Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı şey başımıza geldi , dikkat etmeniz gereken tek şey kira sözleşmesi bittiyse ve yenilemeyeceğinizi beyan etmek.Kira sözleşmesi itiraz olmadığı ve ev satıldığında süresiz hale geliyor.

Evi kimin üzerine yapacaksınız bilmiyorum ama ihtiyaç vs. gibi ihtar çektiğinizde ev sahibi kim ise o veya alt soy , üst soydan biri oturması gerekli. Aksi taktirde 1 senelik kira bedeli kadar tazminat davası açılabilir. Avukata danışmanızı şiddetle öneririm zira ev tahliye sorunlarında kiracı %900 haklı ev sahibi kaka oluyor.

En güzel çözümü kayınçonuz veya kardeşiniz üzerine yapıp üzerlerine başka bir konut yoksa ise ihtiyaç sebebiyle ihtarname çekmek. Ev babanızın veya annenizin üzerine ise alt soydan dolayı devir işlemine bile gerek kalmaz bilginize.

• etoiledorient kullanıcısına yanıt

Sayın hocam sözlesmede süre sartı koyulsa bile o sart gecersizdir.. Yani sözlesmeyi 1 yıllıgına yaptık, 1 sene sonra tahliye edecegim seklinde sözlesme icinde böyle bir madde gecirilemez.. Gecerli olan sey tahliye taahhütnamesi ancak sözlesmeden ayrı olmalı ve tarih olarak sözlesmeden ileri bir tarih atılmalı ve mahkemede kiracı bunu sözlesme yapıldıktan sonra eve yerlestikten sonra verdi denilmeli.. Ispat yükümlülüğü kiracıda olacağından ve ispat edemeyeceginden tahliyesine karar verilecek.. Ben bosa imza attım dese de hakim atmasaydın diyecek.. Yani kiracı sözlesme yaparken bos tahliye taahhütnamesine imza atacak tarih kısmı bos olacak diyelim 5 ay sonra tahliye ettirecegiz tarih kısmına yazagız mesela bulundugumuz tarihten 15 gün önceki fakat kira sözlesmesinden sonraki tarihi.. sonra da bunu kullanarak sorunsuz tahliye ettirecegiz.. bu taahhütname kücük drakulaların en büyük korkusu, vampir savar, sarımsak hac ve gümüs mermi kadar etkilidir.. bunu gören vampir kiracı hemen uzaklasacak yerine vampir olmayan kiracı gelecektir.. Imzalamayana ev vermeyin..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 15:37:19 >

• Lucius24 L kullanıcısına yanıt

tabi tahliye taahhütnamesi şart orayı es geçmemek lazım aynen. Yoksa inkar eder. İnsana güven olmuyor maalesef. Tahliye edileceğini taahhüt etmesi gerekiyor yoksa aynen öyle tamam dedim ama taahhüt etmedim, sonradan şartım değişti der çıkar işin içinden ilgili yasal boşluktan faydalanır. Ağzınıza sağlık. Memleket dingonun ahırı, orman kanunları ile çalıştığı için herkes her an tetikte, temkinli olmak durumunda. Çok acı.

• Su an istambulun gobegi Besiktasta evlerim var. 3.500 den oturuyorlar. Gel de çikart. Deli ediyor beni bu kanuni kiraci korumasi. Hayir, kiralar olmuş 10k, bu is artik enayiliğe giriyor.

Ben oturmak istiyorum desem ve oturacaksam da gercekten en azindan 1 daireden kiracimi tahliye edebiliyor muyum? Ihtarname çekebiliyor muyum? Sureç nasil bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

Kaç yıldır oturuyor ?

5 yılı geçti ise kira tespit davası açabilirsiniz. Fakat sonuçlanması 2 yıla yakın sürebilir. Sonuçta hakimin belirlediği tutar uygulanır. 2 senelik fark talep edilir.

Sizin kendi eviniz evleriniz varsa o büyükşehir sınırlarında kiracıyı çıkartamazsınız.

• Borget kullanıcısına yanıt

Hocam kusra bakmayin bilgi almak istiyorum, sorum çok basit. Evlerimiz var. Benim ise uzerimde şu an natamam insaat halinde bir mustakil ev var sadece. Ailemin üzerinde (annemin) olan bir daireye geçmek istiyorum ve kiracinin cikmasini istiyorum. Bu mumkun mudur? Kiraciya annem ihtarname çekip, oğlum oturacak diyebilir mi? (Noter üzerinden) Hem şu an oturdugum iyi bir evim yok, hem de kiraci bedavaya oturuyor sayilir. Iki sorunu da cozmek istiyorum.

