Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen bu ev fiyatlarını herhalde 2 sene geriden takip ediyorsun sddsf. Tüm büyükşehirlerde son 5 yılda ev fiyatları 10x yaptı, 10 sene önce 1.5m olan evin şuan 6.5m olması imkansız. Ayrıca 10 sene önce İstanbulda 1.5m'na en iyi semtlerden ev alınırdı. Şuan istanbulda 6.5m

Tarla yatırımı eve göre çok daha riskli, iyi bir yerden alamadın mı değil 20 sene 50 sene bile beklersin inşaat yapılmasını.

• Kiracının süresi yoktur. 1 yıllık kontrat yapsan da çıkaramazsın. 10 yıl geçecek veya evi satacaksın. Bu durumda bile 6 ay süresi var. Kiraya zam yapmadıysan bila enflasyon farkını alabilirsin mahkemeye verip. Tabi yazılı sözleşme yapmadıysanız bunun hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

Kontratın bitmesine 6 aydan fazla varsa, 6 ay sonunda

6 aydan az varsa kontrat bitiminden itibaren 1 ay içinde çıkacak. Detayı bu.

Gerçekten bu eve çöken kiracılar çok çok büyük sıkıntı. Şu an adliyeler bu tiplerin dosyalarından başka dosyalara bakamıyor. İki hafta önce arabulucu şartı getirildi.

• sioux kullanıcısına yanıt

Benim de başımda var bir tane sizin gibi doymak bilmez bir ev sahibi. 4 aydır sürekli rahatsız ediyor evimden çık diye bin bir türlü bahaneler yalanlar söyleyip duruyor. Adamın benim haricimde bir sürü evi var kirada nedense sadece benimle uğraşıyor. Kiracı olunca hemen çökmeye evden atmaya çok meraklısınız zaten. Ben her ay kirasını ödediğim evden neden çıkayım? Bu adam 1 sene de 3-4 kere zam isteyip durdu kafasına göre kira bu kadar oldu bundan sonra böyle gönder şeklinde mesajlar da atmaya başladı bana. 1 dairenin kontratı yapıldığı halde 500 kere kirası değişir mi arkadaş? Bu güne kadar hep oğlu evleniyordu bahanesi buydu şimdi de şu kadar daha gönder diyor bana. ee hani senin oğlun evleniyordu burada oturacaktı ne oldu? Aynı binada teraslı 3+1 dairede oturan bir komşumuz daha var adam benim ödediğim kiradan sadece 500 lira fazla veriyor şuan da bir kere bile beni evden çık diye aramadı dedi. Ben 2+1 60m2 dairede oturuyorum terası olan daireden daha çok para istiyor. Bu nasıl iş? Ben her ay kazandığımı size mi yedirecem?

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Geçen yıl ekimde "Tüfe %16,5 doğal olarak %16,5 zam yapacağız kiraya" dediğinde hiç itirazsız kabul ettim.

Ama şimdi %25 işlerine gelmeyince "Çık evimden" diyebiliyor deyyuslar.

Asıl gelecek yıl için endişe ediyorum;

Diyelim ki %100 zammı kabul ettim.

Ne malum gelecek yıl %25 şartı getiren geçici yasanın hükmü kalktığında, Tüfe' nün %150 veya %200 olmayacağı....

• Benim yazım konunun 1 numaralı mesajındaki örneğe idi. Ama tabiki bir yılda on kere kira değişmez.

Bunla birlikte maaşlara gelen zam belli. Rayiçler belli. Rayiç değerin %20 aşağısı eski kiracı için ve ev sahibi için makul olmalıdır.

Artış için, devlet verileri doğru yayınlamıyor. Yani hayatın gerçekleri ile bağdaşmıyor. Zaten bütün sorun burdan çıkıyor. Sen enflasyonu yanlış açıklarsan herkesin enflasyonu farklı olduğu için herkes kendi artışını yapmaya çalışır.

Bunla birlikte, Bağdaşan tek veri üfe. Üretici fiyat endeksi. Bu endeks kadar veya altında artış yapılırsa herkes mutlu olur.

