Şimdi Ara

Kızınızı nasıl birisine verirsiniz? Empati yapalım... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir sahabe peygamber efendimize (S.A.V.) sormuş: Efendimiz evleneceğimiz kadında neye dikkat etmeliyiz? Yani nasıl bir kadınla evlenmeliyiz?

Peygamber efendimiz (S.A.V) cevap verir :Bir kadın 4 sebepten dolayı alınır buyurur.

1-soylu olduğu için,
    2-malı olduğu için,
    3-güzel olduğu için,
    4-İMANLI OLDUĞU İÇİN.

Siz bu dediklerim içinde İMANLI olanı alın buyurmuştur..

Bu bayanlar için ama bana kalırsa erkek içinde gayet mantıklı....

Yazdıklarımı bir abim anlatmıştı aklımda kaldığı şekliyle yazıyorum,yanlışım varsa düzeltin.

Cenab-ı ALLAH'TAN her zaman her şeyin hayırlısını isteyiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

İmanlı olup olmaması ger ailenin yapısına göre değişir.Aile solcu ise sağcıya kız varmez sağcıysa solcuya kız vermez:)

• quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

İmanlı olup olmaması ger ailenin yapısına göre değişir.Aile solcu ise sağcıya kız varmez sağcıysa solcuya kız vermez:)

Arkadaşım İMAN'dan bahsediyorum.

Sağ veya sol olaylarından degil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Allaha inancı çok büyük olupta daha sonradan dinini değiştiren yada ateist olan, Allah a inanmayan yada başka dinden olupta sonradan layıkı ile iman eden çok insan bilirim. İnançlar çok büyük değişiklikler gösterebilir. Söylemek istediğim neyin ne olacağını bilemeyiz.

Evlenmeden önce ve sonraki değişikliğin en büyük örneği aslında benim. 3 defa alkol komasına girmiş 3 ündede gözünü hastanede açmış sabah kalktığımda buzdolabındaki soğuk rakıyı sek kafaya diken birisi olarak. 5 yıldır ağzımdan içeri bir damla alkolun girmesini bırak alkollü içecek gördüğüm yerlerden dahi uzaklaşan birisi oldum. Ve içtiğim zamanlar konusunda sürekli pişmanlık yaşar Allah tan af dilerim şu anda. Keza maddi konularda da aynı değişiklik söz konusu.

Yani 5 yıl önce bana şu anda geldiğim durumu söyleselerdi sen böyle birisi olacaksın diye dalga geçiyorsunuz derdim kesinlikle inanmazdım.

Ama hayat bu sürekli değişiyoruz büyüdükçe, geliştikçe inançlarımızda ve hayatımızda büyük değişiklikler olabiliyor. Değişim doğamızda var zaten.

Şimdi bu kadar kısa sürede onca değişikliği yaşayan birisi olarak kızımı alabilecek kişi için nasıl kriter belirleyebilirim? Hiçbir şeyin garantisi yok dostum hemde hiçbir şeyin.

uzun bir hayatım yok ama bende birtakım değişiklikler yaşadım.

öyle küfelik değildim ama bende alkol alırdım.şimdi 5 vakit namaz kılıyorum.benim düşünceme göre insan içinde ne varsa ona dönüyor .elmas çamurada bulansa yine elmas.eşşeğede altın semer vursan değişmez.önemli olan karakter ve büyüme koşulları.ne olursa olsun insan illaki bu saydığım zamana geri dönüyor.

evlilik knusunda kriter beliremek zaten pek olanaklı değil.bayan-erkek ilişkileri tamamen allahın einde.hatta eski yunan mitolojisinde bile bu böyledir.tarh boyunca ilişkiler için büyü iksir bulunmamıştır.yani bu işler kader.sen evlenirsin adamla fabrikatör diye bir deprem gelir olur sana işçi.dağ gibi adam kansere yakalanır çeyrek porsiyona gelir.dünya güzeli dersin yaşlanınca yüzüne bakamazsın.genç evlenirsin 3 yıla ölür dul kalırsın.benim kendi etrafımdada gördüğüm evlilik konusunda tevekkül sahibi olmak.geleceği göremediğimize göre yapılacak olan bu.

ama yinede belirli kriterler olabilir.iyi bir eğitim iyi bir iş bulmayı %50 garantiler,devlet memuru devlet batmadıkça her ay maaşını alır,çalışkan iri kolay kolay tembel olmaz....yani körü körünede atlanmaz.adam her akşam kumarda ise ilerde değişir umudu bana çokda gerçek gelmiyor

• elbette bu şekilde yalnız yine de bazı şeyleri baştanda görmek gerekiyor... fakir çirkin birisine kim kızını verir ki? ancak aynı durumdaki birisi verir diyeceğim ama şimdi onlar bile parası olana bakıyorlar...

quote:

evlilik knusunda kriter beliremek zaten pek olanaklı değil.bayan-erkek ilişkileri tamamen allahın einde.hatta eski yunan mitolojisinde bile bu böyledir.tarh boyunca ilişkiler için büyü iksir bulunmamıştır.yani bu işler kader.sen evlenirsin adamla fabrikatör diye bir deprem gelir olur sana işçi.dağ gibi adam kansere yakalanır çeyrek porsiyona gelir.dünya güzeli dersin yaşlanınca yüzüne bakamazsın.genç evlenirsin 3 yıla ölür dul kalırsın.benim kendi etrafımdada gördüğüm evlilik konusunda tevekkül sahibi olmak.geleceği göremediğimize göre yapılacak olan bu.

