Merhaba, uzun süredir forumdaki arkadaşlar da bilir araç arayışım bulunuyordu. Skoda Kamiq Elite paket 2023 İstanbul'daki bir bayiiden aldım. Daha sonrasında da eve getirip otoparka bıraktım işlerim fazla yoğun olduğundan kullanamıyorum evden çalışıyorum. Dün araca bindim klimayı açayım dedim sadece fan üflüyor soğuk üflemiyor, belki hareket halinde olmadığım için böyledir dedim ama gene yok. Kullanım kılavuzunu ve internetteki videoları da izledim standart araç kliması manuel, benden kaynaklı bir sorun yok. 5 günlük aracın klimasının çalışmama sebebi ne olabilir? Ne yapmalıyım bu gibi bir durumda. Servis randevusu aldım ama bilgisizce gitmek istemiyorum yardımcı olursanız çok makbule geçer. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 25 Eylül 2023; 0:9:36 > |
Kliması Çalışmayan Sıfır Araç
-
-
Ac kesin açık değil mi hocam ? -
Evet hocam
-
Kliması biraz zayıf ama soğutmama gibi bir duruma da denk gelmedim. 2. ve 3. seviyelerde de denediniz mi? 1.seviyede çok düşük üflüyor çünkü. -
Bilgisiz gitmeyecek bir durum Yok aracınız garantili ve bellki klimada bir sorun var.servise gidip şikayetinizi belirteceksiniz onlarda sorunu ve sorunun neden kaynaklandığı bulup yapacaklar isterse klima sistemi tamamen değişsin.Sizin için önemli olan sorun çözüldü mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 20 Eylül 2023; 0:4:50 > -
Doğruca servise kardeşim.
İyiden kotuyr ihtimalleri sayıyorum,
Araçta klima gazı olmayabilir.
Kompresör fişi takılmamış olabilir.
Kompresör manyetiği bozuk olabilir.
Kompresörun kendisi komple bozuk olabilir.
Klima kontrol paneli bozuk olabilir.
Hepsini garantiden ücretsiz yaparlar, hiç burada vakit kaybetme, yarın doğruca servise sür. -
Cok sagolun hocam cevap veren diger arkadaslara da tesekkurler, umarim kolayca halledilir. Sonucu buraya yazacagim.
-
Tekrardan geçmiş olsun.
Moral bozmadan servisten halledin işinizi, güzel araç yapar Skoda, güle güle kullanın şimdiden. -
Klimayı açınca sağ tekerin altından bi bak kompresör dönüyormu diye. Dönmüyorsa 3 ihtimal var. Birincisi kompresör bozuk. İkincisi basınç müşürü bozuk. Üçüncüsü sistemde kaçak var ve kompresörü devreye almıyor.
2. Ve 3. İhtimaller basitçe halledilir. İlk ihtimal sıkıntılı iş, yani uzun sürme anlamında sök tak olacak, parça yoksa beklenecek. Ama gidişe engel durum olmaz. Parça gelince sökülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 20 Eylül 2023; 1:38:18 > -
Guncelleme:
Butun gun arac icin ugrastim. Sorunu bulamadilar. Aracin sokulecegini soyluyorlar ancak 5 gunluk araci niye tamir ettireyim? Sifir arac almanin ne anlami var o zaman. On konsol, tampon sokulup takilacak. Ustune araba yatmak zorunda kalacak.
Bozuk, kusurlu arac satip garantiden tamir ettirmek is degil.
Satin aldigim bayii'yi arayip satis danismani belki siz bozdunuz diyince Yuce Auto'yu aradim. Surecte basima gelenleri buraya yazacagim.
Toplam 95 km'de zaten 60 km'sini servislere gotururken yaptim...
Detayli olarak ilerleyen gunlerde de yazarim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sinirli ve Süratli
Klimayı açınca sağ tekerin altından bi bak kompresör dönüyormu diye. Dönmüyorsa 3 ihtimal var. Birincisi kompresör bozuk. İkincisi basınç müşürü bozuk. Üçüncüsü sistemde kaçak var ve kompresörü devreye almıyor.
2. Ve 3. İhtimaller basitçe halledilir. İlk ihtimal sıkıntılı iş, yani uzun sürme anlamında sök tak olacak, parça yoksa beklenecek. Ama gidişe engel durum olmaz. Parça gelince sökülür.Cok sagolun hocam, araci o kadar hevesli aldim butun hevesim seyim gitti yaptirsam bile buyuk ihtimal satacagim.
-
rez
-
Geçmiş olsun hocam. Gerçekten çok sinir bozucu ve üzücü.
