Şimdi Ara

Km’si Dusurulmus Arac Almisim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar;bir yil once aldigim araci 1-1.5 ay once kardesime devrettim.Kendisi araci muayene’ye goturdugunde km sinin dusurulmus oldugunu ogrendik.Araci alirken expertiz yaptirttim(rapor mevcut).İnternette arastirmam sonucu ya araci geri devralarak ya da kardesimin bana dava acmasindan sonra galericiye dava acabilecegim kanisina vardim.Uzun bir islemmis gibi gozukuyor ve de masrafli olucak gibi.Bu tip durumlarda avukat masrafimiz ne olur veya bir yol yordam gosterebilecek varsa cok sevinirim.Eger kurallara aykiri degilse bir isyeri olmayan bu seyyar galeri tarzindaki yerin ismini verebilirim.En azindan baska bir arkadas magdur olmaz.Malum sitede sattigi araclardan bir tanesinde km si orjinal degildir diye belirtmis,benim aracimin ilaninda km nin orjinal oldugu yaziyordu ve piyasa fiyatinda aldim ve ne yazik ki km’sini sorgulatmamak gibi bir hata yaptim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 liranız yok muydu?

• Benzer durum Bizim de başımıza geldi abim 1.5 sene önce galeri den araba aldı, 2 ay önce aracı saattı daha sonra satın alan şahıs aracın km sinin düşürülmüş olduğunu fark ediyor. Ve abimi arayıp kavga ediyorlar bizim de böyle bir durumdan haberimiz yok. En son ne gelişme oldu bilmiyorum adam abimi dava edeceğini söylemiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eger dava acilmissa,abinizinde galeriye dava acmasi lehine olur.

• 1 yıl önce aldığınızda aracınız muayenesi 2 sene önce yapılmış diyelim ki sizde muayenesinin bitmesine yakın aldınız bu aracı ya siz almadan önceki muayeneden önce km si düşürülmüştür yada muayenesini yaptırıp size satmadan önce km düşürülmüş olması lazım
  • Bir once ki muayene’ye 300 bin km de girmis arac,ben araci aldigimda ise 155 bin kmdeydi.Soylediginiz gibi aracin km si bir once ki muayeneden sonra dusurulmus elimde kanit olarak exper raporu var.Biraz cikicak masraflardan birazda ugrasmamiz gerekeceginden dolayi ne yapacagimiza karsr veremedik.Arac bendeyken farketseydim saniye beklemez dava acardim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satori88 -- 4 Aralık 2019; 8:0:6 >
  • Öncelikle geçmiş olsun, evet önce kardeşin sana dava açacak daha sonra sende aldığın yere dava açacaksın. Sonuçlanması en iyi ihtimal 2 yıl sürer ama zararını alırsın. Benim de başıma geldi ilgili konu linki:https://forum.donanimhaber.com/arac-km-dusurme-dava-sureci-dava-sonuclandi-edit-2-18-06-2019--136612779
    Dava şuan istinafta, ben daha paramı alamadım öyle söyleyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç sahibi bakımlarını yaptırıyor ve servis kayıtları yok diyelim. Muayene ye girerken 250 binde olan km yi 180 bine düşürüp girsin. Bir önceki muayeneye 150 bin km de iken girmiş olsun. Bu durumda satacağı kişi nasıl anlayacak ki km düşürüldüğünü?

• Bunların ağır suçları olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Araç sahibi bakımlarını yaptırıyor ve servis kayıtları yok diyelim. Muayene ye girerken 250 binde olan km yi 180 bine düşürüp girsin. Bir önceki muayeneye 150 bin km de iken girmiş olsun. Bu durumda satacağı kişi nasıl anlayacak ki km düşürüldüğünü?
    İki yilda bir muayene var. Sizin hesapla iki yılda 100 bin km yapmasi gerek. Mümkün tabi.