• Yaşı genç arkadaş sanırım bloklamış beni. Olur öyle ergenler bu şekilde davranıyor. Benimde çocuğum var bilirim :)

• Patience kullanıcısına yanıt

Benim üzerimde sadece natamam bir mulk var ona da tapu ortagiyim. Yani oturabilecek durumda yer degil. Belediye sinirlarinda hocam.

Kiracilarin 2 tanesi +5yıl hocam. Biri zaten asiri sebat gosterdigim gurultucu kiracilar. 5 yil boyunca en medeniyetsizxe cocuklaeinin gurultusunu cektim. En kotu olasi durumda polise her gurultu yaptiklarinda tutanak tutturacagim. Baslarina bela olacagim. O hakkimi da kullanacagim.

Amacim benim, onlari cikartmak ve gercekten yerine oturmak istiyorum. Ustelik bedavaya burada oturmasi da bu enflasyonist ortamda ageima gidiyor. Validenin üzerinde bir suru ev var buarada. Ama oturmak isteyen benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Ağustos 2022; 15:31:2 >
  • Tahliye taahhütnamesi de hikaye. Taahhütnameyi işleme de koysanız kanuni süreç 16-24 ayı bulabilir. Hele ki şu andaki icra mahkeme iş yükleriyle ! Ve tahliye taahütnamesi içeriği de önemlidir. Tarihinin ne zaman atıldığı önemlidir.

• krstarica kullanıcısına yanıt

5+ ise kira tespit davası 10+ ise tahliye davası açabilirsiniz.

• agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt
    %25 artış yapacaksınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm ev sahibi ve kiracı arkadaşlar. Burada çoğumuz size bildiğimiz kadarıyla bilgi veriyoruz.

Bazı arkadaşlar kanununsuz başka yolları tavsiye etsede uymayın. Dertsiz başınıza dert almayın.

En doğrusu bu işlerden anlayan bir avukata danışın.

• por favor kullanıcısına yanıt

tarih konusunda sorun yok o zaten yukarda anlattıgım gibi ispatı mümkün olmayan bir sey.. onda biraz kurnaz olacaksın kitabına uyduracaksın.. ispat yükümlülüğü onu inkar edende oluyor ve inkar etseler de ispat edemiyorlar.. imza inkarına karsı da adam imzalarken örnek imzasına bakmak istersin mesela ehliyetinde falan imza vardır alakasız bir sey karalamasın hesabı.. yani kurnaz olacaksınız..

mahkeme o kadar sürmez fakat haydi sürdü diyelim o taahhütname olmazsa kiracıya 10 yıllıgına o evi verdin anlamına geliyor.. 2 - 3 sene sonra evden kus kadar para almaya döner olay ve yasal olan %25 dısında zam yapamazsın adam 10 sene evinde belese oturur neredeyse..

özetle sözlesme her yıl uzuyor da uzuyor ve sözlesmeyi ev sahibi değil sadece kiracı kendisi isterse iptal edebiliyor.. o yüzden tahliye taahhütnamesi olmadan kesinlikle ev vermeyeceksiniz.. adam kirayı düzenli ödüyorsa kiracıyı tahliye ettirmek icin hicbir mazeretiniz olmaz 10 yıllıgına evi unutun yani.. 24 ayı bulsa bile ki cok büyük sehirleri bilemem fakat o kadar sürmez yine de sonunda adamı cıkartacaksın öbür türlü 10 sene cıkartamayabilirsin bile hatta adam cirkefse eve emlakcı bile sokmaz evi satamayabilirsin bile bunun sakası yok yani.. mutlaka taahhütname alacaksınız almadan kiraya vermeyeceksiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 15:47:45 >

İçerik derken klasik emlakçıların standart yazdıkları yok şu kanun vs bilmem ne diye tarihsiz imzalattıkları taahhütnameler var. İlk bakışta her şeyi garanti altına alıyor gibisiniz ama spesifik olarak belirtilmeyen şartla olmazsa olay adeta kiracıya tuzak kurmak, kayıtsız şartsız teslim almak gibi oluyor, kiracı hukuken mağdur hale geliyor ve mahkeme bunu da gözetiyor.