• @Cem_Alim

Ya hocam öyle bir şey ki kaç aydır oğlum oturacak diyordu evden çıkarmaya çalıştı beni kontratım da olmasına rağmen şimdi de mesaj atmış şu kadar daha gönder üstüne para pul oldu falan yazmış. Ben o kadar para verdikten sonra daha güzel evde otururum yani ne bu. Sürekli kira mı değişir. Ben her kazandığımı bunlara vereceğim heralde benim geçimim masrafım yok galiba. Bir de yalana başladılar. Şu dairede ki adam bana bu ay bu kadar para gönderdi sen ucuza oturuyorsun diye aklınca beni kandıracak o dairede ki söylediği adam kiracı değil zaten ev sahibi  Hani nasıl sana o kadar kira ödüyor? Aynı bina da komşum var bunların kiracısı yine ben bu kadar ödüyorum dedi şaşırdım benim ödediğim kiradan 500 lira fazla veriyormuş benim dairemden farkı ise hem 3+1 olması hem de terası balkonu falan olması. Bende onlar da yok bu adamdan daha fazla para istiyor   Valla babayı alırsın kusura bakma ben yolunacak kaz değilim dedim biraz daha uğraşırsa mahkemeye vereceğim zaten ev sahibi kiracı ilişkisi de yok adam da bana sürekli mesaj atıp rahatsız edemez yani aklına estikçe ya mesaj atıyor yada arıyor telefona bakmadığım zaman da telefona neden bakmıyorsun diyor. Zorunda değilim yani. Bıktım bunlardan vallahi.

@sioux

Valla hocam durum bu adam canı sıkıldıkça sürekli rahatsız ediyor ya mesaj atıyor yada arıyor duruyor. Geçenlerde telefonu oğlu aldı telefonda posta koymaya başladı bana sonra bak gör ben o eve nasıl gireceğim görürsün dedi telefonu suratıma kapattı çok bekledim de gelmedi gelseydi gözünü hastanede açma garantili bir güzel dövecektim. Adamlar dağdan inmişler belli. Nereden bulaştım bilmiyorum bunlara.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

işte bunlar böyle deyyuslar tanımak lazım. bu sayfada da çok var . paşa gönlün bilir ister %25 yap geç ister %35 gibi bişey yap . derdi neyse gitsin hakimle çözsün kiracı mı belirliyor kanunu ? beğenmiyorsa da bir daha kiraya vermesin kimse gidip elini ayağını öpümüyor malım var diye kendi çıkıyor ortaya .türe %200 olursa sana da %200 zam gelir alım gücün korunur . buradaki asıl dert %50 maaşa zam yapıp 7 bin kira istenmesi . maaşa oranla %50 zam yapsan çok sıkıntı olmaz.

• böyle aç köpekleri toprak doyurur anca. yapılan şey resmen insanların maaşına çökmek lamı cimi yok. çok arayıp rahatsız edeni önce sessize alın sonra direkt savcıya . sürekli arıyor rahatsız ediyor taciz ediyor tehdit ediyor diye şikayet edin,savcılar ciddiye alıyor .varsa mesajlaşma onları dakanıt olarak sunun . oğlu istediği kadar evlensin ildeki tek ev sizinki değilse sizi çıkaramaz. böyle adamlara yapıştırın %25 i geçin.

hatta uğraşırım diyorsanız %50 zam yapın evden çıkarken de avukata verin %25 in üstünü faiziyle alın . yok öyle milletin maaşına çökmece .

• 6 ay önce bile anlaşıp kafasına yattığı fiyata kira artışı yapan ev sahibinin anlaştığı fiyat şu an çok ucuz kalmış durumda. Adam kara kara düşünüyor yine artış yapamaz, yapsa bile 6 ay sonra yetmeyecek ayrıca tahsilat sorunları olacak

Sistem şu an kitlenmiş durumda bunun sebebi de yabancı talebi

Eylül de torba yasaya 2 yıldan eski kontratların (mesken) yenilenme şartı getirilmesi lazım

kira bedeli de konutun belediyede bulunan rayiç değerin (emlak çevre vergileri de rekor artış gösterdi tek artmayan şey kira oldu) 360 da birinden az olamaz şeklinde.

Yani 12 yıl. Bu oran en fazla çekilebilen konut kredisi vadesinin faiz + %20 iskontolu hali.

Bu yapılmaz ise, gerçekten şu an evleri boş tutmak en mantıklı çözüm.

• Kiraya veriyorsanız yok üç gün sonra çık, yok şu kadar zam yap, yok beğenmedim ayrıl yok öyle bir dünya.
    Sen evini kiraya veriyorsan kanunda belirtilen haller dışında çıkartamazsın. İsterse 3 yıl, isterse 5 yıl oturur.
    Kiracı evinizin değeri yüzde 300 arttığında ortak mı ki, her piyasa değişiminde size çıkartıp zam yapacak.
    Gider anlaşırsınız, anlaşamazsanız paşa paşa yüzde 25 i kabul edeceksiniz.
    İşimize gelmiyorda boş tutun evlerinizi.
    O da sıkar tabi.

