|
Bildirim
|
Dizelciler için psikolojik sınıra gerek yok. Ben yetiyorum onlara.
|
Bizim milletimiz akıllı ondan oluyor bunlar.
2004 yaşında araba, 16yıllık. yılda 10-15bin arası binsen zaten 160-240bin km arası olacak. 15-20 yaşında arabayı 100bin km civarında piyasasının altında bulmaya çalışıyor. aynı araba kendisinde olsun piyasasının üstünde satmak ister fındık beyinliler... |
Bu söylediklerim konu sahibi için değil üstüne alınmasın, ben dahil herkes için geçerli.
İnsanların g.tünde donları yok ama araç değiştirmek için sıraya giriyorlar. Neymiş 200 bin oldu hemen değiştireyim. Bu kafayla ömür boyu borç içinde geçiyor işte Sonra insanlar neden agresif..... |
Bakımları düzenli yaptırıyorsanız ve hor kullanmıyorsanız 200bin km hiçbir şey değil, gittiği yere kadar binin bence. Bildiğiniz arabayı satıp bilmediğiniz sürpriz yumurta bir 2.el araç almak pek mantıklı değil bu zamanda.
Benim aracım da 260bin km'de, 1.9 dizel, saat gibi çalışıyor çok şükür bir sıkıntısı yok. Bu araçta psikolojik sınırım 400bin km. |
Böyle düşünenler yüzünden bir sürü otomobilin km'sini düşürüp satıyorlar.
İlanlara bakıyorum bazen, 200.000'den daha fazla km yapmış E39 çok az, Mercedes W210'lar da aynı şekilde. Focus, Fluence, Clio, Symbol vs. eski şirket çıkması araçlar 100.000 aşmamış hiçbiri. Uzun dönem kiralama araçları kiralama şirketinden çıktığı anda satıldıktan hemen sonra km'si düşürülüyor. Satılırken plaka da değiştiriliyor. Bunların bir kısmı yetkili servis kayıtlı değil, kiralayan şirket kendisi bakımını yapıyor. İlk muayene zamanı da gelmediği için orjinal km kaydı ilk kiralayan şirket dışında kimsede yok. Adam 60.000 km'de diye alıyor, halbuki 100.000'i geçmiş bile. Adam 120.000 km'de diye alıyor, halbuki 200.000'i geçmiş bile. Bazı otomobillerin birkaç defa km'si düşürülüyor. Her satışta gençleşiyor. Şu km psikolojisi iyi birşey değil. Yakıt parasından çekindiği için değil, arabası km yapmasın diye arabasını az kullananlar var. Neymiş, satarken rahat satarmış. Arabanızın bir sorunu yoksa, paranız yenilemek için çok değilse veya sıkılmadıysanız, kullanın gitsin... |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 5 Eylül 2019; 7:5:0 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 5 Eylül 2019; 9:35:30 > |
|
|
|
|