Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahliye taahhütnamesi yapılmadı mı? Yapıldıysa avukatınıza verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tahliye taahhütnamesi noterden alınıyorsa tarihsiz nasıl veriliyor. Noter tarihi zorunlu tutmuyor mu? Bizde evi yeni kiracıya vermeyi düşünüyoruz. işlem tam olarak nasıl işliyor?

• Xdian X kullanıcısına yanıt

Sorunun cevabı tam olarak burada. Evi kiraya verir ve teslim eder, 1 gün sonra da notere gider, noterden tahliye taahhütnamesi alırsanız kiracı taahhütnamenin geçerli olmadığını ileri süremez, sözleşme geçerli olur, kiracıyı kolaylıkla çıkarırsınız.

Ancak noterden tahliye taahhütnamesi almadan, evi tutacak kiracıya bir gün sonra tarihli tahliye taahhütnamesi imzalatırsanız, kiracı tahliye taahhütnamesi imzalamadan evi kiralamayacaklarını söylediler, bende imzalamak zorunda kaldım derse, o tahliye taahhütnamesi kiracının irade beyanı sakatlandığı için geçersiz olur.

Kısaca noterden alınmayan tahliye taahhütnamesinin geçerli olmadığını kiracı her zaman ileri sürebilir, mahkemede de kazanabilir. Hukuki haklarını bilen kiracıyı kolay kolay çıkaramazsiniz. İcradan yazı geldi diye hukukî haklarını kullanmadan kiracı evden çıkarsa ona da yapacak bir şey yok.

Bu arada hem evsahibiyim, hem kiraciyim. Evimi de çok kiraya verdim. Bunu da dipnot olarak geçeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 18 Ağustos 2022; 7:46:4 >

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Herşeyi resmi yollardan belgeleyin, ihbar çekin tarih geldiğinde polis yoluyla evine gidin tüm bunları yaptıktan sonra hala çıkmazsa gidin eşinin çocuklarının önünde bayıltana kadar dövün.

• Clusive kullanıcısına yanıt

Boşverin hocam, bunun gibiler burada atar tutar, birgün karşısına ondan delisi çıkıp ağzını burnunu yer değiştirir sonra mahkemeye gider paşa paşa veya başka tarafa

• Aynısı benim arkadaşa oldu. Evlenmeden önce ev alacaktı. İçindeki kiracı çıkarsa evi alacağını söyleyince kiracı çıkacağının garantisini veriyor tabi sözle. Evi alıyor arkadaşım düğünü yaklaşınca ihtar çekiyor ama kiracı evi boşaltmıyor. Taşınma masrafı vs karşılayıp üstüne para vereyim diyor bu kabul etmiyor. Bunun üstüne arkadaşım dava açıyor. Dava açınca aracıları yolluyor bir miktar para versin çıkarım teklifini yapmaya başlıyor. O sırada ev kiralıyor düğünü yaptığı için acelem yok kanunlar ışığında seni çıkarıcam ve tazminatıyla alıcam kiralarımı diyor. Mahkeme tahliye emri veriyor yine çıkmıyor en sonunda dükkanına gidiyor bir güzel dövüyor elemanı. Adam toplayıp arkadaşı dövmeye geliyor. Araya birisini sokuyor bu sefer kiracının yanındakiler aradan çıkıp özür diliyor orada bir dayak daha yiyor. Bir gece ansızın evi de dükkanını da taşıyıp gidiyor. Dayak bir yerde çözüm ama ters tepme ihtimali de yüksek.

• Siz uyarıyı yaptıktan sonra ihtarname yollamanız gerekirdi, yani yasal olarak 6 ayı daha var, sonrasında da çıkmazsa evden, dava da 1 sene sürer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, herşeyi 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatmak zorunda bırakmayın. Tahliye taahhütnamesinde tabi ki noter şartı yok, imzayi atarsın, bir gün sonra tarihli taahhütnameyi doldurur, imzalarsın, biter. Ancak kiracı mahkemede bunun geçerli olmadığını her zaman ileri sürebilir, talebi de kabul edilebilir.

Noterden aldığınız tahliye taahhütnamesi ise elinizde mahkemenin kabul ettiği sağlam belge olması demektir, kiracı bu taahhütnameyi imzalamak zorunda kaldığını iddia edemez, çünkü kendisine kiralananın teslim edildiğini noterde beyan edecek ve 1 gün sonra yani kiralanan şey kendisine teslim edildikten sonra noterden taahhütname alınmış olacak.

Kirasını düzgün ödeyen bir kiracıyı çıkarmak zordur. Aldığınız tahliye taahhütnamesinin sağlam olması lazım kısaca. Kanunun etrafından dolanarak evi kiraya tutacak kiracıya bir gün sonra tarihli tahliye taahhütnamesi imzalatmak, kiracının itirazı halinde yeterli olmayabilir kısaca.