Ev sahipleri zam istediği için aç köpek olmaz,. onların suçu yok. Suç malum kişide..

Şimdi öğretmen 12240 ₺ maaş alıyor. Enflasyon farkı ile bu oldu. Adam lüks semtteki dairesini 7000 ₺ ye kiraya verse bile bu çok düşük bir rakam. Dolar bazında yarıya inmiş kirası.

Ama kiracı öğretmenin dolar bazında maaşı aynı kalmış..

Burda açık, seçik devlet sömürüsü var. Enflasyonu yukarı çıkaran ev sahibi değildir. Her şeyin fiyatı sınırsız artarken ev fiyatlarına kota koymak nedendir? Ev de sonuçta maldır. Ve mal sahibi istediği fiyatı belirlemekte özgürdür öyle değil mi? Hadi "değil" de bakayım?

Mb Matbaasının para basması kolay. Memurun maaşı otomatik artıyor özel sektör köpek gibi bunun yarısını ve hatta çeyreğini kazanmaya çalışıyor. Parayı kazanmak zor. Bu gidişat hiperenflasyon un başlangıcıdır. Marketlere hücum etmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 23 Ağustos 2022; 14:12:24 >

• 3 tane evim var bu sebepler yüzünden 1 tanesi depo 1 tanesi yazlık 1 tanesi kışlık olarak duruyor. Ya kardeşim asgari ücret ile çalışıyorsan git 300-500 lira kira alınan illere yerleş. Paşam asgari ücret alacak, kendisini hiç geliştirmeyecek ama illa İstanbulda İzmirde oturacak. Ben gençliğimde birikim yapacağım, ek iş kovalayıp ev alacağım kötü adam ben olacağım. Ya belki tek evim var evleniyorum o evde yaşamak istiyorum bu nasıl bir kanundur?

• Kesin elektriğini suyunu. Size hemen geri dönüş yapar. O zaman da dersiniz çıkmazdan kapalı kalır diye. Bak çıkıyor mu çıkmıyor mu:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

Hocam tamam o zaman asgari ücretle çalışan birisi koca 1 ay sadece konuşmasını bile beceremeyen ev sahibine bütün aldığı maaşı versin kira diye. Kiracı da artık sokakta çöpten 3-5 ekmek bulur onu yer. Bu mudur yani?

Yok zaten böyle giderse şikayet edeceğim artık bıktırdı beni 3-4 aydır. Mesajlarını SS olarak aldım duruyor. Şimdi de beni bıraktı babama sardı bu sefer de. Babamın numarasını bulmuş sanırım kontrat kağıdın da vardı sürekli adamı ya arıyor yada mesaj atıyor. Ayıptır yani.

• ratsx kullanıcısına yanıt

Valla aynen öyle. Ben eve 800 liradan girdim. Yemin ediyorum 3-4 ay sonra başladı çok az kira veriyorsun 800 liraya ev mi kaldı falan klasik kelimeler işte bende dedim ki madem lak lak edecektin bana neden 800 lirayı kabul ettin kontrata imza attın diyorum ses çıkmıyor adamdan. Böyle yapacaksan beni neden uğraştırdın ki o kadar ev taşı nakliye tut bir ton masraf falan. Böyle yapacaksan baştan diyecektin başka ev bakacaktım bende. Ki 800 liraya çok rahat ev tutabiliyordum. Tanıdık emlakçı dedik başka adama gitmeyelim diye bunun evini tuttuk illallah ettirdi bana. Şimdi de gelmiş 4 aydır rahatsız ediyor beni sürekli ya mesaj atıyor yada arıyor. Numarasını engelledim arama bana düşmüyor hemen mesaj atıyor arkasından telefona neden bakmıyorsun diye  Ben senin aramana cevap vermek zorunda değilim ki kendilerini harbiden dev aynasında falan görüyorlar bunlar yani aradıkları zaman anında açılacak mesaj attıkları zaman hemen görüldü atıp cevap verilecek gibi. Allah bunların eline düşürmesin. Deprem de de gördük bir anda kiraları 5 katına çıkartmışlardı millet ev bulamıyordu.

• 300 - 500 liraya ev olan illeri bana sayarmısın burada? O paralara ahır bile yok. Sen ne saçmalıyorsun? Yemin ediyorum bizim milletimiz o kadar garip ki. Arabası olanın evi olanın hemen dışarıya olan tavrı hareketleri konuşması falan anında değişiyor her gördüğü insanı kendinden ezik görüyor. Ülke de bir say bana kaç tane insan var kendi işini yapan? Ülkenin %80'i asgari ücret ile çalışıyor ne yapsın bu millet.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.