Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tahliye taahhütnamesi imzalatmadıysanız uğraşırsınız. Sözleşme başlangıç ve bitiş süresi açık yazıldıysa (bitimine en az 15 gün olması lazım) noterden tahliye ihtarnamesi göndermeniz yasal olarak elinizi güçlendirir.

• Hemen hepimiz rastlamışızdır.
    Daha düne kadar sokak olan yer, cadde oldu.
    Emlak vergisi neredeyse 2 kat arttı.
    Bu şu demek vergi geliri x2 arttı.

İşin birde ama kısmı var, şimdi oraya bakalım.
    Rayiçin 2 katına çıkması demek, ev sahibine fazladan atıyorum 1.000 TL demek.

Peki kiracıya, kiracının ödeyeceği kirada iki katına çıkması demek.

Ne dedik rayiç bedelin %5 idir 1 yıllık kira.

Not: ev sabibi 1 kira bedeli ile fazladan vergiyi öder.
    Peki ya kiracı, yada geriye kalan 11 ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Ağustos 2022; 12:34:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geng G kullanıcısına yanıt

Hocam tamamen haksızsınız neden inat ediyorsunuz anlamadım.

Bu konuda yargıtay kararı var zorla imzaladım falan diyemiyorsunuz. Anında red ediliyor o itiraz. Noter onayı elbette daha iyi olur ama olmasa da farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 18 Ağustos 2022; 12:21:13 >
  • Ben hala açık açık üzerinde 1 yıllık yazan sözleşmenin neden 5-10 yıl olduğunu anlayamıyorum. Cok zor bir şey mi 1 yıl yazınca 1 yıl olması?

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt

Hocam darp raporu da alabilirdi?

Valla geçen gün abim ablamı dövdü. Azıcık bir tırnak izi var diye ablam koşa koşa doktora gidip darp raporu aldı. Şimdi abimi tehdit edip duruyor.

• Böyle dayakla falan olmaz.. Dayak atarsanız savcılıkta ifadenizi alıp sonra da mahkemelerde süründürürler.. En basından tahliye taahhütnamesi artı 1 yıllık pesin kira alacaksınız. ikinci yıl kira ödenmediyse ya da sebepsiz cıkartmak istiyorsanız taahhütnameye tarihi yazıp kiracıyı cıkartacaksınız.. Noter falan diyenler olmus, kira sözlesmesi yapmıs adamı ertesi gün nasıl notere götüreceksin? Adam gitmez..

Evi kiraya verirken kira sözlesmesi yapılırken, ayrıca bos tahliye taahhütnamesine imzayı alacaksın imza atmam diyorsa hic tartısmadan evi vermiyorum diyeceksin emlakcıdaysan kalkıp gideceksin.. Baska kiracı aramaya devam edeceksin..

Dediklerimi yapmazsanız vampir kiracılar sizi bitirirler.. Evinize cökerler cıkmazlar.. Kiralar cok yükselmis zaten kira falan da ödemezler.. Taahhütnameyi caktırmadan imzalatma yoluna gitmeyin kiracı taahhütnamesi oldugunu bilsin bilerek imza atsın ki yanlıs yapamasın bu sekilde kiraya verin 1 senelik kiradan olmazsa indirim de yapın bu sartları kabul edene verin bu sartlarla kiraya veremiyorsanız kesinlikle kiraya vermeyin cünkü evinize pis cökerler değmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 13:41:43 >

• Çok geçmiş olsun. Belirtmiş olduğunuz durumdaki gibi bir olayda siz net haklısınız. Hiçbir iyilik cezasız kalmaz. Sonuçta sözleşme bitiyor o tarihte. Bu işin hukuki kısmı. Yoruma açık değil. Tıpış tıpış çıkacak. Gerekirse yaka paça, kolluk kuvveti eşliğinde.

İşin gelin görün birde yazılı yasalarda olmayan etik yanına, orada da zaten gereken yapılmış. Son dakikada pat diye sürpriz olmamış. Gelişmelerden haberdar edersiniz bizleri de.

