Şimdi Ara

Kış için erken ama kıştan çıkınca arabanın altını yıkattıran var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kışın özellikle fark etmişsinizdir bazen kar ve yağmurun yağmadığı zaman asfalt bembeyaz olur arabalarımızın lastikleri çamurlukları bembeyaz olur yollara dökülen tuz ve diğer benzeri maddeler yüzünden. Kar ve buzlanmaya karşı yollarımıza harıl harıl tuz dökülüyor malum.

Buda araçta alt takım parçalarında ve diğer aksamlarda korozyon, çürüme pas gibi şeylere sebebiyet veriyor. Arabamın kullanma kılavuzunda bile kış bitince arabanın altının yıkattırılması gerektiği yazıyor.

Kış bitince arabanın tamamen altını değilde ön ve arka alt takımı bağlantı yerlerini yıkattıran var mı ? Varsa faydasını gören oldu mu ? Ve yıkatıyorsanız nerde sanayide mi ?

Ayrıca alt takımların burçları ve bağlantı yerleri için Silikon Gres/Gres Spreyi (Silikon sprey değil) öneriliyormuş. Bu ürünü salıncak burçlarına bağlantı yerlerine sıkmanın kış için çok avantajı varmış.

Silikon gresle ilgili şu yorumu buldum;

Kullanım yeri ise;

Bazı silikon gres diye bulduğum ürünler;
    https://www.hepsiburada.com/wurth-silikon-sprey-gres-500ml-p-HBV00000U3Y80?magaza=Limonoto

www.winkel.com.tr
    ÜRÜNLERİMİZ | Winkel - Türkiye Resmi İnternet Sayfası
    https://www.winkel.com.tr/urunlerimiz/detay/yaglayicilar/gresler/w150-210-silikonlu-gres

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rez

• Ben bazen benzinlikte arabayı yıkarken eğilip tabancayi arabanin altina doğru tutuyorum. Faydası var mıdır bilmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Ben bazen benzinlikte arabayı yıkarken eğilip tabancayi arabanin altina doğru tutuyorum. Faydası var mıdır bilmem.
    Lifte kaldırıp gözle temiz bi şekilde görüp yıkatmak daha mantıklı. Sizinkisi %100 sonuç olmasada bi nebze olsa temizler. Hiç yoktan iyidir hatta şu yukarda koyduğum ürünleride kullanmak çok daha mantıklı olur.

Ama mühim olan salıncaklar, viraj demir lastiği, diğer bağlantılar ve burçlar buralardan tuzu solüsyonu arındırmak lazım. Benim arabam daha 5-6 yıllık bende bile 1-2 civata paslanmış mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Eylül 2021; 21:35:0 >
  • Yıkamalarda şöyle bir aparat olsa aslında isteyenler için yıkanabilinir zor bişey değil illaki faydasıda vardır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kış için erken ama kıştan çıkınca arabanın altını yıkattıran var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Nerde yıkattınız nerde nerde nerdeee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    ümraniye sanayide sebat oto yıkama. bu işin bir numarasıdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rez

• Faydalı olabilir, hiç yıkatmadım şimdiye kadar

Ankarada yıldız oto yıkama var tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Ankarada yıldız oto yıkama var tavsiye ederim
    Tam yeri nerde hocam ? Ankda ne gördüm ne duydum desem yalan olmaz

• Volkswagen AG araçları zaten kalite konusunda diğer standart üreticiler gibi yani Honda, Ford, Fiat vs. gibi maliyet odaklı üreticilerin araçlarından çok çok ileri düzeyde.

Mesela Erzurum’da, kışın çok çetin geçtiği bir memlekette en çok Skoda marka araç olması dikkatimi çekmişti. Yolların neredeyse yılın 8 ayı tuz olduğu bir coğrafya’da VAG araçlarının diğerlerine göre yıpranmaması dikkatimi çekmişti.

• daswagen kullanıcısına yanıt
    Yarın gel Doğuş Oto Maslakta paspas olarak işe başla

Bence Vag grubu kendini çabuk bırakıyor. Çok özenli ve dikkatli kullanmama rağmen alt takım duymaktan gına gelmişti. Arabadaki kalite algısı hızla düşüyor sürekli bir tarafından ses geldiği için.

• Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Tencere tava hep aynı hava. Yahu bi defa da hakaret etmeden görüş beyan edin ya.

Bakıyorlar ki dosdoğru yazmışım, eleştirecek bir şey bulamayınca hemen hakaret.

Eskişehirdeymiş 😂 youtubeda görmüştüm

Estağfurullah hakaret etmedim

peki şöyle bir durum var konu skoda ise ben sıfır superb aldım 2020 model yağmurlu hava altdan su sesini bile alıyordu öyle bir yalıtım varki birikintiden geçerken su sesini dahi alıyor, 4 ay sonra sattım nerde abarttığın o kalite ailecek 2005 yılından beri 1. araç olarak audi kullanıyoruz ama paspas çekmiyorum markaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 25 Eylül 2021; 20:28:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

ümraniye sanayide sebat oto yıkama. bu işin bir numarasıdır.

Ben de orada yıkatmıştım.

Muayeneden kusursuz geçti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.