Şimdi Ara

KIZILAY REKLAMINA BAKIN..... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
82.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
281 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eben oradan mı ? Oraları çok iyi biliyorsun galiba.
    Ananı babanıda al git orda yaşa.
  • Merhaba arkadaşlar. Şuan 37 yaşında bir talasemi hastası biri olarak, yaklaşık 1 yaşımdan beri 25 yaşıma gelene kadar ayda 4 ünite, 25 yasımdan şu ana gelene kadar ise ayda 2 ünite kan alan almak zorundayım ve almaya devam ediyorum. Şuana kadar hiçbir devlet hastanesinden kanı para karşılığı almış değilim. Diğer arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum. Daha önceleri kan bulmak gerçekten çok zordu. hastanelerde genelde kan olmazdı. Olsa bile ya acil hastalara kullanılmak için saklarlar yada yerine farklı gruptan da olsa birini getirmemiz şartıyla verirlerdi. Hal böyle olunca bizim için de (ailem ve ben) bu oldukça zor oluyordu. Hatta kan bilamayabiliyorduk. Sizde hak verirsiniz ki hayatını kan ile devam ettirmek zorunda olmak kolay değil. ilk başlarda yani yaklaşık 25 yaşıma kadar tam kan alıyordum. 25 yaşımda gene hastalığım sebebiyle geçirdiğim bir ameliyattan sonra kanın sadece kırmızı hücreleri olan eritrosit almaya başladım ve halen devam etmekteyim. Kan ürünü olan eritrositin kullanım ömrü yanlış bilmiyorsam 42 - 45 gün olması gerekiyor. Tam kanın ise daha kısa diye hatırlıyorum. Yani kızılayın aldığı o kadar kan nereye gidiyor diye soranlar var. Ben artık kan aramıyorum. hastaneye her gidişimde benim için hastane tarafından kızılay dan isteniyor. ve yaklaşık 2005 ten beri kanlarım kızılaydan geliyor(hani şu hekim seçme hakkı filan yürürlüğe girmişti ya işte o zamanlardan beri). Hastane ise bu kanın ücretini benden değil sigortalı olduğum için SGK ya fatura edip SGK dan tahsil ediyor diğer giderler ile birlikte. Nerden biliyorum? SGK tarafından SMS ile Sn:......bu bir bilgilendirme mesajıdır...… tarihinde .... hastanesi isimli sağlık kuruluşundan almış olduğunuz tedavi için kurumumuzca .....tl karşılanmıştır. Şeklinde mesaj geliyor.Ben ve benim gibi sürekli kana ihtiyacı olan insanların varlığı unutulmamalı. Herneyse şunu da söylemek istiyorum. Hastanenin bana verdiği her kan Kızılay kurumundan vericisi GÖNÜLLÜ DONÖR ibaresi ile gelmektedir(vericinin adı dahi yazmıyor, Önceleri yazıyordu galiba). Kanını aldığım herkese teşekkürler. Kimsenin bu durumlara düşmemesi dileğiyle. Sağlıkla kalın.

TÜRK KIZILAYININ AÇILAMASI:

Türk Kızılayı tarafından 2005'ten beri Türkiye’de hasta ve hasta yakınlarının arada kalmadığı, hastanelerle Kızılay Kan Merkezleri arasında kan ihtiyacının karşılandığı bir sistem kurulmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda şu an gelinen aşamada 1557 hastane ile kan temini konusunda protokol imzalanmış ve bu hastanelerin kan talepleri Türk Kızılayı tarafından temin edilerek direk hastanelere ulaştırılmakta, hasta ve hasta yakınları bu işlemlerle uğraşmak zorunda kalmamaktadırlar.

Sağlık Bakanlığı yayınlamış olduğu 2007/43 ve 2009/37 sayılı genelgeleri ile hastanelerin ihtiyaç duyulan kanı hasta ve hasta yakınlarından değil, öncelikli olarak Kızılay Kan Merkezlerinden temin etmeleri gerektiğini bildirmiştir. Bu doğrultuda artık bir çok hastane stoklarda istenen kan ürünü mevcut ise kan alım işlemi gerçekleştirmemekte, kan ihtiyacının tamamını Kızılay'dan karşılamaktadır. Türk Kızılayı Bölge ağı yapılanması ile (17 Bölge Kan Merkezi) Türkiye'nin her yerine ihtiyaç duyulan kanı nakledebilmektedir.

“Kan talepleri hastaneler tarafından yapılmaktadır. Bu doğrultuda istenen kan ürünleri merkezlerimiz tarafından direk hastanelere ulaştırılmaktadır .Kan da hastaneler tarafından diğer sağlık hizmetleri ile birlikte değerlendirilmektedir. Kan Merkezlerimiz sadece kanı alıp, gerekli işlemleri yaptıktan sonra hastanelere ulaştırmaktadırlar.

Kan Transfüzyonuna yönelik masraflar, yapılan test ve işlemler göz önünde bulundurularak Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından belirlenmekte ve resmi gazetede Sağlık Uygulama Tebliği ile yayınlanmaktadır. Türk Kızılayı da Sağlık Uygulama Tebliği çerçevesinde işlem yapmaktadır.Sağlık Bakanlığı’nın ekte yer alan 2005/91 sayılı genelgesinde bu işlemlerin nasıl gerçekleştirileceği açıklanmıştır.

