Şimdi Ara

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!! (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.135
Cevap
8
Favori
337.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • safranboy fotolar in guzel simdi baktim gogler sorun degil bu arada 875 de perfekt touch varmi varsa kullanmani tavsiye ederim cok ise yariyor
    quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

benim resimlere yorum yok mu
  • renk canlı değil gibi ne düşünüyorsun bu konuda? Evet perfect touch var ve cok güzel gercekten
    quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

safranboy fotolar in guzel simdi baktim gogler sorun degil bu arada 875 de perfekt touch varmi varsa kullanmani tavsiye ederim cok ise yariyor
    quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

benim resimlere yorum yok mu

• ya üstteki c875 deilmi o aha canlı gibi gözüküyor???
  • arkadaslar ben bu bölümü yeni gördüm bendede kodak z740 var bende ondan sizlere bir demet sunayim umarım begenirsiniz
  • merhaba arkadaşlar hepinize,

foruma yeni üye oldum itiraf ediyorum ve bu ilk yorumum...

bu başlık altındaki tüm yorumları okudum bu sorumu da bunların ışığında açıyorum ki yorum belirten arkadaşların yazdıklarından çok faidelendim sağolsunlar... şimdi dijital fotoğraf makine tercih maceramı ve makinada hangi tür özelliklerimi istediğimi belirteyim sizler de yardım ederseniz sevinirim :)

son günlerde nedendir bilmiyorum yoğun şekilde fotoğraf çekme isteği var... manzara ile birlitke daha çok yakın cisimler ve enteresan anları resmetmek istiyorum.. biraz da "profesyonel olsun, hani makinayla çektim oldu gibisinden olmasın" mantığındayım.. (belirteyim bu ilk makinam olacak) bu sebeplerden dolayı yaptığım ufak çaplı araştırmalar sonucu kodak P712 yi kestirdim ilk olarak gözüme... onu seçmemin nedeni kaliteli resimler ve dahası çekim yaparkan manuel olarak müdahale edebilme isteğim...

lakin sizin yaptığınız yorumları görünce aynı işleye sahip olup daha uygun fiyatlarda olan kodak Z710u tanımış oldum..

ayrıca koyduğunuz resimlerden kodak C875in de yabana atılır bir makina olmadığını gördüm..(optik vizör olayını da anlamış oldum)

şimdi net bi kaç soru sorup, diğer görüşlerinizi de almak istiyorum...

1) P712 ve Z710 arasında benim gibi bir kullanıcı açısından bi fark olur mu? yani fiyat olarak Z710 daha cazip, hem benim ihtiyacımı fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum Z710, siz nedersiniz? (ayrıca P712 ebat olarak taşımakta güçlük çıkarır gibi duruyor)

2) yoksa ben, ihtiyaçlarımı karşılamaz zannettiğim halbuki bana fazla bile gelebilecek olan(belki gerçekten böyledir) C875 tipindeki makinaları hiçe mi sayıyorum??

sorularım bunlar.. biraz profesyonel olsun istediğimi belirteyim tekrar, öyle bas-çek gibisinden kolaya kaçmak istemiyorum... işin zevkini tatmak istiyorum kısacası :)

şimdiden teşekkür ederim... (off çok uzun oldu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustt -- 31 Mart 2007; 20:29:31 >

• yeni bir model icat ettik.Tabiiki c 743.uyarınıza teşekkürler.Makinam bugün geldi.şimdilik deneme yanılma safhalarındayım.ilk izlenimim pil ömürleri birkaç çekimden sonra bitti.üzerinde aa yazan pili 1 saat şarj ettim yinede bir kaç çekimden sonra bitti.diğer üzerinde 2700 yazan pil ise oda boşmuş zaten.görüşmek üzere saygılar.
  • mrb arkadaşlar..bende uzun süredir kodak Z7590 kullanıyorum,inanın bu gün yeni bir makine almaya kalksam yine kodak alırım,kodak Z serisi optik zomu ile harika fotoğraflar çekebilirsiniz...
  • yeni bir iki resim ekliyorum dostlar v705
     KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!!

