Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
243
Favori
120.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Selamlar,

TNF mcmurdo2 ve mcmurdo arasındaki fark nedir acaba? sizce hangisini almalıyım?

• XJubiLant kullanıcısına yanıt

Birinde dryvent diğerinde hyvent kullanılmış temelde aynı önemli bir farkı yok.

• Hakkari Yüksekova'nın bir köyüne öğretmen olarak atandım. Şu aralar havalar -7'e kadar falan düşüyor. Ama ileride -30ları görecekmişiz herhalde. Akdeniz insanı olarak insanı biraz korkutuyor ^^. Burada giyebileceğim türden bir f/p ürün var mı acaba? 3 bin tl bütçem var şu anlık. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

• İçlik önerisi olan var mı, 100 pamuk mu olmalı? soğuk ofis ve kısa süreli dışarıda durmak için gerekli. Soğuk direncim yok sağlık sebebiyle hasta da olmamam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt

artık hyvent yok hocam ikisinde de dryvent mevcut. farkları sadece tasarımları değişik. birinin(mcmurdo 2) cepleri yapışkan cırt cırtları belli diğernin değil. bir de yeni mcmurdo larda göğüs ceplerinin kaldırmışlar galiba mümkün mertebe eski sezonları almalarını tavsiye ederim daha kaliteli çünkü. ayrıca geri dönüştürülmüş rec mcmurdo seklinde üretim yapılıyor onların kalitesi daha düştü eski sezonlara göre. kısacası mcmurdo yu git gide zaneck tasarımına çevirdi the north face eski ağır havası yok bence üstelik de fiyatlar uçmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_5866 -- 27 Kasım 2023; 1:52:22 >
  • Arkadaşlar malum sıfır TNF almak en azından benim için hayal oldu. Muhtemelen diğer bir çoklarımız için de öyle. son 2-3 kış hep dolap uygulamalarından ikinci el columbia ve TNF aldım giydim sattım. Hiç birisinde tam tatmin olamadım ikinci el olduğu için illa bi sorunu çıkıyordu. Ama aralarından en memnun kaldığım TNF'nin Antartica diye bir bomber modeli denk gelmişti hem su geçirmez hem de kaz tüyü dolgulu efsanevi bir montu. Ama o da dolapta çok beklemekten kokmuştu ben de sattım. Şişme kaz tüyü TNF mont almıştım ondan hiç memnun değildim. Yağmurda giyemiyordum ve sigara dan uçan bir kıvılcımdan hemen yandı. Bir daha asla narin bir mont almam isterse 2000 dolum kaz tüyü olsun bence çok kullanışsız. Şu sıralar gözünüze 3-4 bin TL ye çarpan su geçirmez kalın bir mont var mıdır? Havalar soğudu artık acil almam lazım.

• lucid dream kullanıcısına yanıt

Merinos yünü içlik en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 29 Kasım 2023; 9:34:1 >
  • Terapistci T kullanıcısına yanıt

İyi bir içlik ve yün kazakla üşümezsiniz.

Bu paraya alınabilecek en iyi mont.

www.decathlon.com.tr
    Su Geçirmez Mont - Avcılık ve Doğa Gözlemi - Yeşil - 100 -20°C
    https://www.decathlon.com.tr/p/su-gecirmez-mont-avcilik-ve-doga-gozlemi-yesil-100-20-c/_/R-p-303021?mc=8511672&c=YE%C5%9E%C4%B0L
  • İmanPower kullanıcısına yanıt

Siz bunu tavsiye edebilirim.

www.decathlon.com.tr
    Erkek Avcı Montu -5°C - Yeşil - Avcılık ve Doğa Gözlemi - 900
    https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-avci-montu-5-c-yesil-avcilik-ve-doga-gozlemi-900/_/R-p-310369?mc=8560070&c=YE%C5%9E%C4%B0L

Teşekkürler yorum için. İlk mesajınızda varmış cevap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucid dream -- 29 Kasım 2023; 22:59:17 >
  • karpuzcu ağabey şimdi ben eskişehirde okuyorum, malum soğuk bir şehir. ankaradan aşşağı kalır yanı yok. senin de önceleri önerdiğin iki adet mont var almak istediğim. önceleri atmışsın bu iki modeli de. baştaki tabiki daha iyidir fakat çok kalın, kaba gözüktü gözüme. bu sene eskişehir de öncelerine göre gayet ılıman geçiyor. sence ikinci mont da işimi görür mü? önereceğin başka model de olabilir.

