Şimdi Ara

Klima ile bilgisayarın aynı prizde çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarım laptop, bataryası iyi durumda ve üzerinde takılı, ayrıca kesintisiz güç kaynağı (UPS) bağlı.
    Bilgisayarın takılı olduğu prizden klimaya da elektrik çekmiştim.
    Klima soğutması devreden çıkarken ses sistemimden (USB ses kartı ve 5+1) çıt diye ses geliyor ve aynı anda usb klavyenin numlock led'i sönüyor. 1sn'den kısa bir süre klavyenin en son basılan tuşu basılı kalmış gibi hareket ediyor. Farklı priz kullanmamı önerenler oldu ama onu yapmam çok zor. Odada başka elektrik hattı yok. Sorun ne olabilir sizce? Farklı bir çözüm öneriniz var mı?

• Prizin içinden mi çektiniz? yoksa fiş ile mi ?

klima kaç bin btu. prizden max 16 a güç çekersiniz.

Klimanın elektriğini buattan çekerseniz daha iyi olur ya da elektrikçi çağırıp sigorta panosundan elektrik çekmelisiniz..
  • 5 tl gitde bir yeni priz al

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanshô dayû

5 tl gitde bir yeni priz al

hocam priz alsa tesisatını döşemesi lazım
  • Bilgisayarın UPS'ine elektriği direk prizin içinden çektim. Klima prize takılı fiş ile çalışıyor ve 9000btu.

Yeni piriz al diyen arkadaşı yüksek zekasından dolayı tebrik ediyorum.
  • Sigortadan cek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrekOnur

Merhaba arkadaşlar,
    Bilgisayarım laptop, bataryası iyi durumda ve üzerinde takılı, ayrıca kesintisiz güç kaynağı (UPS) bağlı.
    Bilgisayarın takılı olduğu prizden klimaya da elektrik çekmiştim.
    Klima soğutması devreden çıkarken ses sistemimden (USB ses kartı ve 5+1) çıt diye ses geliyor ve aynı anda usb klavyenin numlock led'i sönüyor. 1sn'den kısa bir süre klavyenin en son basılan tuşu basılı kalmış gibi hareket ediyor. Farklı priz kullanmamı önerenler oldu ama onu yapmam çok zor. Odada başka elektrik hattı yok. Sorun ne olabilir sizce? Farklı bir çözüm öneriniz var mı?

Klimanın elektrik hattının ayrı olması gerekirdi, değiştirebiliyorsanız önce bunu değiştirin. (bknz. Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği)

Eğer imkanınız yoksa çok küçük değerli bir kondansatörü(en az 400 V dayanıklı) prize bağlayabilirsiniz, sesin(parazitin) sebebi motora yol veren rölenin bobinidir. Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Klimanın elektrik hattının ayrı olması gerekirdi, değiştirebiliyorsanız önce bunu değiştirin. (bknz. Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği)

Eğer imkanınız yoksa çok küçük değerli bir kondansatörü(en az 400 V dayanıklı) prize bağlayabilirsiniz, sesin(parazitin) sebebi motora yol veren rölenin bobinidir. Saygılar...

Yardımınız için teşekkürler. Sanırım bahsettiğiniz şey paraziti önlemek için devreye bypass kapasitörü eklemek. Fakat bilgisayar zaten UPS üzerinden çalışıyor ve UPSin içinde o sistem vardır diye tahmin ediyorum. Belki binada toprak hattı olmadığı için paraziti toprağa gönderme işlemi gerçekleşemiyor olabilir.
  • Böyle bişey alsam işe yarar mı acaba?

Şebeke Filtresi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.