Yani şöyle düşünün. Kiracı kayıtsız şartsız evi mülk sahibinin istediği zaman boşaltacağına dair boş trihli taahhütname imzaladı. Aradan üç bey ay geçti, hatta 1 yıl geçti diyelim. Mülk sahibi kiracıya çık git artık dedi. Bu arada kiracı evi kiralarken depozito ödemiş, emlakçı komisyonu ödemiş, nakliye masrafı yapmış, eve abonelikler alırken güvence bedelleri yatırmış, belki de eve sineklik, gardırop vs. masraflar da yaptı. Şimdi ne olacak bu adamın hali ? Sırf tahliye taahhütnamesi var diye kısa bir süre sonra masraflar havaya uçacak ve yeni masraflara girecek. Yani adı üzerinde adalet, mahkemeler bunun için var. İstediğin kadar taahhütname al ama sen adaletsiz iş yaparsan orada dur derler.

Taahhütnamenin spesifik hale gelmesi derken yani mülk sahibinin haklı olması için belirli şartları yazması gerekir. Yani 3 kiranın üst üste zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi, ahlaka aykırı davranışlar vs.vs. Yani yok öyle kayıtsız şartsız ben taahütname aldım çıkacaksın demek.

Bosa imza atan adam her sekilde haksızdır ve bosa attıgı imzayı barındıran belge sonradan doldurulsa bile gecerlidir.. bu konuda yargıtay kararları bile her yerde mevcut.. sadece tahliye taahhütnamesi değil bosa attıgın her imza gecerlidir.. bos senete imza atarsan üstünü istedigim gibi doldurur parayı senden alırım.. bosa baska bir taahhüt verirsen yine gecerli olur.. bosa imza atana hakimin söyleyecegi sey sudur: atmasaydın.. yüzüne söylemese bile kararını böyle düsünerek verecektir.. cünkü bos sözlesmeye imza atanın bu imzayı cahillikten attıgı değerlendirilmiyor sonucunu bilerek attıgı ve rıza gösterdiği farz ediliyor..

ve böyle bir taahhüt alınsa bile bunu imzalatanın, bu taahhütü kira sözlesmesi esnasında imzalattıgı sonradan ortaya cıkarsa ki bu imkansız, imzalatan ceza almaz.. Yani adaletsiz bir durum yok buna dur diyecek hakim de yok..

Cünkü sen sana o sözlesme imzalatılırken evi kiralamaktan vazgecme özgürlügüne sahiptin.. Bu secenegi kullanmadıgın icin o bos kağıda bunun sonucunu bilerek imza atmıs oluyorsun ve imzalatan da malını bu sekilde kiraya vermek istedigi icin karsılıklı rıza olusuyor..

Sizler yani bazı kiracılar, wishful thinking yapıyorsunuz bence.. yani olmasını istediginiz gibi düsünüyorsunuz fakat gercekler sizin olmasını istediginiz gibi değil.. gercekler kesin ve net olarak böyle..

Mal sahibinden yani mülkiyetin sahibinden üstün olamazsınız ayrıca yasa ve hukuk dedigin sey böyle diktatörün emri gibi değildir ev sahibi evi verirken belli sartlara göre verirse sen de o sartlara göre hareket ederek bu sartlara göre ev kiralarsan bu hukuka uygun olarak kiracının tahliyesine neden olacaktır bu budur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 16:43:35 >

Boş sözleşme yazmadım (boş tarihli yazdım). Ne yazdığımı bir daha okuyun. Yine anlayamazsanız zorlamayın. Sizin adalet, hukuk vs bunlardan zerre haberiniz, hiç bilginiz yok. Bu bilgisizliğinize güvenerek taahhütname vs ile iş yaparsanız zararlı çıkarsınız. Adalet kalıp cümleler, okuduğunuz bir kaç cümle ile yürümez. Kanunlar vardır, içtihat vardır, emsal kararlar vardır vs.vs. Hakim karar verirken buna göre karar verir. Yoksa ver dosyayı sekreterin eline onun bilgisi yeter, hatta gir bilgisayara, o otomatik karar versin. Adalet haklıyı, haksızı ayırmak için vardır. Hakim haksız karar verirse iş orada bitmez, itiraz yolları vardır. İstediğin kadar taahhütname al eğer ki kiracı mağdur ve hakkını arayacak bilinçte ise yıllarca çıkaramazsın ve bir sürü de mahkeme masrafı, vekalet ücreti filan ödersin. Davalıya yükleyemezsin çünkü haksızsın.

yav heeeeeeeeee  

• Tatlı dille çıkmayan kiracıyı tanıdık mafya 12 saatte çıkardı. Ülkemdeki en iyi yöntemdir. Tanıdık yoksa birkaç bin tl gözden çıkarın. Dinsizin hakkından imansız gelir bir Türkiye gerçeğidir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.