• etoiledorient kullanıcısına yanıt

Kira sozlesmesi her yil kendiliginden uzar ve ev sahibi sozlesmeyi iptal edemez.. Sozlesme ancak 10 yil sonra ev sahibi tarafindan iptal edilebilir.. O yuzden tahliye taahhutnamesi almazsaniz ve adam duzenli de kira oduyorsa evi satmadan cikartmanin imkani yok mahkemede aglar zirlar 10 sene komik paralara oturur evde.. Ev sahibi olarak cok kurnaz olmaniz gerekir yoksa evinize cokerler evi kiracili satarsiniz ev satisi sozlesmeyi iptal eder yeni ev sahibi ancak cikartir

• İlerde eğer evim olursa asla kiraya vermeyeceğim. Boş dursun, hiç değilse kafam rahat olur

• Bi tavsiyem yok açıkçası ama yaşadığınız bu duruma üzüldüm. İnsanlık yapmışsınız, iyi niyetli davranmışsınız, açık sözlü olmuşsunuz .. bunun karşılığı bu olmamalıydı.. tekrardan geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözüme kavuşursunuz.

• benim söyledigim gibi yaparsan evden gelir elde edersin.. emlakcıda kandırılırsan, kiracının seni kandırmasına izin verirsen o evden ne kira alabilirsin ne de yerlesenleri cıkartabilirsin.. millet arsızlığı ele almıs cökecek ev arıyorlar fakat sen cöktürtmeyeceksin..

en basından önlemini alırsan malına kimse cökemez.. özetle acemiyseniz ev kiraya vermeden önce kanunları ve yapabileceklerinizi en basından öğrenin böyle gidip de aylık kiraya verirsen elinde sadece kira sözlesmesi olursa biraz da yumusak yüzlüysen evi belesten baskasına hediye ettin say sittin sene cıkmazlar böyle mahkemelerde ugrasırır durursunuz en son evinizi kelepir satıp öyle kurtulursunuz

fakat bazı vampirler var ki yani artık iyice yüzsüzlügü ele almıs tipler, ev falan da göstermeyiz diye cıngar cıkartabiliyorlar.. maksat evi alacak olanlar korksun, evi almasınlar, bizim kurban ev sahibinin sözlesmesi bozulmasın da, kurbanı yani yemi, daha fazla emiklemeye devam edelim hesabı..   böyle vampirleri bilip en basından kuralları koyarak oyunu sen kuracaksın.. yoksa söyledigim gibi evini hacı malı yaparlar yıllarca cıkartamazsın hem de satamazsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 14:4:57 >

• Taahhütname de olsa , evi de satsanız öyle hadi çık diyip çıkartamazsınız.

Evi satınca yeni alan 1 ay içinde ihtarname gönderecek. Sonra 6 ay süresi olacak. Onda da çıkmıyorum derse kiracı gene dava açılması gerekir.

• Patience kullanıcısına yanıt

ilk celsede de gönderilir.. olsun yine de 7 ay sonra gönderilir.. Taahhütnamenin hele affı yok o da ilk celsede yallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 14:11:15 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

Hayır gönderilmez.

Hatta dava süreci 1,5 2 yıl sürme ihtimali var.

Çok kolay hızlı sanıyorsunuz yok öyle birşey.

Heleki alan kişinin başka mülkleri varsa yandı :)

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

bu konuda bilgim yok şayet böyle bir durum varsa 11 aylık da yapılabilir sözleme o zaman? varsa bir avukat arkadaş forumu bilgilendirebilir.

Şunu sorayım kira tespit davası açıldı ve hakim atıyorum 2000'e oturulan eve enflasyonu da göz önüne olarak 3500 olmasını karara bağladı , kiracı da bu ücreti kabul etmedi diyelim bu karardan ne kadar süre sonunda boşaltması lazım ?

eger ozellikle boyle bir ibare yoksa, sure kosulu yazilmamissa sozlesmeye evet haklisiniz pardon. Tekrar uzar otomatikman. Ben ozellikle sozlesmede belirli bir sure sarti belirtildi diye anladim.

Evet ev el degistirdikten sonra sanirim 60 gun icerisinde cikmak zorunda diye hatirliyorum. 60 veya 90 gundu sanirim sure.

Isin etik degerler kismina girmiyorum hic. Aslinda cikmasi gerekir cunku habersiz degil, durum kendisine belirtilmis. O kadar surede isini gorseymis.

• 8-9 akraba topla çıkart evinden kapının klidini değiş evini tut arabanı çek gel eşyanı al de bu kadar basit.

Kiracı detected..  

Muhatap olmaya gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 15:0:52 >

bizim 3 tane kirada evimiz var. babamı yıllar önce kaybettik. annem 55 yaşında, ilkokul mezunu o ilgileniyor. annem emlakçıya söylüyor 'aile olsun, memur olsun vs' emlakçı ona göre kiracı bulup oturtuyor. ama zam yapma dönemlerinde çok çekişme yaşıyor. üzülüyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.