@Karpuzcu.

www.decathlon.com.tr
    Erkek Su Geçirmez Outdoor Kar Montu/Kışlık Mont - SH900 -20 °C
    https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-su-gecirmez-outdoor-kar-montu-kislik-mont-sh900-20-c/_/R-p-340344?mc=8755599

www.decathlon.com.tr
    Erkek Su Geçirmez Outdoor Kar Montu/Kışlık Parka - SH500 -10 °C
    https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-su-gecirmez-outdoor-kar-montu-kislik-parka-sh500-10-c/_/R-p-336306?mc=8774019

• tanser61 T kullanıcısına yanıt

İkisi de işini görür. Çok üşürsen içine yün kazak giyersin.

Abi valla ne yaptıysam gittim denedim ikisinin de dizaynını sevemedim. Senin dediğin gibi mcmurdo falan alacağım galiba. Mart nisan gibi 220 euroya düşmüş, o ara alırım bu kışı bi şekil geçirip. Sence mcmurdo 1 mi 2 mi yoksa recycled mi alınmalı aralarındaki farkı biliyor musun? Yada https://www.tradeinn.com/dressinn/en/helly-hansen-nordsjo-coat/137626853/p?queryID=2726a6d0285405934272bd2902f41a1c&buscador_search şu nasıldır fikrin var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanser61 T kullanıcısına yanıt

1 ve 2 arasında sadece kullandığı teknolojinin adını değiştirmiş o kadar, recycled da geri dönüştürülmüş malzemeden yapışlar, 1 veya 2 bulduğunu al.

Mcmurdo alacaksan linkteki mont düşük kalır onun yanında kaz tüyü değil sentetik dolgu çünkü.

• Hocam merhaba. Ben şubat başında 1 haftalığına belçika,hollanda,danimarka,isveç gezisi yapacağım. Normalde Ankara’dayım. Konudaki tavsiyelerinizi okuyup TNF McMurdo aldım ama çok kalın ve ağır geldi. Gideceğim zamanda isveç falan aşırı soğuk gözükmüyor (-5 ile 1 derece arası). Normalde Ankara’da yaşıyorum, asıl orada kullanmak istiyorum. TNF Zaneck daha hafif olduğu için hoşuma gitti. Sizce o mont Ankara’da içime içlik giymeden, kazak,atlet,tişört vs. giyerek korur mu? Yurt dışında koruması için içime ekstra olarak içlik giysem yeter mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 26 Ocak 2024; 17:58:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt

Mcmurdo koruması için o kadar ağır :) bazen beni de yoruyor.

Zaneck sentetik dolu mcmurdo kadar korumaz ama bir içlik altına ince bir kazakla koruyabilir. Ankara da içlik giymeden koruması biraz da sizin soğukla aranıza bağlı aslında. Ankarada mcmurdoyu kışın tshirt ile giyiyorsanız zaneck kazakla aynı performansı verebilir diyorum. Ama %100 emin değilim çünkü gerçek kaz tüyü değil.

Hem hafif olsun hem altıma ince giyeyim diyorsanız TNF NUPTSE ama o da işte yağmurda korumasız maalasef .

Teşekkür ederim hocam. Peki başka markalarda hem hafif, hem yağmurdan koruyan hem de soğuktan zaneck’ten daha iyi koruyan bir mont var mı?

Edit: Columbia grand trek 2 diye bir mont gördüm. Yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 31 Ocak 2024; 17:20:18 >
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt

o mont çok ağır koşullarda bir işe yaramaz. Gerçekten ağır koşullara ağır mont gerekiyor. Bunların şahı canada goose ve gerçekten mcmurdo dan daha ağır :)

Çok teşekkürler yardımlarınız için. The North Face Zaneck satın aldım. Yurt dışına giderken içlik, yelek vs idare edeceğim artık. Ankara’da da içlik, kazak kurtarır diye umuyorum. Umarım grand trek 2, zaneck’ten daha iyi değildir :D

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.