Şimdi Ara

Knight Online Saniyelik Takılmalar (Lag) Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba Arkadaşlar Konu açmayı düşünmüyordum ama artık ısın ıcınden cıkamayacağimi anladım bunun ıcın Sizden konu hakkında yardımlarınızı veya görüşlerinizi beklicem umarım bu sorunu sizlerle hep beraber çözeriz.
    Knight Online yi 2005 ten bu yana oynuyorum suana kadar teknık acıdan veya oyundan kaynaklanan hiç bir sorunla karşılaşmadım.Suan yasamış olduğum sorun Oyun ıcerısınde belirli aralıklarla yani ortalama 10 sanıyede bir, anlık veya saniyelik takılamalar meydana geliyor.
    örnek oyuncuların cok olduğu yerlerde normalden dahada fazla takılıyor.

Kullandığım Notebook PC [ Asus G73JW Gamers Series] ( Asassin Creed BrotherHood,NFS Unleashed2,Max Payne3,Crysis2) Gibi Oyunlarda kasılma,donma,ısınma söz konusu değildir denendi.(1920:1080) çözürnürlükle oynanmıştır.
    PC 2 ci el alınmıştır ama sıfırdan farksız temizliktedir..(1 yıllıktır) yeni aldım.

Genel Özellikler
    İ7 işlemci 1.73 ghz 8 çekirdekli
    8gb Ram
    Nvidia GTX460 1,5gb harici Ram Bellek Totalde 4GB
    1TB HDD

1-Driverların hepsi güncel (driver scanner 2013 yazılımı ile hepsi güncellenmiştir)
    2-ADSL hızım 8192 (Kotasız)
    3-Modem markası TP-LİNK W815N Kablosuz 150Mbps (Eski modemim bozulduğu için değiştirilmiştir)
    4-F-secure ve Comodo Firewall yüklü Virüs yok
    5-Lisansli Windows 7 64 bit kullanıyorum.
    6-Bİos Güncellemesi yapıldı.
    7-Ekran kartı sıcaklığı,İşlemci Sıcaklığı Normal.Sorun olsa diğer oyunlarda da olurdu.

Not:Format Atıldı.Antivirüs kurulmadan denendi.TTnet ile görüşüldü.Modem Kontrol edildi.Sistem optimize programları denendi.kablolu olarak internete bağlanıldı.SONUC başarısız...

Denenmeyen Son 2 şey kaldı.Bunlarda Laptobu Açıp temizlemek oda olmazsa modemi değiştirmek.Onlarda işe yaramazsa Laptopu satıcam :)

Artık sizlerin görüşlerinizi beklicem belki daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen vardır diye konuyu açtım bilgi sahibi arkadaşlardan öneri ve tavsıye bekliyorum.Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blake32 -- 16 Nisan 2013; 3:41:44 >

• Knight Online mantığını tam bilmiyorum ama wow gibi bir çok server var ise başka serverda denemenizi öneririm. Diğer oyunlarda bir problem çıkartmadığına göre ve sizden yana internetten bir sıkıntı olmadığını söylediğinize göre server konusu aklıma geliyor. Başka online oyunlarda deneme yaptınız mı?
  • Lagg olmasının bilgisayarın sistemi ile bir alakası yoktur genelde.lnternet hızınla ilgilidir.
    speedtest.net'ten internet hızına bak,oradan önemli olan download mbit veya upload değil "ping" e bak..Ping zaten 50 üstü ise öyle şeyler olması normal ama değilse,virüs falanda yok diyorsan serverden bir sorun vardır.Arkadaşlarına vesaire sor oynayan arkadaşlarına onlardada böyle bir problem varmıymış ?
  • Başka online oyunlarda deneme yapmadım.Evet bikaç serverda daha denedim.Ping 55-60 Arası çıkmakta Çok kötü bi oran değil aslında.Ama Knight için kötü bi oranmı onu bilmiyorum.Evet nadirde olsa bazı kişilerde aynı sorundan yakınıyor.Ben bugun Baglantısı iyi olan bir internete gidip orada deniyicem.Sorun devam ederse Modemi değiştirip İnternet bağlantımı yükselticem.Bu sorunu çözücem illaki öyle veya böyle.Değerli Tavsiyelerınıze teşekkürler.
  • Suanki Ping değeri 35ms Ayrıca Sadece Ping Test Sayfasından yaptığım Sonucta ''B'' Çıktı Ve buda oldukça iyi bir sonuç.Kafam iyice karıştı Bu durumda gerçekten.
  • benzer sorunu metin2 de yaşadım. boş map lerde bile 15-20 saniyelik laglar yaşıyordum. aynı anda oyunda olan arkadaşlarım normal bir şekilde oynayabiliyordu.
    telekomdan test için biri geldi. hattı kontrol etti. bina girişinden değerler normaldi fakat daire içindeki kablodan sorun çıktı. sinyal kesilerek geliyordu. daire içinde daha kalite bir kablo satın alıp ADSL modeme kadar yeni kablo çektim. bir de modemim eskiydi 4 GB hızın üstünde eski bir model olduğu için sinyal arada gidiyordu. yeni bir modem satın aldım. Airties 5450 model.

Lag sorunundan tamamen kurtuldum.

Not: eski kablo içinde bir 2 bakır tel geçen standart kalitesiz bir kabloydu. şu an ki kablo bina içerisine gelen kabloda kullanlan ve öncekine nazaran baya kaliteli bir kablo. daire içinde kullanyorum. sorun düzeldi.

senin sorunun kesin bu olmayabilir. ama kablonu ve modemini test et derim.