Hastaların kan ihtiyacı olduğu zaman (hangi hastanede tedavi görürlerse görsünler,hasta kan bağışçısı olsun ya da olmasın) hastane Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezlerinden resmi talepte bulunur ve stoklar dahilinde talep edilen kan ihtiyaç sahibine iletilmek üzere hastanelere gönderilir. Hasta ve hasta yakınından herhangi bir ücret talep edilmez.

Şu anki çalışma şekli ile Hastanelerin hastalardan kan ücreti talep etmesi kesinlikle yasal değildir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ilgili hastanenin İl Sağlık Müdürlüklerine bildirilmesi uygun olacaktır.

Ülke kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılardan karşılar duruma gelmek için belirlenen hedefler doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir. Gönüllü bağışçı sayımız arttıkça daha çok ihtiyaç sahibine de ulaşabilir hale geleceğiz ve hastanelerin tamamı kan alımını bırakarak, kan ihtiyacını hasta yakınlarını arada bırakmadan kurumumuzdan karşılayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: frd34

Eben oradan mı ? Oraları çok iyi biliyorsun galiba.
    Ananı babanıda al git orda yaşa.
    Erdoganın yetiştirdiği tahammülsüz, kindar ve cahil gençlik.Seni kendi karanlığınla baş başa bırakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frd34 kullanıcısına yanıt
    Alkol'den vergi alıp imamın maaşını verdiklerinde ki alaka ne ise bu da o. Ne kadar acaip insanlarsınız yahu...
  • kralcamoka kullanıcısına yanıt
    Ee ne var bunda yüzlerce yıllık Türk devleti tehlike altına mı girdi maden suyundan Türk ifadesi çıkarılınca . İthal urunlerde kült haline gelmiş ürünler hariç (örn. İsveç çakısı) hiç Çin Xiaomi yada ABD Apple falan yazdığını gördünüz mü? Devlet kurumunun ürünü olabilir ama serbest piyasa da satılmak için çıkarılmış bir ürün Gazoz da Türk yazsa ne olacak yazmasa ne olacak daha ciddi şeylerle uğraşın yazıktır.

Sözüm sana değil bu arada dostum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halen şu kızılay kan ı satıyor muhabbetine girenler. tamam hadi sizden 30tl ye satın alıp 90tl ye ihtiyacı olana satsın. arada bi indirim falan uygular, devlet de kdv ötv falan ekler. sizin kafanıza göre aslında olay bu.

ortada ticaret yok, kızılay bir yardım kuruluşudur. Personelinin bir kısmı gönüllü olarak, bir kısmı ise maaşlı olarak çalışır.

her 1 kişinin bağışladığı kanın kızılaya olan maliyetini biliyor musun? Bilmiyorsun. öyleyse sus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfallen

Bu mesaj silindi.
    SANKİ BU GEVURLARIN HİÇÇ PARASI YOK BİR İKİ KUTUYU SIRF ADIMIZI LEKELEMEK İÇİN YAPTIRAMAYACAKLARR

SİL KARDEŞİM ŞU REZİLLİYİ LÜTFEN ALGI YAPMANIN ALEMİ YOK HEM BURASI MÜSLÜMAN BİR ÜLKE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Nerde kesiyorsunuz suan?

• quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

kardeşim bu resimde MONTAJ olabilir, büyük resmi görmek lazım; link verir misin?
    Link verebilirim ama o zaman tadı kalmaz.
  • Şu kan bağışı yapmıyorum, yapmam, bana 1.5 tl lik kek veriyor konularına girmiş insanlara söylüyorum....

İyişallah öyle bir kan ihtiyacınız olur ki Kızılayın kapısında yatıp kalkarsınız.

Ulan adı geçen şey insanların hayatını kurtarıyor. Bu nasıl bir mantık. İnşallah muhtaç kalırsınız...
  • Daha önce yine bi konuda da yazmıştım. Kızılay ayrıca kanlarınızı özel hastanelere satıyor. Hastanede çalıştığımda öğrendim. Her ay 20 binlira fatura kesiyordu. O faturaları gördükten sonra birdaha kan vermedim.
  • Kesinlikle Lösev. Bu kurbanı da Lösev'e bağışlayacağım.

• hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Boş konuşma.

• 15 senedir kan vermiyorum Arap Kızılay'ına.

• Bu kan vermem bağışı bıraktım filan diyenler inşallah size ya da bir yakınınıza kan lazım olmaz.

• Blindfallen kullanıcısına yanıt
    İZLEDİM SÜPERMİŞ, BÖYLE BAŞARILI BİR PROGRAMDA YER ALDIĞI İÇİN KIZILAYA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

Nerde kesiyorsunuz suan?
    Bir sene marketten kestim memnun kalmadım. Bu sene kayınpederle danaya girdim :)

• wRei kullanıcısına yanıt
    Dostum sorun yok. Benimde söylediğim bu zaten. Yurtdışında Türk Kızılay şeklinde satış zaten bir hayli zor olacaktır.
  • muratorkunbalik M kullanıcısına yanıt
    %5'lik bir kısım hastaneden ayrılırken talep edebiliyor. Ama hastaneden ayrılırken SUT kodu falan talep ederseniz onunla sabim yardımcı olabilir.
    ta
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.