Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acıma yetime döner koyar g*tüne diye boşuna dememişler, geçmiş olsun

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

ben kendim oturacağım için çıkmasını istedim ve 5 ay süre verdim herkez in işi gücü var borçu harcı var dır diye düşündüm çekine sıkıla arayıp söyledim

birkaç gün sonra 3 katı na yakın para teklif etti yok teşekkürler mevzu para değil dedim onlarda beni zengin sanıyorlar zam yapmıyorlar   

evi boşaltsınlar eksik kira yatırdıkları için hem onları hemde kefil i dava edeceğim kimse kusura bakmasın artık bende hayır kurumu değilim hakkımı kanuni yollardan arayacağım

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    kanuni yoldan gidecekseniz, kendinizin oturacağını beyan eden bir ihtarname çekmelisiniz. noterden yapılacak. yoksa yaptığınız eylem kanunsuz olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

5 yılı geçmeyen oturumlar için o. Her sene kira artış oranını zaten devlet belirliyor 5 yıl sonra piyasa fiyatı oluyor. Zaten 5 yıla kadar kiralar kuş kadar olmakta çocukların cep harçlığı gibi birşey olmakta 5 yılda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Aynı şehirde uygun başka eviniz olmayacak.
    İkincisi 3 yıl kendiniz oturmalısınız.

Haklı bir sebep olmadan başkasına kiraya verirseniz eski kiracı mahkeme aracılığıyla en az 1 yıllık kira kadar tazminat isteme hakkına sahiptir. Bu alt sınırdır, somut olaya göre artabilir. Ayrıca dava ve avukat masrafları da size girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Ağustos 2022; 14:44:33 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

%25 olsa o zaman kira tespit davasına ne gerek var. Bilirkişi yeni sözleşmelere ve piyasaya göre tespit etmesi gerekiyor 1-2-3-4 seneki kiralık sözleşmelerine bakmaması gerekir .Zaten zam üst sınırı nedeniyle kiralar düşük kalıyor 5 sene sonra çocuk harçlığına dönüyor nerdeyse

• Önce mevcut kadro devletin başından çıkartılacak başka yolu yok.

Bunlar yüzünden ev sahipliğinde en düşük ülkelerdeniz. Milletin ilk isteği ev olmasına rağmen.

• tüm bu karmaşa, faiz sebep enflasyon neticedir şeklinde özetlenebilecek, türk tipi ekonomi sistemi diye pazarlanmaya çalışılan acayip şeyden oldu. bunu iyice bir anlayın. sonra da çözüme ulaşmak için, bizi bu cehennemi duruma sokan siyasetin neden bir an önce tarihin tozlu yaprakları arasına girmesi gerektiğini anlayacaksınız.

• İhtiyaç sebebiyle noterden ihtarname çekmelisiniz, ihtarnamenin eline ulaştığı tarihten itibaren 6 ay yasal olarak evde kalabilir kirasını ödeyerek, daha sonra hala çıkmaz ise tahliye davası açmanız ve mahkemede aynı şehirde başka bir evinizin olmadığını ispatlamanız gerekli, neticeyi hakimin kararı belirleyecektir. Süreç stresli ve yıpratıcı, bir şekilde anlaşmayı denemenizi tavsiye ederim. Örneğin; taşınma maliyetlerinde yardımcı olmanız, yeni bulacağı eve ödeyeceği emlak komisyonu veya çıkarken yaptırması gerekli olan badana-boyayı istemeyerek vs. Kolaylıklar dilerim..

• Sözleşmeye eklemeniz gerekiyordu şu sebepten dolayı zam yapılmadı, evi erken boşaltacak diye. Hadi gel şimdi kanıtla. Geçmiş olsun hocam

• Benim ev aldığım şahıs bir yıl sonra çıkarım dedi kontrat yapmadık evde 1 yıl kaldı sonra kontratsız ben ev bulana kadar durayım dedi ha bugün ha yarın 3 yıl oldu adam çıkmıyorum diyor birde gidip beni kurumuma vs asılsız şikayette bulunmus 2 daire dubleks verdiği para 2400 TL ayrıca şahsın başka bir evi olduğunu öğrendim orada kalıp evi sadece depo gibi kullanıyormuş ne yapabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

düzgün kiracı - evsahibi bulmak önemli. memurlar bu noktada iyi oluyor . memur kiracı-evsahibi güzel ikili oluyor . iki tarafda laftan anlıyor . ekonomileri de benzer zaten . kanunun dediğini istiyorsan ne ki bu salağın derdi ? millet dert arıyor kendine .

bu kiralar bir yerde patlayacak ama . istediğin kadar taahhüt şu bu imzalat adam mahkeme şu bu 1-2 sene oturup taşınacak böyle böyle gidecek çünkü kiralar yürütülebilir değil .

• @Lucius24

Nerde bir yere varamadım örnek verir misiniz ? Genelde ben yazarım, karşı taraf susar kalır çünkü. Birde ezik gibi engellemişsiniz arkamdan konuşuyorsunuz :) herhalde sizinde yanlış bilgilerinizi düzeltirken kalbiniz kırıldı cevap veremediniz engellemeyi tercih ettiniz :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam okudum, yolladıklarınızıda okudum, yolladıklarınız eski tarihli maddeler, bu kanun yeni çıktı, sanırım birde bunla ilgili karar çıkmış sanırım bir yerde okudum diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam, 7 senelik kiracıya %25 sınırdan zam yapılması diye, bulursam paylaşacağım. Ülkede biliyorsunuz bir kişi şöyle olacak diyor eski kanunların hükmü kalmıyor :)
    Yeni kanunda da 5 seneye kadar olan kiracılar için mi geçerli yoksa 10 seneye kadar mı ucu açık kalmış.

Hocam lütfen bir önceki mesajımda yazdıklarımı bir yapın öyle konusalım, fıkra = paragraf

Hangisi hocam benide etiketlerseniz sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=gJe_TAxApUU&feature=youtu.be

6,23 dk

Bir çok yerde evet bu şekilde tespit davasını çıkan yasa engellemez deniyor bende farkındayım. Açıklamasınıda güzel yapmış, ancak mantıklı düşününce bu kanunun amacı yüksek kiraları engellemek, 5 yıldan fazla oturanıda kapsaması gerekir onların suçu ne ? Bunun içinde bir açık kapı bırakmışlar gibi geliyor. İlerleyen zamanda görmemiz mümkün olacak bunu.
    Kira tespit davası açıldı, 2 sene sonra sonuçlandı, 2 sene önce 1000tl den 1250 tl ye yükseltip ödemesini yapan kiracı vatandaşın aslında 2000 ödemesi gerektiği sonucu çıktı, bu 2 senelik kira farkı için ev sahibi, kiracısına dava açtığında ve kiracı bakın max %25 sınır getirdi cumhurbaşkanı yasa çıktı diye itiraz ettiğinde ne olacak bu önemli. Bu yasada bununda açıkça yazması gerekirdi, nasılki mesken için olduğu yazıyor iş yeri için olmadığı belirtilmiş bununda belirtilmesi gerekirdi.

• Adam her ay kirayı hiç geciktirmeden ödüyorsa mahkemeye versen ne olacak? Hiçbir sonuç çıkmaz. En fazla çıkacak sonuç kiraya zamdır. Adam kendi isteğiyle o evden çıkmadığı sürece istediği kadar oturur. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.