• İyilikten maraz doğar. Ben sevdiklerim, tanıdıklarım dışında yüksek oranda iyilik yapmaktan kaçınırım. Bilhassa da bu tip konularda acıma duygum filizlenmez.
    Zam yapmayarak en kötüsünü yapmışsınız. Dava, kiracınıza uzun bir süre tanıyacak. Bu esnada kira zammını da yüzde 25 zam ile 1250 lira yaparsınız. Yazık olmuş.

Kiracı için de zor biliyorum. Bir kiracı olarak bunu biliyorum ama anlaşmışsınız arkadaşım, daha bu sözün uzamasına gerek var mı? Ev bulamadım demiş ama ben ev bakmadığından emin hissediyorum kendimi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

tamamda kendini birde o kiracının yerine koy konut piyasası ölmüş herkes olduğu yerde duruyor nasıl çıksın bu adam? nereye gitsin bulsa bile aşırı fahiş fiyatlar istiyorlar açgözlülük had safhada. Belki de gerçekten kötü bir niyeti yok çıkmak istiyor ama çıkamıyor ülkenin ekonomisi emlak sektörü yüzünden?

• Celest kullanıcısına yanıt

Ev sahibi kiralık yer bulabilmis. O zaman ev sahibinin kirasinin büyük kısmını ya da tamamini karşılayacak bir artış yapmasi hoşgörü çerçevesinde uygun olurdu

• FyKy kullanıcısına yanıt

Keşke herkes sizin gibi düşünse ev sabihi çıkın ben oturacağım dedi tamam dedik ev bulamadık zaten biliyorduk zam peşinde bu şubatta zam yaptık 1400 lira olan kirayı 2900 yaptık ağustos oldu yine aynı muhabbetler üstünden 6 ay geçmiş çıkın ben oturacağım diyor tamam dedik 6000 liraya kadar ev bakıyoruz ev yok köpek bağlasan köpeğin durmayacağı yerlere 6-7 lira kira istiyorlar. 1 hafta içinde 2 tane emlakçı yolladı satışa koyacakmış aradım sordum dedim satacak mısınız kendiniz mi oturacaksınız? Bir gün diyor kendim oturacağım ertesi gün diyor emlakçı gelecek evi satacağım. Söyledik 6 ay geçti yapmayın etmeyin ev yok diye yok diyor dedik % 100 zam yap el altından veririz ona da yok diyor çıkamadık işin içinden.

• Kontratınızda şu tarihte çıkacağım diye yazıp imza atmadıysanız ya da tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız 10 boyunca 1. Derece akrabası oturmayacağı sürece sizi çıkaramaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çalıo ama çalışıo. Senin çözümün ümmetin liderinde.

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

• Hocam ne yazık ki bizde adalet çok yavaş işliyor. Ama siz ipin ucunu bırakmayın hukuk ile birlikte yürüyün. Eğer ev sahibi zaten evine yerleşecek ise öyle böyle çıkmak zorunda. Bir arkadaşımın başına geldi. Aynı olayı yaşadı. İnsanlık yaptı he bugün çıkacağım he yarın çıkacağım diye diye evlilik zamanına geldi. Sonra yamuk yaptı kiracı. Polise ver istersen çıkmayacağım falan dedi. Evlilik tarihi yaklaştığı için ve mahkeme uzun süreceğini düşündüğü için kiracıya para teklifi yaptı kendi evinden para vererek kiracıyı çıkarttı. Şaka gibi değil mi ? :) Yılanın başını en başından ezin. Ezin ki ezilen baş sizin olmasın.

• farukkk kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örnekler gerçekten çok saçma :) yemek yapıp silmese sararsa diyorsunuz :) 1 sene sonra silersiniz çıkar :)
    Boya meselesine gelince ilk okul mezunu adamlara günlük 1000 tl yövmiye vermek isterseniz verebilirsiniz :) ben boyacıya 500, sıvacıya 400, temizlikçiye 350, elektrikçiye 650 veriyorum günlük yövmiye, çok kolayda buluyorum. Kaç liraya boyattığımı lütfen düzgün okuyup cevap verin 2000tl demedim ben ufak bir çarpım ve toplama işleme yapıcaksınız, 1 günlük yövmiye x2 gün + boya ve malzeme parası.
    Sanayide de siz orjinal diye çakma replika yan sanayi ürünleri orjinal diye itelenilen ve işten anlamayan en sevilen müşterilerdensiniz. Kusura bakamyın hayat boyu kazıklanacaksınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sistemde bu tarz pislik yapan kiracılar ve ev sahiplerinin yasal olarak tüm bilgilerinin paylaşıldığı, olayın anlatıldığı bir platform olsa çok güzel olur.

Ev kiralamalarında kiracı ve ev sahibi buraya bakarak fikir edinebilir.

• okncyrn O kullanıcısına yanıt

Hocam dm den yazdım dönüş beklemekteyim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.