[simage]www.imageshack.us [/simage]

• görüntüler net değil.!!!!!!! arabaların plakasını dahi doğru düzgün secemedim. sendeki makinayı hiç kullanmadım ama daha kaliteli çekim yapıyordur diye düşünyodum hep... belki sizler için görüntü kalitesi güzel olabilir ama bana göre görüntüler cok buğulu.
    (not=gözlerim saglamdır)...

orjinal boyutta arkadasın resminden kesilmiştir..

http://www.geocities.com/yasinkarsli/1.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 1 Nisan 2007; 16:18:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

görüntüler net değil.!!!!!!! arabaların plakasını dahi doğru düzgün secemedim. sendeki makinayı hiç kullanmadım ama daha kaliteli çekim yapıyordur diye düşünyodum hep... belki sizler için görüntü kalitesi güzel olabilir ama bana göre görüntüler cok buğulu.

banada öle geldi buyuk halinde bakınca fotoğrafları net cekememişsin gibi

• dostum simdi arabalarin plakasini secemedim demissin oncelikle sunu soliyeyim bu fotografta on planda olan kilise ve cekimde farkindaysan bayag bir uzaktan yaklasik 30 metreden cekildi ikincisi buraya resim eklerken boyutundaki kucultme nedeniyle azda olsa netlik kaybi olur profesyonel fotografcilar bu kaybi onlemek icin photoshopdan yararlanirlar ama ben ihtiyac duymuyorum dogalliktan yanayim ucuncusu de kodakin elimdeki v 705 modeli ve bircok modelinde perfekt touch teknolojisi var ama ben bu fotografta onu dahil kullanmadim ve gelelim plaka olayina resmin elimdeki orjinaline 2x zoom yapinca dikkat et 4x veya 8x degil plakalarin hepsini okuyabiliyorum eger amacim plakalarin okunmasi olsaydi on planda kilise degil otolar olurdu ve optik zoomdan yararlanirdim netice itibari ile fotolara yorum yaparken sadece netlik buguluk falan diye siradan bir yaklasimci gibi degil kompozisyon derinlik ve kadrajlama kavramlarina dikkat edersek hem yorum yapmis olmak icin yorum yapmamis oluruz hemde fotografci dostlarimizin emegine haksizlik etmemis oluruz saygilarimla
    quote:

görüntüler net değil.!!!!!!! arabaların plakasını dahi doğru düzgün secemedim. sendeki makinayı hiç kullanmadım ama daha kaliteli çekim yapıyordur diye düşünyodum hep... belki sizler için görüntü kalitesi güzel olabilir ama bana göre görüntüler cok buğulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 1 Nisan 2007; 17:21:47 >

• dediğin doğrudur arkadasım, aktarırken görüntü kaybı olabilir. amacım seni veya makinanı karalamak kesinlikle değil. fotoğraf konusundada kompozisyonu cok iyi bilirim. ama ben fotoğrafına yorum yapmadım. otuz metreden bir arac plakası cıplak gözle okunabilir. benim dediğim, yada demek istediğim, bu fotoğrafta kaba tabiriyle buğulanma var. tabiki bircok sebebi olabilir. belki daha dikkatli yada baska özellikleride ekleyerek cekmiş olsaydın olmazdı belkide. dahada net olabilirdi. ön planda kilise var demişsin, ama arabalar zaten kilise ile beraber. arada 1 bucuk metre ancak var...
    2x le heralde sen elindeki orjinal fotoğraftan plakaları tam görüyosun. sol kısımda kalan aracların plakalarını ne yaptımsa göremedim.

yanlış anlamana üzüldüm acıkcası. yorum yapmış olmak için yapmış olsaydım daha farklı olurdu. bana göre eksiklik olarak gördüm bu fotoğraftaki bi kac noktayı hepsi bu. senin dediğin gibi perfect touch seceneği ile yada baska ayarlarla değişirmiydi onuda bilemem. fotoğraf doğal olsun daha iyi demişsin, doğallığa diyecek bi sözüm yok ama makinamdada özelik varsa sonuna kadar kullanırım. doğallığa sahtelik katmamak önemli, ama kalite ve zevk katmak doğallığa doğallık katar. daha hoş olur bence...