• zaten çok büyük bir kusuru yoksa çiftlerde anlaşıyorsa sorun yok verilebilir.illa zengin diye kız verilmez.mesela ben "emrecan"a kız değil kedi vermem.paranın gökten gelmesine alışmış adam ne bilsin paranın kıymetini:)
  • kızınız çirkin olsun görürüm ben sizi
    topunuz evlendirmek için para verirsiniz damada

hiç bi zaman büyük konişmiim temiz aile çocuğu olsun yeter evini geçindirsin
    zaten nasipse ilerde daha iyi seviyeye gelirler
  • -İyi bir işi olacak
    -"Delikanlı" olacak

yeterli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

Vermem.Allah inşallah bana bir kız çocuğu bağışlamaz ya o cinnet geçirir beni ve kendisini öldürür yada ben cinnet geçirir kendimi öldürürüm

• quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Beyler size dayımın bana verdiği nasihatları aktarayım..

"Oğlum bi kızın peşine düşüp de aptal olma. Hiç bir kıza mecbur değilsin, asıl onlar erkeklere mecbur.. Çünkü senin paran var. Kimsenin peşinde koşma, eğlenmene bak. Kızların hepsindeki *m aynı *m. Birininki kare birininki diktörtgen birininki yuvarlak değil. Hepsi aynı şey."

Ayrıca 5 milyar kazanan adam, kendisine parası için gelen vasıfsız biriyle evleneceğine; Her hafta rusa gider ihtiyacını görür. Her gün istediği restorantta istediğini yer. Arkadaşlarıyla eğlenir hayatını yaşar.

5 000 ytl maaş olmasına rağmen saydığınız bu kadar alternatife göre eğer adam hala evlenmek istiyorsa elbet bir bildiği vardır...ama sizin anlayamayacağınız kesin AİLE kavramını...
    herkes çalışıyor ekmek parası kazanıyor geliri 7 milyar bile olupta temiz namuslu eşine çoluğuna çoçuğuna düşkün aile reisleri de mevcut bu dünya daa.İlla sizin bahsettiğiniz olay Ahlaksızlık meselesidir.Ahlak la ilgilidir.babadan ne gördüyse çocuk ister istemez aynı olur.ama sizin gibi ''Kızların hepsindeki *m aynı *m. Birininki kare birininki diktörtgen birininki yuvarlak değil. Hepsi aynı şey."zihniyetinde olanlar 5 000 ytl maaş +evlilik +dost hayatı yaşamak gibi bol çeşitli ve ben buna ne yazıktır ki ahlaksızlık diyorum böyle bir yaşam tarzı kurarlar...

• Konu hakkındaki görüşüme de gelince:
    Çok şükür ki kız evladım yok.Fakat Allah takdir eder de verir ise elbet onu hayırlısı ile yetiştirmek boynumuzun borcudur.sakınıp kollamak,hatalarıyla günahlarıyla onu kabullenmekde...sokağa atıcak bilinçte değiliz.
    ben evladıma her konuda eğitimi bilgiyi güveni aşılar,ona riskleri de anlatırım gerisi ona kalmış.iradesine.ve sonunda dua ederim baba olarak.
    Allah hayrılı insana düşürsün derim.ne para ne pul önemli değil.
    inançlı olup inancını unutmayacak,
    ahlaklı olup sonradan şaşırmayacak,
    taşı sıksa suyunu çıkaran,
    işsiz kaldı mı limon satıp ailesine para getirmeyi göze alan,
    kızımı seven bir damat isterim.
    ayda 5000 gelir isteyen bir k.pederin kızıda ayda en az 3000 ytl maaşla çalışması lazım maalesef.memuriyette kurtarmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD

1-adam olacak
    2-iyi bir işi olacak
    3-evi olacak
    4-arabası olacak
    5-evi full lux döşemiş olacak
    6-bana yardım edecek
    7-audi a6 varsa bana verecek
    8-kızımı hiç çalıştırmayacak yormayacak
    9-bize yakın oturan
    10-hep hediye ve para yardımı yapan bir damat olsa iyi olurdu

11- unutmadan söyleyim bir villa kesin olacak

tam tv deli kadin programlarina donmus
    is ,ev, villa ,yazlik, araba, vapus , ikele , ucak , ay bende karistirdim:)) daha ne kaldi:)))))

benim bir kizim var damat adayindan isteklerimi siralayim lk once notere gitmemiz lazim listemi bu okeylesin imazlasin :))) neyse simi citdi damatdan beklediklerimi yazayim
    1. KIZIMI COK SEVSIN ONA GERCEKTEN ASIK OLSUN!!!
    2. yalanisiz olsun (sahtekar, yalaka , aptal, olmasin!!)
    3. caliskan olsun caliskan adam ekmegini tastan cikarir
    4. sporcu olsun spor yapan adam disiplinli ve akilli, pratik zekali olur
    5. sigara , icki gibi hic bir kotu huyu olmasin.
    6. saygili olsun.
    7. nankor olmasin kendisine verilen degere nankorluk yapmasin yemek yedigi kaba pislemesin
    8. buyukle ve kucukle nasil konusacagini bilsin!! (univeriste bitirdim adam oldum diye degil kendini yetirtirerek adam olsun)
    9.ailesinine ve karisina nasi davranacagini bilsin (karistiranlardan Allah muhafaza , anne anne gibi sevilir kadin es gibi sevilir memleketimizde bilmeyen erkek coktur da)
    10. VATANINI VE MILETINI SEVSIN DEVLETIN MALI DENIZ YEMEYEN KERIZ DEMESIN

NOT:daha cok siralarimda arkadaslar SIKILIR okumaz nasilola yazmayim:)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.