Şimdi Ara

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.135
Cevap
8
Favori
337.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: doe7

Arkadaşlar herkese merhaba..! öğleden beri okuyorum tüm yazılanları. inanın insanın kafası çok karışıyor. öyleki, c743 le yola çıktım sonra acaba 875 mi alsam, daha sonra yahu bu z 710 ve v705 in ne güzel fotoları varmış dedim. çık işin içinden çıkabilirsen. hep daha iyiye ulaşma arzusundan olsa gerek :))

kompakt sınıf bir makine arzularsan bence c875 oldukça iyi bir model seçimi olacaktır ama bir önceki arkadaşın da dediği gibi ve benim de çok hoşuma giden bir model olan z710 u da makinenin büyüklüğü sorun olmazsa tercih edebilirsin..
  • kafan bir karistimi allah kolaylik versin ama sende en azindan kafanin karistigi noktayi benim basima gelen gibi bir modelde yani kodakta toplamissin burda one cikan alacagin makinanin boyutundan foto kalitesine lensinden iso degerlerine kadar incelemeleri yapip son olarakda inceleme forumlarinda ve bizim forumlarda cekilen fotolara bakman ondan sonra ikiye indirince bizde fikrimizi soyleriz dostum yok simdiden soyle diyorsan kendim kullaniyorum diye asla yazmam kucuklugu 5 x optik zoomu genis acili scneider kurznach lensli v 705 tir fiyati pahali gelirse ve boyutlar az daha buyuk olsun farketmez dersen c 875 yok makinam buyuk olsun ama biraz daha fazla manuel ayar vs icersin dersen z 710 veya yeni cikan z712 dir ama suna emin ol kodak deyince akla ilk gelen canli renkler ve netliktir bugun en eski model bir kodakta bile halen canli renkler mevcut o nedenle kafani fazla kurcalamadaN BIRINI BEGEN
    quote:

Arkadaşlar herkese merhaba..! öğleden beri okuyorum tüm yazılanları. inanın insanın kafası çok karışıyor. öyleki, c743 le yola çıktım sonra acaba 875 mi alsam, daha sonra yahu bu z 710 ve v705 in ne güzel fotoları varmış dedim. çık işin içinden çıkabilirsen. hep daha iyiye ulaşma arzusundan olsa gerek :))

• Arkadaşlar değerli yorumlarınız için gerçekten teşekkürler..! marka olarak kodakta karar kılmış olmam bir nebze karmaşıklığı azalttı elbet :)) bu konuda çok yeniyim, hobi olarak başlayacağım, ve gerçekten kusursuz netlikte görüntü umuyorum. açıkçası baktığım fotoğraflardan en çok z 710 a ait olanlar etkiledi beni. sanırım en kısa zamanda kararımı vereceğim, paylaşımlarım devam edecek, tekrar teşekkürler..!
  • her zaman bekleriz dostum yardimci olmak gorevimiz
    quote:

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için gerçekten teşekkürler..! marka olarak kodakta karar kılmış olmam bir nebze karmaşıklığı azalttı elbet :)) bu konuda çok yeniyim, hobi olarak başlayacağım, ve gerçekten kusursuz netlikte görüntü umuyorum. açıkçası baktığım fotoğraflardan en çok z 710 a ait olanlar etkiledi beni. sanırım en kısa zamanda kararımı vereceğim, paylaşımlarım devam edecek, tekrar teşekkürler..!
  • Bende bir KODAK C875 aldım. Resimleri güzel. Optik zoom iyi. Makinayı öğrenmeye çalışıyoruz, bunuda resim çekerek öğreneceğiz tabiiki. Benim beğenmedim tek özelliği lens sapmasının olması. Birde anlamadığım bir tarafı var açıklayan olursa memnun kalırım. Aynı yerde hava şartları değişmeden iki fotoğraf makinası ile çekim yapıyoruz. Diğer makinede resimin kapladığı alan daha fazla. Tabiiki bu netlik demek değil. Fakat neden? Ayrıca enstante hızı 1/1000 bu hız yazılım ile artırılabiliyorsa KODAK firmasını maile boğalım.. Birde yeni çektiğim bir resmi ekleyim. Beğenecekmisiniz?