• avanoss kardesim fotograftaki bahsettigin netlik kaybi belki havanin kapali olmasi ve gunesin olmamasi olabilir neticede sende bilirsin butun sartlar musait olsada bazen istedigimiz netligi alamayabiliriz cunku amator fotogracilik ayri profesyonel ise apayri arkadasimda canon powershot s3 var simdi kalkipta onunla yarisirsam bastan kaybetmis olurum ayni kareyi ilerde tekrar cekerim ve birazda optik zoom eklerim bakalim daha guzel bir goruntu alabilcekmiyiz elestirine lafim yok tabiki sygilar
    quote:

dediğin doğrudur arkadasım, aktarırken görüntü kaybı olabilir. amacım seni veya makinanı karalamak kesinlikle değil. fotoğraf konusundada kompozisyonu cok iyi bilirim. ama ben fotoğrafına yorum yapmadım. otuz metreden bir arac plakası cıplak gözle okunabilir. benim dediğim, yada demek istediğim, bu fotoğrafta kaba tabiriyle buğulanma var. tabiki bircok sebebi olabilir. belki daha dikkatli yada baska özellikleride ekleyerek cekmiş olsaydın olmazdı belkide. dahada net olabilirdi. ön planda kilise var demişsin, ama arabalar zaten kilise ile beraber. arada 1 bucuk metre ancak var...
    2x le heralde sen elindeki orjinal fotoğraftan plakaları tam görüyosun. sol kısımda kalan aracların plakalarını ne yaptımsa göremedim.

yanlış anlamana üzüldüm acıkcası. yorum yapmış olmak için yapmış olsaydım daha farklı olurdu. bana göre eksiklik olarak gördüm bu fotoğraftaki bi kac noktayı hepsi bu. senin dediğin gibi perfect touch seceneği ile yada baska ayarlarla değişirmiydi onuda bilemem. fotoğraf doğal olsun daha iyi demişsin, doğallığa diyecek bi sözüm yok ama makinamdada özelik varsa sonuna kadar kullanırım. doğallığa sahtelik katmamak önemli, ama kalite ve zevk katmak doğallığa doğallık katar. daha hoş olur bence...

• dijital fotoğraf makinesi aldığımda canon veya nikon alacaktım.fotoğrafçı arkadaşım kodak almamı tavsiye etti ve o zaman birazda uygun bir fiyata cd33 aldım (c330 un aynısı sayılır).halen kullanıyorum.ev arkadaşımın canon a530 u var iş yerinde kullandığım nikon colpix serisine ait bir dijital makina var.fotoğrafları tek kelime ile süper.özellikle çıkartmak istiyorsanız çok iyi.hatta fotoğrafçı bile şaşırdı bu kadar iyi oldunu beklemiyormuş.kodak hakikaten kolay kullanışlı ve sağlam bir makina.yeni çin malı canonlara fazla güvenmeyin derim ben.bundan sonraki alacağım makina yine kodak olur.z730 almayı düşünüyorum.bendekinide ağabeyime verecem

• Aşagıda 2 ayrı tarıhte çekilmiş fotograf var.yer aynı. açı bıraz farklı..(benım memleket-Fethiye-kemer-çaygözu)..bu fotoraflardan biri kodak c 340 ile digeri ise canon a 520 ile çekildi.Hangisi kaliteli ve canlı..hangisi kodak,hangisi canon..?

• ustteki kodak bence
  • bakalım diger arkadaşlar ne diyecek....
  • üstteki benim tahmininme göre kodak. alttaki canon. fotograflarda noise olayı bakımından fark yok gibi. keşke aynı açı ile aynı yerin fotograflarını cekmiş olsaydın, farkları görmek daha kolay olurdu. ama kesinlikle iki resimde birbirinin altında kalmaz.
    ayrıca böyle bir yerde yasamakla cok sanslısın bence
  • alttaki kodak arkadaşlar:D
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.