• funnerman kullanıcısına yanıt
    amatör olmayanlar böyle yapıyor zaten ve kanıtlama şansınız yok. arabadan anlayan birisi iyi kötü tahmin edebilir yine de ama iyi bir göz lazım. konu sahibinin aracında yapılan ise düpedüz yüzsüzlük, nasılsa bir şey yapamazlar diye umursamamışlar bile
  • Ya bu KM'nin mutlaka araçlarda hem PLAKA hem de ŞASİ hem de RUHSAT no'suna bağlı olarak alım-satım'larda bilinmesi, gösterilmesi gerek. TUVTurk bunu güzelce yapabilir sitesinde.

İsterse ücretli olsun ama mutlaka olmalı. Sahtekarlıkların bir nebze önüne geçilir.
  • Satori88 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle galericiyle aracı şuanki piyasa fiyatına geri alması için iletişime geçin şikayet edeceğinizi de belirtin anlaşamazsanız hukuk davası açmadan önce kardeşinizle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunun dilekçede ikinizin de adı imzası olsun.
    Ek olarak elinizdeli eksper o raporunu, bulabiliyorsanız aracı aldığınız sahibinden.com ilan numarasını ve km sorgulattığınız mesajın ekran görüntüsünü ekleyin
    büyük ihtimalle savcılık aşamasında galerici aracı sizden geri alır eğer almazsa savcılık aşaması tammakandıktan sonra paranızı geri almak için dava açarsınız

• Galerici ile irtibata gectim,gectigimiz sene 34.250 tl’ ye araci satin almistim ve galerici gectigimiz sene ki fiyattan alabilecegini soyledi.Bende 34.250 ye olabilmesi mumkun olmadigini gecen yil ve bu yil ki piyasa fiyatinin ayni olmadigi ve ekstra lastik,komple lpg degisim ve bircok masraf yaptigimi soyledim .40-42 bin olmasa bile 37 bine anlasabilecegimizi yoksa yasal haklarimi kullanacagimi soyledim ve oda dusunup sonra ki gun arayacagini soyledi ama aramadi.Elimde exper raporu var yalniz aldigim zaman acilmis olan ilanin ekran goruntusu Ve ilan numarasi ne yazik ki yok.Ptt km sorgulamadan plaka no ve şase no dan sorgulama yaptim onda da bu araca ait km kaydi bulunmamaktadir yaziyordu.Km nin dusuruldugunu kardesime ilk egzoz emulsiyonda soylemisler.Edevletten sorgulama yapicaz birde.Soylediginiz gibi yapilmasi en mantikli hareket kardesimle birlikte suc duyurusunda bulunmak.Bu tip insanlarin yanina kâr kalmamali.Araci aldigimda edevlet km sorgulama veya ptt sorgulamadan haberim yoktu.

Sayin wantastik actiginiz konuyu detayli inceledim,tamamen ayni olayi yasamisiz,bende sizin gittiginiz yoldan gidicem.Umarim yakin zamanda para elinize gecer,bu tip mahkeme sureclerime hakim olmadigim icin yorum tam yapamiyorum.

Forumu kullanmaya cok hakim degilim tek tek yanit yazamadim.İlgini ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.Onumuzde ki gunlerde suc duyurusunda bulunucaz,bulunduktan sonra guncel olarak konu altinda paylasicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satori88 -- 5 Aralık 2019; 3:13:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Araç sahibi bakımlarını yaptırıyor ve servis kayıtları yok diyelim. Muayene ye girerken 250 binde olan km yi 180 bine düşürüp girsin. Bir önceki muayeneye 150 bin km de iken girmiş olsun. Bu durumda satacağı kişi nasıl anlayacak ki km düşürüldüğünü?
    Malesef o durumda anlamak çok zor. Kimisi arabanın içinde ve dışındaki yıpranmayla bu araç bu km de değil kanısına varıyor ama yine de anlaşılması imkansız gibi.. Allah kimsenin başına vermesin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.