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 30 Nisan 2007; 22:24:35 >

• Sayın yaşar58.Hoşgeldin.Ben de sizin gibi yeni yeni öğreniyorum c743 ile.Bu lens sapması ne demek.sapma olduğunu nasıl öğrendiniz.Şimdiye kadar forum da hiç böyle bir sorun ne Kodak ta ne diğer markalarda ortaya atılmadı.
    Ayrıca çekim yaptığınız makinalar aynı marka mı yoksa farklı farklı makinalar mı?aynı markada çıkması imkansız ama farklı makinalarda bu olabilir.Senin markanın da daha değişik bir üstünlüğü vardır.Fotoğrafın hakkında yorum yapamıyorum.Çünkü bilgisayar kullanımında biraz acemiyim.Bir türlü fotoğrafını çıkaramadım.Saygılar.
  • arkadaşlar v1003 ü olan varsa fotoğraf göndersin lütfen.v803 te olur:D
  • Lens sapması dediğim olay şu. Özellikle macro çekimlerde dikkatini çeker bu olay yada KODAK larda sağdan sola- soldan sağa doğru resim çekme var(Manzara). Bu şekilde oda içerisinde resim çekerken resimin kimi yerlerinde şişkinlik görürüsün bu lens sapması denen olay yada diğer adıyla(photshopta geçen adıyla) "lens Correction". Diğer fotoğraf makinesi bir arkadaşın Panasonic LZ3 tü galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 1 Mayıs 2007; 17:14:35 >
  • iki makina ile yapilan ayni cekimde her ne kadar cekilen mekan ceken kisinin durus pozisyonu vs ayni olsada cekilen iki foto arasinda farkliliklar olabilir zira her marka ve modelin yazilim ozellikleri farklidir kb olarak biri 500kb olarak algilarken digeri 800 kb algilayabilir burda onemli olan iso degerleri mp diyafram araligi ve pozlama degerleri lens ozellikleri vs dir ....diger lens sapmasi veya kaymasi denilen olaya gelince panaromik fotograf bende cekiyorum suana kadar bu sekilde bir sorun gormedim ancak sunu soyleyebilirim panoramik foto cekerken makina otomatik olarak belirli bir mp degeri secer makinanizin ayari 7 mp olsa bile bazen bunu 5 mp olarak algilayabilir ayrica panoramik fotolarda ikinci fotografin baslangic noktasi birincinin tam bitis noktasi olacagindan burda cok hassas olmak ve tripod yani uc ayak kullanmak tavsiye edilir eger devam eden fotograf larda baslangic bitis noktalari arasinda yanlis hesaplama olursa fotografda goze carpan bir egiklik ve yamukluk olabilir bunun lens ile yada makinanin fabrika hatasi ile alakasi yoktur ha olurda yukardaki yazdiklarim yerine getirilir ve halen belli sapmalar varsa o zaman makinada bir hata olma ihtimali soz konusu olabilir ve servise danismakta fayda vardir makro cekimlerinde ise makinanin resmi makro mesafesinden yani diyelim kilavuzda 10 cm diyorsa bu ona gore secilmeli mesela 5-6´cm ye kadar zorlanabilir ama cok daha yakina inilince fotograflarda belirli morluklar noiseler ve bahsedilen kaymalar olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 1 Mayıs 2007; 18:32:36 >

• bu modeller yeni oldugundan henuz fazla kullanan yok ama dunya genelince cekilen fotograflar mevcut bunlar sana daha fazla yardimci olacaktir al bu 803 icinhttp://www.flickr.com/search/?q=kodak+v803&m=text

buda 1003 icin http://www.flickr.com/search/?q=kodak+v1003&m=text
    quote:

Orjinalden alıntı: mj_pelit

arkadaşlar v1003 ü olan varsa fotoğraf göndersin lütfen.v803 te olur:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 1 Mayıs 2007; 18:36:56 >

• yasar kardes fotolarihttp://www.imageshack.us/ burdan upload yaparsan ve 800 x 600 formatini secersen daha iyi olacaktir
  • sayın yaşar 58 ve sayın yegoadam a açıklamalarından dolayı teşekkürler.Bu bilgileri de az çok cebimize koyduk.Eee biraz da fotoğraf konuşsun bakalım.Her iki fotoğrafı tam çekemedim ama idare edeceğiz artık.Sanırım c 743 e başlangıçtaki acemiliği fazla yaşatmıyorum.Herkese saygılar.

