Şimdi Ara

Kısa far temas sorunu (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç citroen c3 ve 3 yıldır bende zaten aldığımdan beri devam eden sürekli far patlama olayı vardı. Yaklaşık 3-4 ayda bir yeni ampul taktırıyordum. Neyse ki 6 aydır sorun yok derken geçen gün farkettim. Bir dükkana girdim yeni ampul taktırayım diye adam baktı far yanıyor temassızlık olmuş dedi ve yaktı, ertesi gün baktım yine yanmıyor ben de kendim bakınca olayı farkettim bir temassızlık var. Videoda da görüldüğü gibi ampulü öne itince yanmıyor geriye çekince yanıyor. Bunun için soket mi değişmesi lazım ya da problem nerede acaba? Fikirlerinizi almak istedim

• önce soketi değiştirin, ucuz bişeydir soket her elektrikçi değiştirebilir. Eğer problem çözülmezse başka yerlere bakılabilir.
  • soket bariz ark yapıyor. anlık kesintiler (gözle görülmeyeccek kadar kısa kesintiler) ampül ömrünü çok kısaltır.
    Elektirikçi soketi yenileyip işi çözer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

soket bariz ark yapıyor. anlık kesintiler (gözle görülmeyeccek kadar kısa kesintiler) ampül ömrünü çok kısaltır.

Acaba ampuldeki daha önce olan sürekli patlamalar da bu soketteki problemden mi kaynaklanıyordu hocam anlık kesintilere bağlı. Gerçi diğer far da sürekli patlıyor ama belki de o taraf soket de sorunlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

soket bariz ark yapıyor. anlık kesintiler (gözle görülmeyeccek kadar kısa kesintiler) ampül ömrünü çok kısaltır.

Acaba ampuldeki daha önce olan sürekli patlamalar da bu soketteki problemden mi kaynaklanıyordu hocam anlık kesintilere bağlı. Gerçi diğer far da sürekli patlıyor ama belki de o taraf soket de sorunlu

Benim aracımda 2012 c3, hatta aynı far aynı yerde başıma geldi. Bende soketi değiştirdim. Bu konuyu inceleyin.

http://www.trcitroen.com/forum/citroen-c3/7304-2012-citroen-c3-1-4-hdi-80-000-km-uzun-donem-incelemesi-4.html

quote:

133.500 kmde son durum. On sol farin h7 soketi yanmis. Eski soketi kesip yeni h7 soketi temin ederek kabloyu soketle sabitletip makaronla korumaya aldim. Ilk defa farin icerisinde olsa da orjinal elektrik tesisati kesmis oldum böylece.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 25 Nisan 2016; 21:16:29 >

• drkayzer kullanıcısına yanıt
    Bağlantı yapımız aynı benim Peugeot 207 ile. O soket baya sert de olsa sıkıntılı olabilir. Kesin temazsızlık var. Ayrıca benim de araç çok ampul patlatıyordu 5-6 kere elektrikçiye götürdüğüm oldu. Bazıları halloldu bazıları yeniden tekrarladı. Benimde şükür 1 yıldır tık yok. Söylendiği gibi en güzeli soketi değiştirmek.
  • EnergyBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi kabiliyet varmış sizde ben beceremem sanayiye gitmem lazım Ayrıca şu citroenin yakıt dışında avantajı yok gerçi ekstra masrafları sayarsak onu da alıp götürüyor. 30binde disk biter, 50binde debriyaj biter 10bin km gitmeden fren balatası biter. İnşallah şu far patlama olayına da bir çözüm olur bu soket değişimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.