898 yılında Recaizade Mahmud Ekrem efendi almış roman yapmıştı, değişen birşey olmamış. Arabanızda yatıp kalakrsınız artık. Tabi arabanın da karnını doyurabilirseniz.

Herşeye zam gelirken kiranın aynı kalacağını mı düşünüyordunuz?

her seçimde %50 oy vereceksiniz sonrada oturup ağlayacaksınız.

Ağlama hakkınız yok. Çene suyu çorbası çalmak yerine seçimde gereğini yapın , yapmazsanız bahçedeki tavuklarım için yaptığım tek odalı kümese büyükşehirlerde aylık 1000 tl verir sonrada veryansın edersiniz.

0.64 faizli kredi günleri de gelecek nesile ibret olsun.

Paran varsa yancığında, evi alacan başucuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 20 Ağustos 2022; 10:48:14 >

• 1 yıldır kiracı iseniz ve yazdığınız gibi kiraların ödemesi aksatmadıysanız kontratta yazan artış hatta devletin getirdiği sınır dışında artış talep edemezler. 5 yıldan önce de kira tespit davası açamazlar. Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. 

Tahliye taahhütnamesi verdiyseniz durum değişir (icra davası olduğuna göre öyle olmalı) Ama yeni kiracı da sayılacağınız için o durumda da yaptığınız taşınma masrafları, komisyon vs telafi ödemesi hakkınız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 20 Ağustos 2022; 12:7:8 >
  • por favor kullanıcısına yanıt

Tahliye tahattutnamesi vermedim imzaladim nasil icra veya tahliya karari alabiliyor? işgalci yaziyor e devlette

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.