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: rafetman

Öncelikle Merhaba Arkadaşlar Konu açmayı düşünmüyordum ama artık ısın ıcınden cıkamayacağimi anladım bunun ıcın Sizden konu hakkında yardımlarınızı veya görüşlerinizi beklicem umarım bu sorunu sizlerle hep beraber çözeriz.
    Knight Online yi 2005 ten bu yana oynuyorum suana kadar teknık acıdan veya oyundan kaynaklanan hiç bir sorunla karşılaşmadım.Suan yasamış olduğum sorun Oyun ıcerısınde belirli aralıklarla yani ortalama 10 sanıyede bir, anlık veya saniyelik takılamalar meydana geliyor.
    örnek oyuncuların cok olduğu yerlerde normalden dahada fazla takılıyor.

Kullandığım Notebook PC [ Asus G73JW Gamers Series] ( Asassin Creed BrotherHood,NFS Unleashed2,Max Payne3,Crysis2) Gibi Oyunlarda kasılma,donma,ısınma söz konusu değildir denendi.(1920:1080) çözürnürlükle oynanmıştır.
    PC 2 ci el alınmıştır ama sıfırdan farksız temizliktedir..(1 yıllıktır) yeni aldım.

Genel Özellikler
    İ7 işlemci 1.73 ghz 8 çekirdekli
    8gb Ram
    Nvidia GTX460 1,5gb harici Ram Bellek Totalde 4GB
    1TB HDD

1-Driverların hepsi güncel (driver scanner 2013 yazılımı ile hepsi güncellenmiştir)
    2-ADSL hızım 8192 (Kotasız)
    3-Modem markası TP-LİNK W815N Kablosuz 150Mbps (Eski modemim bozulduğu için değiştirilmiştir)
    4-F-secure ve Comodo Firewall yüklü Virüs yok
    5-Lisansli Windows 7 64 bit kullanıyorum.
    6-Bİos Güncellemesi yapıldı.
    7-Ekran kartı sıcaklığı,İşlemci Sıcaklığı Normal.Sorun olsa diğer oyunlarda da olurdu.

Not:Format Atıldı.Antivirüs kurulmadan denendi.TTnet ile görüşüldü.Modem Kontrol edildi.Sistem optimize programları denendi.kablolu olarak internete bağlanıldı.SONUC başarısız...

Denenmeyen Son 2 şey kaldı.Bunlarda Laptobu Açıp temizlemek oda olmazsa modemi değiştirmek.Onlarda işe yaramazsa Laptopu satıcam :)

Artık sizlerin görüşlerinizi beklicem belki daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen vardır diye konuyu açtım bilgi sahibi arkadaşlardan öneri ve tavsıye bekliyorum.Saygılar

tıpatıpatıp aynı sorunlar bende var anlamış değilim neden olduğunu çözum bulabılırsen lutfen bana ulaş şahsen 1 senedır cozum bulamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sorunu Çözdüm.Bir arkadaşımdan ödünç Olarak çok kaliteli bir modem aldım.Ve eve gelip denedım zarre kadar takılma veya lag oluşumu yok.Sorun tamamen modemmiş Tahmin ettiğim gibi.Bu sorunu yasayan arkadaşlar varsa online oyunlar için Modem alırken çok dikkat etsinler.Kaliteli modem olmazsa Online oyun çekilmez oluyor.
  • quote:

Arkadaşlar sorunu Çözdüm.Bir arkadaşımdan ödünç Olarak çok kaliteli bir modem aldım.Ve eve gelip denedım zarre kadar takılma veya lag oluşumu yok.Sorun tamamen modemmiş Tahmin ettiğim gibi.Bu sorunu yasayan arkadaşlar varsa online oyunlar için Modem alırken çok dikkat etsinler.Kaliteli modem olmazsa Online oyun çekilmez oluyor.

cok enteresan modeli ne modemin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben suan draytek vg2800 modelini aldım çok kaliteli bir modem arkadaştan aldığımda aynısıydı zaten.250 lira bıraz yüksek bı rakam olabilir ama online oyunlar ıcın mecbur almak zorunda kaldım
  • quote:

ben suan draytek vg2800 modelini aldım çok kaliteli bir modem arkadaştan aldığımda aynısıydı zaten.250 lira bıraz yüksek bı rakam olabilir ama online oyunlar ıcın mecbur almak zorunda kaldım

sende nası kasmalar oluoduki etrafa bakınca veya cz ortasındayken kasılmalarmı oluodu
  • yaşadığın problem takılmamı yani karakterin yürüyor ama takılarak ? ya da oyun donuyor sonra tekrarmı geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALAMOTH

yaşadığın problem takılmamı yani karakterin yürüyor ama takılarak ? ya da oyun donuyor sonra tekrarmı geliyor ?

oyundakı fps dusmesı ve kasılmaların modemle hiç alakası yoktur söyliyim
  • Bencede yok ekran kartından olabilir. Efektleri kapat öyle bir dene
  • aynı sorunu bende yaşıyorum arkadaş aynı konuyu başka forumada açmış

oraya en son yazmış modemdeymiş sorun diye bende aynı sorunu yaşıyorum airties5021 modem var

hangi modemi almalıyım??
  • hortlattım ama beyler bende de mesela sw basıyorum 2 3 saniye sonra basıyor yani bildiğimiz lag. sorun nedendir 1299 ardream oynuyorum
  • Hocam server ile alakali durum bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnegzokarub

hortlattım ama beyler bende de mesela sw basıyorum 2 3 saniye sonra basıyor yani bildiğimiz lag. sorun nedendir 1299 ardream oynuyorum

İnternetinden yada serverın bant genişliğinden kaynaklı başka servera girmeyi dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.