Yerimizi alalım.. Umarım olmaz ama sanırım bayiye markaya çok sayıp söveceğiz burada -
Araba 5 günlük yazmıştınız geri iade hakkınız olması gerekir,tamir falan değil.Değişim bile değil,iade.Bunun üzerine yoğunlaşmalısınız -
Yepyeni aldığınız aracı "belki siz bozdunuz" diyecek kadar terbiyesizce konuşan bayiyi bence ifşa edin, elinizden ne gelebilir ki yepyeni bir aracın klimasını bozmak için? Hadi dijital klima kontrollerinde bir hasar, kırıklık, bozukluk varsa bir ihtimal adam şüphelenebilir orantısız güç kullanılmış diye ancak sorun içerideki klima tertibatında muhtelif aksamlarında olarak görünüyor. -
Kati surette aracınıza tornavida bile değdirtmeyin. Doğrudan iade etmeye çalışın. -
Sana tiggo 7 al dedik.
Neyse.... Ne biçim servis orası ya. Kompresörü değiştirip deneme yaptılar mı? Basınç müşürünü değiştirip deneme yaptılarmı? İçinde gaz varmı? Gaz yoksa basıp denedilermi? Hiç bilgi vermeden ne göğüs sökmesi yahu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 21 Eylül 2023; 22:46:48 > -
Aldığınız bayiyi ifşa edin bilelim ve ayak basmayalım.
Belkide siz bozdunuz ne demek yahu -
Yerinizde olsam güzel bir klimacıya gidip gaz kontrolü yaptırırdım , fabrikada gaz basılması unutulmuş olabilir diye düşünüyorum. Zaten içinde gaz yoksa çalışmama sebebi belli olmuş olacak . Kaçak varsa ayrı mesele tabi. Zaten klimacılar kaçak testi de yapıyor. İade etmeyle uğraşmak sizin seçeneğiniz tabi -
ayıplı mal değişim hakkı yokmu yav
Geçmiş olsun.
Bak bu başlığa gelenlerin çoğu "acaba chery mi?" diye gelmediyse bir şey demiyorum |
Yepyeni aldığınız aracı "belki siz bozdunuz" diyecek kadar terbiyesizce konuşan bayiyi bence ifşa edin, elinizden ne gelebilir ki yepyeni bir aracın klimasını bozmak için? Hadi dijital klima kontrollerinde bir hasar, kırıklık, bozukluk varsa bir ihtimal adam şüphelenebilir orantısız güç kullanılmış diye ancak sorun içerideki klima tertibatında muhtelif aksamlarında olarak görünüyor.
|
Aldığınız bayiyi ifşa edin bilelim ve ayak basmayalım.
Belkide siz bozdunuz ne demek yahu |
Anam bu araç chery olaydı gör şenliği.
|
Hemde tuzlukla. Vag grubu olunca da ölü taklidi yapıyorlar.
|
Doğruca servise kardeşim.
İyiden kotuyr ihtimalleri sayıyorum, Araçta klima gazı olmayabilir. Kompresör fişi takılmamış olabilir. Kompresör manyetiği bozuk olabilir. Kompresörun kendisi komple bozuk olabilir. Klima kontrol paneli bozuk olabilir. Hepsini garantiden ücretsiz yaparlar, hiç burada vakit kaybetme, yarın doğruca servise sür. |
Guncelleme: Butun gun arac icin ugrastim. Sorunu bulamadilar. Aracin sokulecegini soyluyorlar ancak 5 gunluk araci niye tamir ettireyim? Sifir arac almanin ne anlami var o zaman. On konsol, tampon sokulup takilacak. Ustune araba yatmak zorunda kalacak. Bozuk, kusurlu arac satip garantiden tamir ettirmek is degil. Satin aldigim bayii'yi arayip satis danismani belki siz bozdunuz diyince Yuce Auto'yu aradim. Surecte basima gelenleri buraya yazacagim. Toplam 95 km'de zaten 60 km'sini servislere gotururken yaptim... Detayli olarak ilerleyen gunlerde de yazarim. |
Ön tamponun göğüsün falan sökülmesi kabul edilebilir değil. Araç zaten trim sesine müsait ondan sonra toplayamazsınız. 95 km'de ki arabanın göğsü mü sökülürmüş? Bence de klima gazıyla alakalı bir durum var. Biz de ilk aldığımızda silecek suyu çok azdı.
|
Benzer içerikler
- eskpts022 ankara yolu 20 km geliş
- audi a4 1.8 tfsi kronik sorunlar
- subap ayarı fiyatı
- peugeot 301 1.5 bluehdi yorum
- araba bakımı ne kadar sürer
- ford tourneo courier 2024 teknik özellikleri
- fiat pulse
- 2. el dacia duster fiyat listesi
- bmw x5 2024 fiyat
- toyota c-hr hybrid fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X