Şimdi Ara

Kızınızı nasıl birisine verirsiniz? Empati yapalım... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
4.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Beyler herkes demiş 5 milyar maaş, ev, araba, hiç kötü huyu olmayacak vs... Sanırım hepinizin kızı/kız kardeşi; 180 boyunda 90-60-90 ölçülerinde, ev işlerinde becerikli, iyi kalpli, güler yüzlü, iyi yemek yapıyor, iyi bir anne olacak, tutumlu, yatakda yetenekli, sadık, saygılı, erkeğini çok sevecek, fedakar...
    O dediğiniz özellikle erkeği istiyosanız, karşılığında da böyle bi kız vermelisiniz..

Beyler biraz akıllı olun. Kendi kuyunuzu kazmayın. Niye böyle düşünüyorsunuz? Onlar evlenecek bir yuva kuracaklar. Bir doktor tıp fakultesini bitirdiğinde 25 yaşında oluyor. Tam evlenme yaşı, bu yaşta ne evi ne arabası olabilir. Evlenir karısıyla birlikte yavaş yavaş alabilirler ama. Doktor da şu anki en iyimser örnek. Ya memurlar ne yapacak? Evlenmeyecek mi? Saçmalıyorsunuz beyler.. Siz böyle dersiniz dersiniz; bir gün kıçıboklu, bi işi olmayan, kültürsüz, evde oturup tv izleyen, doğru dürüst yemek bile yapamayan, saygısız bi kadın için bile size de "5 milyar maaşın olacak" derler.

1 numarasın

• kendinizi ele alın. ben şahsen;
    1-araba
    2-ev(döşeli,sitede)
    3-2000-3000 ytl arasında maaş
    4-allahıma bin şükür terbiyem ahlakım yerinde.
    5-sigara alkol kumar karı kız işlerim yok
    6-cocukları cok severim
    ben bunların hiçbirine sahip olmadan kız istemeye gitmeye utanırım.
    Ama su da bir gercek ki kızınız tabi ki sizin cok güzel(ama baskları için de cok guzel olursa sabancıya bile gelin gidebilir,ama cok da guzel olmassa biraz zor bulursunuz sabancı koc falan)
    Ayrıca bende kültürü olmayan,calısmayan,bası kapalı olan ve guzel olmayan bi kız almam kendime
  • kızın durumuna göre karşıdan beklentilerde değişir diyorsun yane
  • Dohtur mühendise veririm.(kızımı)
  • öğretmene vermez misin
  • Şükr etmesini bilen, efendi bir insan ve kızımın sevdiği bir insan olsun, parasına puluna onlar aralarında karar versin, hayat onların sorumluluk onların
  • peki uzaklık sorun olur muydu?
  • mesela sallıyorum siz 45 yaşındasınız kızınız 20 yaşında kızı 40 yaşında birisi istiyor kız da kabul ediyor tepkiniz nasıl olurdu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

mesela sallıyorum siz 45 yaşındasınız kızınız 20 yaşında kızı 40 yaşında birisi istiyor kız da kabul ediyor tepkiniz nasıl olurdu?

Yok artık yav... Ne yapar ne eder çaktırmadan kızımı ikna ederdim. Ederdim etmeme gibi bi şansım yok.

Ayrıca kızımı efendi birine verirdim kafası çalışsın isterse fakir olsun ama bi mesleği bulunsun kızımda sevdiyse düşünmezdim. Ama önce efendilik...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erzincanspor

yarın öbür gün alıp ailenizi kız istemeye gittiğinizde görürüm sizi o zamanda aynı şartlar size sunulduğunda ne yapçaksınız? önemli olan iyi ahlaklı olsun ALLAH korkusu olsun..1 ekmekle de karın doyar yeter ki huzur olsun..

Erzincanlı oluşun değil mert ve delikanlı düşüncen beni etkiledi toğrağım ağzına sağlık...
  • tipe bakan yok mu :) çirkin mi yakışıklımı felan...
    çunku bakılırsa halimiz duman
  • ahhh kocum etrafına bak biraz para gözünü döndürmüş senin bzim ewe ayda 3mlyar cvarı girio Allaha Şükür yetiyor.
    tanıdıgım cok insan var askeri ücretle gecinen ole insanlar ne yapcak birader?
    quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

@emrcan peki sen nasıl bir eş istesin?

Eş istemem ben yani evlenmem gari resmi eşler olur tabiki onlardada özellik aramam güzel olsun yeter
    @karşıyakalııı
    4,5 bin ytl neki hocam yavBabam futbol menejeri sağolsun 18 e gelince isviçre fifadan kendi menejerlik belgemi aldımmı tamam2 bin ytl neyemi yetmez?Her ay ikisi kiyate alsa kendilerine ona bile zar zor yeter.2,3 ayakkabı tanesi 200 ytl olsa 600 ytl bunlar.E çalışıcaklar hergün ayrı kiyafet gömlek 80 90 ytl desek e gezmeye çıksa bunlar seyahetler çok çok zor hocam boşverin konu büyür gider

• quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Kızım var Allah nasip ederde o günleri görürsem onun gönlü kimi isterse ona gider. İşsizde olsa, ateistte olsa, tarikatçıda olsa, alkolikte olsa ne olur olsun karışmam.

Evlenmeden önce işsizdir sonra iş bulur

İşi vardır sonra işsiz kalır

dini bütündür sonradan dinsiz olur

ateisttir sonradan imanlı olur

alkoliktir sonradan alkolü bırakır

alkol kullanmıyordur sonradan başlar.