• yegoadam verdiğin bilgiler için teşekkürler. Amacım kendi fotoğraf makinamı karalamak değil tabiiki. Makinanın C875 in resim renklerinden çok memnunum. Bir markanın resimleride var elimde o kırmızıyı tuhaf çekiyordu. O yüzden kimseye al demedim kendimde almadım zaten. Kodak C875 panoramik resim çekerken 3.1MP olarak çekiyor ve başarılı bir şekilde, ışık geçişlerini bile ayarlayarak birleştiriyor. Bu harika bir olay. İşimede çok yarıyor. Çünkü resim çekmeyi seviyorum. Ni-MH piller uzun süre dayanıyor. Video çekimi ve çekilen videodan resim almak ta hoş doğrusu. Ama sevgili Yegoadam bir konuya daha parmak basarak aydınlatsan daha iyi olurdu. O da enstantene hızı... Bu makineler 1/1000 bu hız yazılım ile 1/2000 yada üst seviyelere çıkarmı; çıkarsa iyi olur.

http://www.flypicture.com/display/MTkyNDMz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 1 Mayıs 2007; 22:07:31 >

• @müdür1

sivrisinek fotosu çok güzel çıkmış,iyi yakalamışsın..

@yegoadam

dostum verdiğin bilgiler için teşekkürler....kodak konusunu canlandırmak için verdiğin çaba(ilk zamanlar bende uğraşmıştım baya) sonucunu almaya başlamış,buna sevindim..
  • @mudur1

dostum her gecen gun fotolarin daha iyiye gidiyor buda azminden ve elindeki makinanin kodak olmasindan ve modelin kendine has ozelliklerini yavas yavas kesfetmenden kaynaklaniyor basarili fotograflarinin devamini diliyorum bol fotografli gunler
  • SerdaR^73

serdar hocam cok sagol en baslarda senin ve benim v 610 ile v 705 arasinda kalmamiz ve bu konuda kimseden fayda gorememiz sonucunda hirs yaptim ve kendimi kodak konusunda ve fotografcilik konusunda biraz gelistirmeye adadim cokda iyi oldu hem kendim ogrendim hem forum dostlarimla paylastim ogrenmenin ne siniri var nede zamani kodak topigi de dedigin gibi amacina ulasti turkiyede bir cok forumlarda hatta fotokritik ve netfotograf gibi buyuk fotograf sitelerinde bile bu sekilde bir paylasim konusu kesinlikle yok bence suan bir numarayiz ve bun dan gurur duyuyorum
  • @yasar58 Ama sevgili Yegoadam bir konuya daha parmak basarak aydınlatsan daha iyi olurdu. O da enstantene hızı... Bu makineler 1/1000 bu hız yazılım ile 1/2000 yada üst seviyelere çıkarmı; çıkarsa iyi olur.

bu konu hakkinda oncelikle sunu soliyebilirim yazilim yuklemesi ile var olan ozelliklerdeki yazilima bagli eksiklikler giderilebilir diye dusunuyorum zira cep telefonumada yazilim yuklettim SIK kullanilanlar calismiyordu yazilim ile duzeldi o esnada ozellikle sormustum 2 mp olan kamera yazilimda sonra biraz daha duzelirmi diye tabiki duzelmeler oluyor ama su sekilde mesela benim nokia n90 marka telimde fotograf modunda fotoyu cekince 1 saniye sonra fotograf ekranda belirir ve ceken kisi fotoyu gorur deklansore yarim basinca makina tekrar yeni fotograf cekmeye hazir hale gelirdi ama belli bir sure sonra bu ozellik islevini yitirdi cektigim foto ekrana gelmez oldu ayarlari kontrol edip cekilen fotoyu goster secili ama foto yok iste bu tip bir eksiklik yazilimla alakali oldugundan yeni yazilimdan sonra hepsi duzeldi ancak kalite renk gene ayni kaldi fotograf makinalarindada kuralin bu sekilde oldugunu saniyorum ancak genede emin olmak icin kodak a mail attim gelen cevabi gene buradan paylasicagim

• selam yaşar58
    yaw bende c875 almayı düşünüyorum, ama sana bu aletele ilgili bir kaç sorumm olacak
    1-pilinin ne kadar gittiği: araştırdığım kadarıyla 2700 mah pillerle 60 yada 70 resim çekilebiliyormuş. bu doğrumu bilmiyom sen bu aleti kullanan bir olarak bilgi verirsen sevinirim..
    2-c875 in gece çekimleri nasıl senin çektiğin örnek resimler varsa gönderirsen iyi olur...
    3-alette vizör olmaması bir dezavantaj mı?
    4-370 ytl bu alet için pahallı mı?

