< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (13. sayfa)
-
-
Şuanda o davalarda sürümcemede kaldı, %25 zam 5+ yıl olan kiracılarıda kapsıyormuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam kirasını düzenli ödeyen kiracı için tahliye taahhütnamesi ve evin satışı dışında,
1-) Gereksinim sebebiyle,
2-) İmar onarım sebebiyle,
3-) Kiracının veya eşinin aynı ilçede oturmaya elverişli evi olması hali,
4-) Hor kullanma ve komşuluk hukukuna uymama sebepleri ile tahliye talep edilebilir.
Sorun sadece kira ücreti ise kira bedelinin tespiti davası 5. yıldan sonra açılabildiği için en azından belli zaman sonra kira bedeli emsallere yaklaştırılabilir.
-
Bizim sokakta bir tane ailenin çocuğu Kürtlerin çocuğuna zarar vermişti durumu öğrenilince 50 taneden fazla adam bunların kapısına dayandı çocuk kapıları kitledi dışarı çıkmıyor du en son aşağıda abisini tekme tokat dövmeye başladıklarında abisini kurtarmak için aşağıya indi aynı şekilde bir sürü polis de çevrede duruyordu Kürtlerin içinden biri çocuk aşağıya indiği anda tabancayı çıkarttı şarjörü boşalttı çekti gitti polisler müdahale etmedi kalabalık dağıldıktan sonra evine gidip teslim aldılar içeri attılar.
Demem odur ki polisin yetkisi yok ya da uğraşmak istemiyor gözleri önünde sıktılar kurşunları kalabalıkta müdahale de etmediler sonra gidip evine aldılar içeri attılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu bilinen bir uygulama burada da iki adam kavga etti kavga bittikten sonra yanlarına gidip yakaladılar.. yetki değil müdahale edersek bunlar bizi döver biz de silah kullanamayız diye korkuyorlar.. cünkü polis seni vurursa mahkemelik olacak ve derhal görevinden alınacak.. bu adam aksam evine ekmek götüren maasıyla ailesini gecindiren adam.. seni vurup da görevinden atılmak istemez dogal olarak.. o yüzden sen polise ağız yüz gir istersen 10 polisten 1 tanesi bile eğer ki sinirine hakim olamayacak bir polis değilse seni vurmaz ha bunun yerine söyle bir uygulama yaparlar: simdi polis dayagını yer sonra olay yerine ekip cağırır.. ekip seklinde gelirler.. 10 polis seni yatırıp etkisiz hale getirir ve rövansı merkezde alırlar mahkemeye böyle tanınmaz halde cıkarsın bir de memura mukavemetten iceri gönderirler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 18:9:28 > -
Estafurullah hocam , İhtiyaç sebebiyle tahliye davasına girer alt soy olarak.
Fakat ihtiyaç sebebinin samimi olması gerek. Sizin veya annenizin başka bir boş taşınmazı var ise mümkün gözükmüyor. Kiracı çıkarmak çok çok zor , ancak kira yatırmayacak 2 haklı ihtar çekeceksin farklı aylara ait kiralar için ondan sonra icra takibi ile tahliye davası açabilirsin ki onun bile bir sürü dalı budağı var. Yani evlenmeyeceksiniz örneğin oğlum ayrı eve çıkacak deseniz bile dönebilir mahkemeden.
Ayrıca inşaat halinde ki bir yerin tapusu olduğunu düşünmüyorum yani teknik olarak eviniz yok.
-
İyilik ve merhamet duygusu hiçbir işe yaramayan boş şeyler. Anladığınız zaman çok geç olacak
evden çıksın diye zam yapmamak? İyilik meleği yanınızda şeytan kalır
Kontratta ne yazdığının hiçbir önemi yok. Tefe yaz, tüfe yaz, zam oranı yaz ne yazarsan yaz, tefe oranını aşamaz zam oranı.
Haa, tek avantajı, eğer kiracın bunu bilmiyorsa "saf gibi" fazla zam yapabilir bilemem.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Söylediğiniz istisnai bir durum. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Sizin veya sevdikleriniz hayatı bir istisna ile mahvolabilir.Kaide bozulurmu bozulmaz mı o zaman anlarsınız.
-
Şu zamanda ben tahliye taahhütnamesi almadan kiraya vermezdim. Vermiyorum da zaten. Diğer türlü, 5dk görüştüğün kişiyle otomatik olarak 10 yıl kontrat yapıyorsun resmen.
bakın akıllı ev sahibinin hali baska oluyor..
-
Sözleşme otomatik yenileniyor bizim yasalarımıza göre kiracıyı çıkaramazsın istediğin gibi, en kolay yolu ev sahibi veya 1.derece akrabasının eve taşınması, o şekilde ihtar çekip yapılabilir bunun için de yakın muhitte başka evinizin olmaması lazım.
-
Ben kimsenin çocuğuna zarar vermem, çevremdekilerde öyle. Elmayla armutu bir tutmayın.
Söylediğiniz çok mantıklı ama tahliye taahhütnameside yakında geçersiz olacak. Buradan birisi söylemişti dersiniz :)
Güzellikle çıkartın inatlasirsaniz çok zor
Insaat halinde derken, bina var ortada, natamam. Elimde tapusu var. Evin degeri, iyi semtte 10 dairelik bir ev eder. Ama onu yaptiracak durumum yok su an. O ayri bir konu sadece oturumum mumkun degil minvalinde ornek vermek istedim. Ustumde olan tek mülk o.
Durum şu hocam, başka daireler var ailemde hepsi kirada. Yani benim oturabilecegim bir daire hazirda yok. Aliemin onca evi varkeb, benim başka yere kiraya cikmam abes bir durum su zamanda.
Gelelim diger hususa bu kiracilar +5 yillik. Yani bedava oturuyorlar. Bunlarin su anki cevre kirasi 10k civari oldu. Bu adamlar 4 kya oturuyorlar ben bu adamlara kira rayiç davasi acip, 10 k talep edebilir miyim? Zaten buna razi gelmeyecekleri için, gitmek zorunda da kalacaklaedir diye dusunuyorum. Hele bu cikartmak istedigim 1 kiracimiza acayip ayarim. 3 4 senedir cocuk gurultusune baya baya sabrettim ama orantisizca. Artik o da iyice göze batar. Her gurultude gitmedikleri takdirde kasitla polise ihbar edip, tutanak tutturup, tahliyede aleyhlerine kullanmak gibi de dusuncem var. Nerede ikamet ediyorum derseniz, bodrum katta, rutubetli bir evde ikamet halindeyim su an. Kendi apartmanimda mülteci pozisyonundayim anlayacaginiz. En azindan kirayi 10 lira yaptirirsam. Bu dava ile, bir sekilde ben de eve cikabilirim. Zaten 7 yillik 3 sene hakki var sonra hic dakika hak vermeden tahliye ihtari cekerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Ağustos 2022; 22:46:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tenha da yakalayın ağzını burnunu kırın çıkmazsan daha beteri olur deyin tıpış tıpış çıkar denenmiştir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X