Bunların garantisi var mı?

yok. O halde istediğine gidebilir. Bana sadece hayır dilemek düşer.

o kadar abartma ama dediklerin doğru.özellikle maddi yönden fazla güvenmemek lazım.

inançlar ise büyük değişimler göstermez.

sen nasıl birine verirsin dersen benim gibi olsun.akmerezin yolunu bilmeyebilir bu bir eksiklik değil.evi arabası henüz olmayabilir.elinden iş geliyorsa mevcut iyi bir işi varsa çalışır alır evini arabasını.benim kızımın benden alıştığı bir maddi seviyesi varsa zaten çok aşşağılarda birinin isteme ihtimali yok.olursada çok karışmam ama karşı olduğumuda belitirim.

birde bazı arkadaşlar para olmadan evlenilir demişler ama malesef bu mümkün değil.başınızı sokacak eviniz olmazsa görürüm ben sizi samanlıkmı seyran oluyor.birde bna çocuk ekle.

kısaca kader kısmet bu işler.ne olacağı belli olmuyor

• vermezdim
  • maaşlı bir adamın 25-30 yaşlarında yani evlilik çağlarında evi olması biraz zor. Arabası belki olabilir.

5-10 milyar gibi rakamlar söylenmiş. O parayı sadece uzman doktorlar kazanabilir. Ve çok az sayıda mühendis. Yahut çok daha fazla parası olan zengin çocukları.

herneyse, zengin koca isteniyorsa, kız da zengin olmalı, yahut çok güzel olmalı, ikisi birden olsa tabi daha güzel olur. Ama bunlara sahip değilse bir kız, o zaman böyle bir koca bulamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 25 Ağustos 2008; 12:56:43 >
  • evet kızınız ilkokul mezunu işsiz ve çirkinse belki ameleler bile bakmayabilir kızınıza yani işin özü aslında davul dengi dengine olmalı boşuna söylememişler
  • SALLAYIN BİR YA HEPİNİZ PARACISINIZ FABRİKA MÜDÜRÜ OĞLU OLSUN (AMA AHLAĞI BERBAT OLSUN) YEMIN EDIYORUM HEPİNİZ VERİRSİNİZ BIRAKIN BU PALAVRALARI BIRAK YA
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Kızım var Allah nasip ederde o günleri görürsem onun gönlü kimi isterse ona gider. İşsizde olsa, ateistte olsa, tarikatçıda olsa, alkolikte olsa ne olur olsun karışmam.

Evlenmeden önce işsizdir sonra iş bulur

İşi vardır sonra işsiz kalır

dini bütündür sonradan dinsiz olur

ateisttir sonradan imanlı olur

alkoliktir sonradan alkolü bırakır

alkol kullanmıyordur sonradan başlar.

Bunların garantisi var mı?

yok. O halde istediğine gidebilir. Bana sadece hayır dilemek düşer.

o kadar abartma ama dediklerin doğru.özellikle maddi yönden fazla güvenmemek lazım.

inançlar ise büyük değişimler göstermez.

Allaha inancı çok büyük olupta daha sonradan dinini değiştiren yada ateist olan, Allah a inanmayan yada başka dinden olupta sonradan layıkı ile iman eden çok insan bilirim. İnançlar çok büyük değişiklikler gösterebilir. Söylemek istediğim neyin ne olacağını bilemeyiz.

Evlenmeden önce ve sonraki değişikliğin en büyük örneği aslında benim. 3 defa alkol komasına girmiş 3 ündede gözünü hastanede açmış sabah kalktığımda buzdolabındaki soğuk rakıyı sek kafaya diken birisi olarak. 5 yıldır ağzımdan içeri bir damla alkolun girmesini bırak alkollü içecek gördüğüm yerlerden dahi uzaklaşan birisi oldum. Ve içtiğim zamanlar konusunda sürekli pişmanlık yaşar Allah tan af dilerim şu anda. Keza maddi konularda da aynı değişiklik söz konusu.

Yani 5 yıl önce bana şu anda geldiğim durumu söyleselerdi sen böyle birisi olacaksın diye dalga geçiyorsunuz derdim kesinlikle inanmazdım.

Ama hayat bu sürekli değişiyoruz büyüdükçe, geliştikçe inançlarımızda ve hayatımızda büyük değişiklikler olabiliyor. Değişim doğamızda var zaten.

Şimdi bu kadar kısa sürede onca değişikliği yaşayan birisi olarak kızımı alabilecek kişi için nasıl kriter belirleyebilirim? Hiçbir şeyin garantisi yok dostum hemde hiçbir şeyin.

• quote:

Evlenmeden önce ve sonraki değişikliğin en büyük örneği aslında benim. 3 defa alkol komasına girmiş 3 ündede gözünü hastanede açmış sabah kalktığımda buzdolabındaki soğuk rakıyı sek kafaya diken birisi olarak. 5 yıldır ağzımdan içeri bir damla alkolun girmesini bırak alkollü içecek gördüğüm yerlerden dahi uzaklaşan birisi oldum. Ve içtiğim zamanlar konusunda sürekli pişmanlık yaşar Allah tan af dilerim şu anda. Keza maddi konularda da aynı değişiklik söz konusu.

Yani 5 yıl önce bana şu anda geldiğim durumu söyleselerdi sen böyle birisi olacaksın diye dalga geçiyorsunuz derdim kesinlikle inanmazdım.

Ama hayat bu sürekli değişiyoruz büyüdükçe, geliştikçe inançlarımızda ve hayatımızda büyük değişiklikler olabiliyor. Değişim doğamızda var zaten.

Şimdi bu kadar kısa sürede onca değişikliği yaşayan birisi olarak kızımı alabilecek kişi için nasıl kriter belirleyebilirim? Hiçbir şeyin garantisi yok dostum hemde hiçbir şeyin.

Benim ters oldu. Ağzıma sürmezdim alkol falan. 5 vakit namaz kılardım. Şimdi her gece içiyom. Bakalım evlenince n'olacak?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.