bugün cam suyunun donamamsı için 3 tl ye silecek suyu antifirizi aldım. havalar sogudu sabah çıktıgımızda donmuş suyla karşılalaşmamak için önemli bi nokta:D
soguk karlı havalarda gösterge panelinde turuncu renkte kar işareti yanıp ikaz edeiyor. bu işaret hareket halindeyken bazen sönüyor sonra tekrar yanıyor. bunun hakkında bi bilgisi olan varmı? teşekkrüler
Arkadaşım bugün bende de aynı durum söz konusuydu yol bilgisayarı +4 derecenin altına düştüğü zaman turuncukar işareti yanmaya başladı, focusu olan arkadaşımı aradım +4 derecenin altına düştüğünde sürücüyü yolda gizli buzlanma olabilir diye uyardığını söyledi.Daha sonra hava sıcaklığı 0 derece olunca kar işareti kırmızıya döndü yani kesin buzlanma var diyor.Bu özellik uzun yolculuklarda çok faydalı olur diye düşünüyorum.Tabi bu benim öğrendiğim ,daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar bizi bilgilendirirler.
kar yağışı +4 derecede gerçekleşir. turuncu ışık o an yağış olduğunu gösterir. Kırmızı ise 0 dereceden itibaren eksiye doğru yanar ve buzlanma oldupunu gösterir.
ya arkadaslar fazla fantesiye girmeye gerek yok sıcaklık 4 dereceye dustugunde sarı 0 dereceye dustugunde kırmızı yanan bır uyarı sıstemınden baska bısı degıl.