acilen cevabını bekliyom çünkü bu hafta içinde alıcam da;

quote:

Orjinalden alıntı: yaşar58

yegoadam verdiğin bilgiler için teşekkürler. Amacım kendi fotoğraf makinamı karalamak değil tabiiki. Makinanın C875 in resim renklerinden çok memnunum. Bir markanın resimleride var elimde o kırmızıyı tuhaf çekiyordu. O yüzden kimseye al demedim kendimde almadım zaten. Kodak C875 panoramik resim çekerken 3.1MP olarak çekiyor ve başarılı bir şekilde, ışık geçişlerini bile ayarlayarak birleştiriyor. Bu harika bir olay. İşimede çok yarıyor. Çünkü resim çekmeyi seviyorum. Ni-MH piller uzun süre dayanıyor. Video çekimi ve çekilen videodan resim almak ta hoş doğrusu. Ama sevgili Yegoadam bir konuya daha parmak basarak aydınlatsan daha iyi olurdu. O da enstantene hızı... Bu makineler 1/1000 bu hız yazılım ile 1/2000 yada üst seviyelere çıkarmı; çıkarsa iyi olur.

http://www.flypicture.com/display/MTkyNDMz

• sevgili arkadaşlar burada bi kaç şey soracağım komik gelebilir sizlere ama ben genede öğrenmek istiyorum.
    şu terimleri açıklarmısınız.
    SLR VE DSLR ne demektir.
    noise ne demektir.
    Bu P A S M modları ne şekilde kullanılır.
    yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürler.
  • Gardaşım tavsiye ederim. bende 2300 mah'lik piller var. Bu pillerle peşpeşe resim çekmedim ama 3 gün boyunca çektiğim toplam resim 150 yi buldu.Bundada video hariç. Ayrıca bir de resim nasıl çıkmış diye bakıyorsun, resimleri birilerine gösteriyorsun yani makina ile oynuyorsun, ayrıca teleyi sürekli kullanmakta pili harcayan unsurlar. Yalnız şunu söyleyeyim 2700 mah' lik bir pil ile fazla kurcalamadan 250-300 resim çekebilirsin
    Gece çekimleri flaşlı yada flaşsız olarak çektim. Flaşsız çekimlerde(manuel kullanımda) her dijital fotoğraf makinesi gibi buda ayak istiyor. Çünkü el titriyor. Ve şunuda söyleyim bu makine bir bas-çek makine değil. Daha önceden bu türlü makine kullanmış sındır herhalde. Flaşlı çekimler güzel. Gece resimleri aile resimleri olduğu için ekleyemedim umarım daha sonra.
    Vizör olmaması bir dezavantaj değil. Çünkü çekeçeğin resmin nasıl bir şey olacağını önceden görmen gerek. deklanşöre yarım bastığın anda çekeceğin resmin nasıl olduğunu görebiliyorsun . Zaten ekranın üzerinde içerde ve dışarda yazar. Vizörde çektiğin resmin kalitesine nasıl güvenecen
    ben bu makinayı Yalçınlardan 519YTL ye aldım sen 370 YTL ye bulmuşsun al tabii. Aradaki fiat farkına bakınca ya ben kazık yedim, yada bunlarında sahtesi çıktı.

http://www.flypicture.com/display/MTkyNzgx
    Orjinalden alıntı: mrtcaan

selam yaşar58
    yaw bende c875 almayı düşünüyorum, ama sana bu aletele ilgili bir kaç sorumm olacak
    1-pilinin ne kadar gittiği: araştırdığım kadarıyla 2700 mah pillerle 60 yada 70 resim çekilebiliyormuş. bu doğrumu bilmiyom sen bu aleti kullanan bir olarak bilgi verirsen sevinirim..
    2-c875 in gece çekimleri nasıl senin çektiğin örnek resimler varsa gönderirsen iyi olur...
    3-alette vizör olmaması bir dezavantaj mı?
    4-370 ytl bu alet için pahallı mı?

acilen cevabını bekliyom çünkü bu hafta içinde alıcam da;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 2 Mayıs 2007; 16:18:26 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.